המטורף שראיתם רץ בגהה אחרי חתול - זה אני

ארמורגם

New member
המטורף שראיתם רץ בגהה אחרי חתול - זה אני

אני נוסע לי לתומי בגהה, כאשר פתאום אני רואה בזוית של העין משהו שלקח לי כמה שניות לעכל. גור חתולים פצפון מנסה בכל כוחותיו לטפס על הבטון שבין הנתיבים. כמובן שאין לו סיכוי להצליח, וגם אם כן הוא היה נדרס בצד השני. גורלו נחרץ.

דבר ראשון עצרתי על השוליים. זה מסוכן מאוד, ואני לא ממליץ לאף אחד לעשות זאת. לבשתי את האפוד הזוהר, ויצאתי לכיוון החתול בריצה. כשהגעתי אליו הצלחתי לגעת בו, אבל הוא נלחם וברח ממני. למזלי הוא נשאר יחסית צמוד לבטון ולא ברח לכיוון הנתיבים, כי זה היה הסוף שלו. בניסיון השני הייתי יותר אסרטיבי והצלחתי לתפוס אותו. לקחתי אותו לכיוון הרכב, וכשהגעתי הכנסתי אותו בדלת הקדמית שקרובה לגדר. סגרתי אותה וראיתי מהחלון שהוא בפנים.

ואז התרחקתי מהגדר כדי לעשות כמה טלפונים. כמובן ששום עמותה לא יכולה לעזור. לבסוף החלטתי לחזור למכונית ולהמשיך בנסיעה לעבודה, ושם לבדוק את מצבו כשאני לא מצוי בסכנת חיים. במהלך הנסיעה לא מצאתי אותו, אבל חשבתי שאולי הוא מתחבא מתחת למושב.

כשהגעתי לעבודה, חיפשתי בכל המכונית, ואין זכר לחתול. בלית בריה עליתי לעבודה, וכל שעה ירדתי חזרה למכונית לחפש אותו. נאדה.

מנהלת אחת העמותות בדיוק חזרה אלי בטלפון וסיפרתי לה את הסיפור. היא אמרה שהוא כנראה מתחבא מאחורי תא הכפפות. מסתבר שבמכוניות יש שם מסתור שאיכשהו חתולים מוצאים. היא הציעה שאשים מלכודת בלילה, כדי לתפוס אותו.

נסעתי אליה לקחת את המלכודת, ועדיין אין ממנו זכר. כבר השתכנעתי שהוא לא במכונית, ואולי הספיק לברוח כשנכנסתי למכונית בגהה...

אבל אז פתאום שמעתי רעש מהמושב האחורי. זה היה הוא! אושר גדול.
יום שלם הוא התחבא ממני.

בקיצור הוא עכשיו אצלי בבית, מחר אקח אותו לוטרינר. הוא מאוד פוחד ממני, כנראה לא רגיל לבני אדם. אין לי מושג איך הוא הגיע לאמצע כביש מהיר. לא יודע מה לעשות איתו בהמשך.

מקווה שיהיה טוב. רק רציתי לשתף.

Yukita

Active member
מנהל
מטורף!

אבל מטורף מהסוג הנכון
כל הכבוד לך!!!!
&nbsp
בן כמה הגורצ'יק? בהחלט יתכן שצירופי הנסיבות עד עכשיו הראו את הצדדים הפחות טובים שלו, וכשיבין שהכל בסדר יתברר שהוא חברותי יותר מאיך שזה נראה כרגע.

sashalola

Well-known member
וואו, כל הכבוד לך !

סיפור של גבורה ממש,
כל הכבוד לך!
בטוחה שהקטן יתאושש במהרה
ומחכים כבר לתמונות של ההתפנקויות והחיים טובים שאיפשרת לו
ו

ארמורגם

New member
עדכון ופרטים נוספים

אז מדובר בגור זכר בן כ-5 שבועות בצבע שחור ולבן. אחרי שהוטרינרית כיווצ'צ'ה אותו מכל הכיוונים, נראה שהוא פחות מתנגד לכך. הוא כנראה פשוט אף פעם לא ראה בן אדם, ולא מכיר את המראה והתחושה.

בגדול מצבו טוב יחסית לסיפור שלו. העיניים במצב מעולה, למרות שבכל זאת אני צריך למרוח משחה (טרמיצין) ליתר ביטחון. הוא נמשח בפרונטליין, ועד עכשיו נופלים ממנו פרעושים. הוא קיבל תילוע, וכדור שני עוד 10 ימים.

לגבי אוכל, הוא לא נוגע במזון יבש, גם מורטב. מזון רטוב הוא אוכל ממש קצת. היום כבר דאגתי אז האכלתי אותו במזרק, והוא שיתף פעולה. לאחר הארוחה הלך ביוזמתו לחול והביא תוצרת מוצקה ויפה. אני קצת מודאג לגבי פיפי, כי הוא ממש צרח בזמן העשייה, התנהגות שאופיינית לדלקת בדרכי השתן.

מעבר לכך היום הוא חיוני יותר, וכל הזמן מיילל. אני לא יודע אם זה אמור להיות ככה, מצד שני נראה לי שנתתי לו כל מה שהוא צריך (אוכל, מים, צרכים), ויותר מזה אני לא יודע מה לעשות. אולי הוא מיילל מבדידות. היום שהיתי איתו די הרבה זמן, אבל זה בא על חשבון יום עבודה, וזה לא יכול להימשך כך.

תמונה אני מעדיף עדיין לא להעלות, כי כמו כל אסוף מהרחוב לפני שיקום, הוא לא נראה טוב. מקווה שתוך כמה ימים הוא יהיה יותר פוטוגני.

תודה לכולם על החיזוקים

Yukita

Active member
מנהל
בקשר לאוכל

מאחר שכנראה הגיע כך או אחרת ישירות מחיים עם אמא, לא מוזר כל כך שהוא פשוט לא מכיר אוכל כל כך. ודאי לא אוכל בצורות הרגילות של אוכל חתולים. אולי אפילו רק ינק עד עכשיו. האכלה ישירה של אוכל רטוב או מרוכך מן הסתם תעזור, כדאי גם להציע לו חתיכות קטנות של דברים אחרים. טונה במים, גבינה וכו'. אולי משהו מזה יעיר את חוש הריח שלו וזה יוביל לאכילה עצמאית?

ארמורגם

New member
יש התקדמות

עכשיו ישבתי איתו קצת ושיחקנו, ופתאום הוא רץ לכיוון הכופתאות המורטבות והתחיל לאכול מהן. הבעיה שהוא אכל ממש קצת. כנ"ל לגבי שתיית מים, ראיתי אותו שותה, אבל ממש קצת.
&nbsp
מחר הוא יישאר לבד במשך 12 שעות. אשאיר לו כופתאות מורטבות ויבשות (בתקווה שהנמלים יפסחו עליהן). לפני שאצא אאכיל אותו עוד קצת עם מזרק, ליתר ביטחון. מקווה שהוא לא ישתגע כל כך הרבה זמן לבד.
&nbsp
נ.ב. הוא טרקטור רציני. עדיין פוחד מהמראה שלי כשאני זז, אבל נהנה מהמגע ומבקש עוד. גם אוהב לטפס עליי.

Yukita

Active member
מנהל
אל תילחץ מדי

השאר לו את האוכל ואת המים, סגור אותו בחדר אחד עם כל מה שצריך, ולך לעבודה יש לקוות שאם יהיה רעב פשוט ייגש לאכול. הוא כבר מבין שזה אוכל

ארמורגם

New member
כן

שמתי לו מכסה של סרסטו מלא בכופתאות מורטבות, וכשחזרתי ראיתי שהוא אכל בערך שני שליש. ניסיתי לתת לו אוכל רטוב I/D, אבל הוא לא היה מעוניין. לא נראה שהוא רעב, הוא משחק ומגרגר. אולי אני סתם פולניה והוא פשוט אוכל בהתאם לגילו. אף פעם לא גידלתי גור בגילו, אז זה חדש לי.
&nbsp
שאלה לגבי פרעושים. הוטרינרית מרחה אותו בספריי פרונטליין, ואכן הפרעושים מתו להם תוך כמה שעות. עכשיו הוא נקי מפרעושים, אבל עדיין יש עליו נקודות שחורות. אני לא יודע לזהות אם אלו הפרשות או ביצים של פרעושים. אני מעוניין בקרוב להפגיש אותו עם החתולה שלי, אבל הבטיחות שלה קודמת לכל, ואני לא רוצה שהיא תידבק ממנו בפרעושים או מחלות.
&nbsp
תודה על ההתעניינות!

sashalola

Well-known member
המלצה

אתה עושה הכל כמו שצריך, כל הכבוד!
לגבי הליכלוכים בפרווה אפשר להיפטר מזה על ידי הברשת הפרווה במברשת שיניים ישנה.
לאחר שהגור שיחק והוציא מספיק מרץ והוא רגוע ומגרגר על הבירכיים,
העבר בעדינות את מברשת השיניים על הפרווה בגב, ובאזור צידי הראש,
אם הגור פונה ומתחיל לשחק עם המברשת תפסיק, עד שיהיה לגמרי רגוע.
הברשת הפרווה לא רק שמנקה והופכת את הפרווה למבריקה אלא גם ממריצה את מחזור הדם ומעסה את הגוף של הגור בדומה לתנועת הליקוק של האמא.
עיסוי והברשה הם תחליף מעולה לחסך שנוצר אצל הגור המופרד מהאמא.
גם בקבוק חם בלילות קרירים ושמיכה חמימה להיתכרבל בה תורמים לתחושת הביטחון ורווחתו של הגור.
בהצלחה

dimitrygo

Active member
מנהל
רק הבהרה קטנה - מדובר על צואת הפרעושים, לא ביצים.

Mידאס

New member
וואו וואו וואו! כל הכבוד לך! אתה מלך אמיתי

מחמם את הלב.

Yukita

Active member
מנהל
הוא ממש חמוד!

יש לו פרצופון מצחיקול, הוא נורא חמוד!
&nbsp
תגיד, הזנב שלם? איכשהו בסרטון נראה קצר בצורה משונה. אולי זו סתם אשליה אופטית.

Yukita

Active member
מנהל
העיקר יש לו סימן זיהוי

אי אפשר להתבלבל!

sashalola

Well-known member
אוו חתיך קטן

ממש יפיוף קטן
באמת נראה שחסר לו הקצה של הזנב,
או שפשוט כך נולד עם זנב יותר קצר, אין מה לדאוג בקשר לזה.
יש לו כנראה פרווה חצי ארוכה, ועל כן יש חשיבות נוספת להרגיל אותו להברשה,
זה יעזור מאוד בעונת הנשירה כשיהיה חתול גדול.
ועוד עצה.
על פי הסרטון נראה שהרגליים האחוריות שלו עדיין קצת "תפוסות"
וזה קורה בגלל ישיבה ממושכת במקום בלי לזוז, כנראה אחרי שנפרד מאמא שלו.
זה כמובן יעבור לו ואין מה לדאוג,
אבל רצוי ומומלץ לעשות לו קצת מסז'ים ברגליים האחוריות, מאוד בעדינות לעסות עם האמצבעות... הם מאוד נהנים מזה וגם השרירים משתחררים כך בקלות.
דרך נוספת, לאפשר לו לרוץ למרחקים, זרוק לו כדור או את העכבר ותן לו לרוץ.
ממש חמודון,
תבורך והמשך בילוי נעים עם האוצר הקטן.

למעלה