המטפלת חולה?

רותי57

New member
המטפלת חולה?

כמה אני שמחה שקיים פורום זה. ומתי שרוצים או כאשר יש מצוקה , תמיד יש אוזן קשבת מהאנשים הנפלאים שכמותכם. עם כל ה"חבילות" שכל אחד ואחד נושא על גבו , אתם קשובים, חמים ותמיד מוכנים לעזור בעהצה טובה ובעידודיל כך אני מודה לכם. אומנם אני מדי פעם משתתפת בפורום אך לא עמתי, ארילי, או זהבה או רוני, שתבורכו! יש לנו הטפלת סבירה ונעימה כבר כתבתי לא מזמן אך היא מתלוננת כל הזמן על כאבים בקיבה ישלה צרבות לדעתי היא טיפונת היפוכונדרית. הזמנתי לה רופא. נראה מה הוא יאמר..אך הבעיה שלי היא אם היא לא תוכל לתפקד, מה עושים? התנאים אצל הורי לא כל כך טובים. היא ישנה בסלון,וצריכה לטפל באבא החולה אלצהיימר ובאמא חולת cva , אומנם היא עם ראש על הכתפיים אך מוגבלת בתנועה וזקוקה לעזרא גם. האם יתכן שהמטפלת מכינה לעצמה פתח מילוט, כדי שאנו נפטר אותה והיא תחפש משפחה עם תנאים טובים יותר, וחיים קלים יותר. למשל טיפול רק באדם אחד. היא כבר קצת מתמצאת בארץ, כבר לא בעיה ללכת לסופר אן למסוע לשוק בשביל עצמה.אך בשבילי זה להתחיל הכל מחדש, זה להתרגל למשהו חדש. ללמד אותה ללכת לסופר, ללמד אותמ שמות של תרופות, אין לי כולות כבר מה עושים?..?????

קורנית

New member
רותי, אל תכעסי עלי

אבל אני חושבת שהיא - המטפלת - צודקת. מה שאתם דורשים ממנה - נכון, לפי חוזה, ובידיעה מראש של הכל, ולפי החוק - ברור. אבל קשה מנשוא. גם טיפול בשניים - והיא רק אחת. גם לישון בסלון - שזו לא ממש שינה. גם לחויות בארץ זרה, ולהתגעגע למשפחה שנשארה מאחור. אין פלא שקשה לה, ואין פלא שהיא "בורחת" למחלה, אמיתית או מדומה, ואין פלא שהיא חושבת, אולי, למצוא לה מקום אחר. אם היא טובה להורים - ורק אם כן - תצ'פרו אותה בכל דרך אפשרית, כספית ורגשית והטבת תנאים ו... אני לא יודעת מה. כדי שתישאר. ואם היא לא טובה להם - אין ברירה אלא לצאת לכל מסע היסורים מחדש, ולמצוא מישהי אחרת. אולי כדאי לבקש מחברת ההשמה מישהי שמכירה יותר את הארץ, כדי לקצר את זמן ההכרות. רק לא לשכוח, כל הזמן שהיא אדם.

zs1957

New member
שתעשה את הבדיקות ובהתאם לתוצאות

תפעלי. רק תדעי שאם את משלחת אותה את חייב לשלם לה פיצויים אם עבדה אצלך מעל שנה, הודעה מוקדמת של שבועיים,ושלום הבראה וחופשה שנתית 14 יום.יתכן שהיא באמת רוצה לעזוב ולטפל באדם אחד. תבדקי את העניין, כמעט בטוח שהיא לא תספר לך על כוונותיה האמיתיות. זהבה שחם

ronnyw

New member
כמה נקודות למחשבה

שלום לך, קשה להעריך ולייעץ רק על סמך קריאת המכתב שלך, אבל הרשי להוסיף כמה נקודות שיסייעו לך, אולי, לחשוב: א. טיפול בשניים (כמו אצל הורי) הוא קשה נורא. יש את חולה א', את חולה ב' ואת כל מערכת היחסים שבניהם. הרי רוב החולים הם כמו ילדים: מקנאים, מרגישים מקופחים, לפעמים ממש נלחמים על תשומת הלב. לפעמים זה הפוך - כל אחד מנסה לשחק אותה עצמאי מול השני, ודוחה את העזרה (למשל אמא שלי, עד היום היא לא משתפת פעולה עם העובדת כשאבא שלי בסביבה. כשהוא איננו - היא הרבה יותר קואופרטיבית.) בקיצור - העובדת צריכה להיות גם פסיכולוגית ובכלל להטוטנית. ב. השכר עבור טיפול בשניים אמור להיות יותר גבוה (750-800 דולאר, ולפעמים יותר, תלוי בוותק ובבעיות של המטופלים. כל זה לפני כל התוספות, הביטוחים וכו'). ג. המטפלות לא כל כך ממהרות לעזוב, כי יודעות שחברות כח האדם לא ממהרות למצוא להן עבודה חלופית, ולאחר חודש הן תמצאנה את עצמן בסטטוס של לא חוקיות. ד. אם אתם חפצים ביקרה - כדאי אולי לצ'פר אותה מידי פעם בדברים שהם מעבר לשכר: מתנת יום הולדת, מתנה לחגים, אפשרות להתקשר על חשבונכם הביתה למשפחתן סתם כך (כי בא להן לדבר...), הזמנה לסעודת חג שלכם שבה היא פטורה מכל מלאכה וכו'. ה. יש לכם ביטוח רפואי עבורה? מצו את כל אפשרויות הטיפול !! ראו אותה כציפור שיש לכם ביד. אם לכם שום ביטחון שהציפורים על העץ טובות יותר... גם עצם תהליך השינוי וההחלפה קשה נורא למטופלים. בהצלחה!!

רותי57

New member
המטפלת .....

לרוני תודה על העצה המפורטת. אנחנו מצ'פרים את העובדת, ביום האישה קניתי לה חרוזים, אני לוקחת אותה לשוק שתוכל לקנות בגדים כדי לשלוח לחוץ לארץ למישפחתה, היא קונה בסופר כל משמתחשק לה, היא מדברת בטלפון עם החברות שלה, אמי עוזרת לה פיזית בכל מהשאפשר. רק המשכורת היא 650 $, וגם זאת העלנו לה כי לפי ההסכם הינו צריכים לשלם 600$,היא עובדת אצלינו רק 3 חדשים. מה עוד אפשר לעשות!

zs1957

New member
נתתם מספיק -יותר מדי פינוק מזיק

היי רותי, אני מדברת מניסיון אישי.לתת אבל עם הצבת גבולות, כי אחרת לא יעריכו את הנתינה שלך. זהבה שחם

למעלה