המטפלת של סבתא

המטפלת של סבתא

רוצה לחלוק איתכם את ההרגשה הקשה שלי בשבועות האחרונים. כתבתי כאן בעבר שבמשפחתי קיימת בעיה. מצבה של סבתא הולך ומידרדר ושלושת ילדיה (אמא שלי ושני אחיה) לא מדברים בינהם מסיבות שאיני מבינה.. המצב פשוט בלתי נסבל!! סבתא שלי, זו שטיפלה בי משחר ילדותי, זו שהעניקה לי רגעי אושר קסומים, זו שהקשיבה, הדריכה, חיבקה ואהבה נמצאת במצב קטסטרופלי ואין לי מה לעשות בנידון. אני לא יכולה "לקחת אחריות", קצתי מלדבר ולהסביר ולהפחיד ולתאר תרחישים מבהילים. נורא לדעת שהיא מתקלחת פעם בשבוע בשיא החום הזה, כי אין מי שיקלח אותה בלתי נסבל לחשוב שהיא לבדה בלילות ובבוקר, עד שמטפלת היום מגיעה. (ב 11 בבוקר) מבהיל לדעת שהיום דוד שלי הגיע לביתה במקרה ומצא את הכיריים דלוקות כי "היא נורא רצתה לבשל" ו... אני לא רוצה להמשיך לחשוב. סבתא שלי, סלחי לי שאיני יכולה לעזור.

ענתי44

New member
אוהבת כל חיי יקרה

סבתא שלך לבטח סולחת לך וגאה בך מאוד, אבל יש מה שאת יכולה לעשות עבורה. למשל לבוא פעם בשבוע, או פעם בחודשיים, תלוי כמה את יכולה, לשבת איתה. לדבר איתה. גם אם לא תענה. לעשות איתה דברים. למשל משחק קלפים או שש בש או פדיקור או כל דבר אחר. מה שבטוח שסבתא שלך לא יכולה להיות רק עם מטפלת חלקית. כמו שראיתם זה מסוכן. ויכול להיות בפעם הבאה שלא יהיה מזל כמו שהיה שהדוד שלך הגיע. אני מציעה לך ( ואני יודעת שזה קשה) שתכנסי את אמא שלך ואחיה ביחד. אפילו בלי שיידעו מראש, ואולי תשתפי גם בבני דודים שלך, באווירה טובה על קפה ועוגה. תגידי להם, שיניחו לשעה קלה את המריבות והמחלוקות ביניהם, לפסק זמן כדי להחליט מה עושים עם סבתא. למשל, הבאת עובדת זרה שתהיה עם סבתא צמוד. או כל פתרון אחר שבני המשפחה חושבים שהוא טוב. אשראי על סבתך נכדה כמוך.

../images/Emo24.gifאוהבת כל חי, אני מיעצת לך

ללכת ללשכת הרווחה לספר את כל הבעיה , אגב בת כמה סבתא האם היא סעודית? מעל 65 שנה,זה אסון להשאיר אותה במצב הזה לבד היא יכולה להזיק לעצמה ולאחרים עם גז דלוק.אם האחים לא מדברים מה קשור אליך האם את לא יכולה לקחת אותה לסניף ביטוח לאומי ולמלא טפסים על מצבה? או לדווח לקופת חולים שאין מי שיעזור לה?

תודה רבה על התגובות

תשובות - סבתא מוכרת כסיעודית ע"י ביטוח לאומי ומשרד הבריאות מצבה ידוע לכולם אך לצערי עקב הנסיבות המשפחתיות אין עקביות בטיפול בה. אמא שלי מצאה מועדון יום נחמד ולקחה אותה לשם פעמיים, סוכם שבשאר השבוע הדודים שלי ילוו אותה, דבר שלא נעשה. מעל לחודש הם מקיימים ראיונות עם עובדות זרות (כשהעובדת המסכנה צריכה להתרוצץ בין האחים כדי שכולם יראו אותה) בכל פעם שהם סופסוף מגיעים להחלטה, העובדת כבר מצאה עבודה אחרת... אני נפגשת עם סבתא לפחות פעם בשבוע ואנחנו מבלות כמה שעות יחד. עדיין אפשר לדבר איתה ולצחוק איתה והיא עדיין מקסימה כתמיד. לצערי איני יכולה לקחת אחריות (למרות הרצון) ולשכור עובדת על דעת עצמי. רק לחכות, לדבר ללא הפסקה ו..להתפלל שלא יקרה לה כלום עד אז.

zs1957

New member
שלום אוהבת כל חי

את נכדה מקסימה הדואגת מאד לסבתא שלך ומקדישה מזמנך לבקרה אחת לשבוע. אני מבינה את התסכול והצער שלך מהסחבת בהבאת עובדת זרה. אני סבורה שהטיפול שלכם בהכנסת מטפלת לוקה בחסר. כאשר קובעים מפגש עם עובדת זרה כל האחים חייבים להיות נוכחים בפגישה אז ההחלטה תהיה ענינית ומהירה. מטפלת שמתחילה להיות מטורטרת בין בני המשפחה תמצא מהר מאד מקום עבודה אחר. סבתך נמצאת במצב שלא ניתן להשאירה ללא השגחה ולכן חשוב שילדיה יתארגנו ויפעלו במהרה. מאחלת לכם שתמצאו מטפלת טובה ומסורה לסבתא.כאשר תגיע המטפלת יש להדריך אותה כיצד לטפל בסבתא. גם כשיש טפלת צריך להיות עם אצבע על הדופק ולבדוק שהכל בסדר. זהבה שחם

gui1

New member
גם סבתא שלי חולת אלצהיימר

ואני ממש מבינה אותך י,ש לי 2 דודים ואמא שלי . בשלב מסויים היה מסוכן להשאיר אותה לבד בלילות-בבקרים היא במועדון - החלטנו על תורנות שינה הדודים והנכדים אבל בפועל אני הייתי ישנה איתה רוב הזמן , לדוד ולדודה היה קשה להשלים עם המצב של אמם שהיא שוכחת , שהיא מתנהגת כמו ילדה קטנה , למרות שהם גדולים הם הפכו לחסרי אונים וסבתא הפכה לאומללה לא רציתי שסבתא תסבול או חו"ח שיקרה לה משהו אז לקחתי את ה"מושכות " ממש כך , הייתי מספרת לדודים איך עבר הלילה - כל לילה מסיבה כי סבתא הייתי מתעוררת בלילה מתלבשת ורוצה ללכת למועדון פחדתי שהיא תצא בלי שאשים לב -ומקביל הבאתי לדודה מספרי טלפון של מעסיקים מטפלים זרים , כדי למצא פתרון ללילה , למשפחה הייתה בעיה להתרגל לרעיון שאישה זרה תישן עם סתבא וגם פחדו מהתגובה של סבתא אז חשבנו אפילו להביא סטודנטית שתישן ולהסביר לסבתא שהיא חברה שלי , זו הייתה תקופה קשה נפשית ופיזית למשפחה ולי , בסופ נאלצנו להכניס את סבתא למועדון עם שינה [עדיין קשה לי עם המילה מוסד ] ושם היא נמצאת עכשיו ואני מבקרת אותה כל שבוע וגם עושה לה טיפולים לשמר את מצבה. למרות שאני רק הנכדה וילדיה של סבתא חיים כולם ומתפקדים ,אני יודעת שהסמכות הטיפולית והאחריות על סבתא עברה אליי , ואני משתדלת לטפל בסבתא באותה אהבה שהיא טיפלה בי , אני חושבת שאת יכולה לעשות הרבה ונשמע שיש לך את הכוח והאיכפתיות לפעול , תנסי להביא לאמא או לדודים [ מי שהכי קשור לסבתא או עם הכוח לפעול , כתובות ,מספרי טלפון , של מטפלים מוסדות , פחות לדבר ויותר למצא פתרונות , אם את רואה סכנות עורבות תסירי אותם , [ כמו ניתוק גז ] תנטרלי בראש את כל הסיכסוכים שלהם ותתרכזי במחשבה איך אני יכולה לעזור , אני משערת שאחד מהדודים יראה שאת יוזמת הוא ישמח וישתפ איתך פעולה , כי סה"כ לוקח לילדים זמן רב להשלים [ או שלא ] עם המצב של האמא החדשה. לפעמים אני מבקרת את סבתא שאני במצב רוח דיכי אני אומרת לה: סבתא , איזה חיים? איזה ממשלה גרועה איזה אנשים רעים [ ומתחילה לספר לה על תלאות היום ]- סבתא שומעת ואומרת לי : העיקר, את על הרגלים זה הכי חשוב !! אוהבת כל חי העיקר את על הרגליים זה הכי חשוב.!!

לקחת ממך דוגמא

בחורה יקרה , מחמם את הלב לקרוא מה שאת עשית למען סבתא וכולנו נלמד מכך, בהצלחה ושיהיה לך ולסבתא ולכל המשפחה רק טוב, טובה

שריוש2

New member
שלום אוהבת כל חיי...

גם לי סבתא חולת אלצהיימר.. לסבתי שתי בנות (אחת מהן אמי) והשנייה דודתי, ובן אחד, דודי.. אך בטיפול משתתפים רק אימי ודודי.. הדודה השנייה כמובן מתעלמת מסבתא ומכולנו באכזריות כזו שעוד לא נראתה. בתחילת המחלה, שדודי היה בחו"ל, ועוד לא הבנו מה בדיוק קורה, אני אחי ואמי היינו עושים תור ניות, וישנים עם סבתא בלילות, רק כדי לשמור שהיא לא מדליקה גז סתם (חס וחלילה) או יוצאת החוצה בטענה " אני הולכת הביתה". כשהבנו מה קורה, חזר דודי מחו"ל. (הוא היה באמצע מעבר של לגור בחו"ל, לצמיתות... לא היתה לא פה דירה, סיפור ארוך..). המצב של סבתא, וההדחקה, גררו הרבה ויכוחים עד שהביאה לניפוץ היחסים בין אמי לבין דודי. דודי עבר לגור אצל סבתא במטרה לעזור בטיפול בה, ואחרי הויכוח, היה מאוד קשה לכולנו (בייחוד לאמי לי ולאחי שהיינו צריכים לבוא בסתר, כי לא רצינו לפגוש בו). אחרי שנה שנתיים של ניתוק, חזר הקשר (וטוב שכך), והטיפול התחלק בין אמי לדודי, וכמובן שגם אני ואחי תרמנו, עד שהחלטנו על עובדת זרה. זה באמת נורא. אי אפשר לבקש ממטפלת היום לקלח אותה בכל יום..??? ולפי דעתי, אמך ושני אחיה, אפילו שהם לא מדברים, צריכים לעשות את המאמץ הזה, לטובת סבתא, שבטוח נתנה והעניקה להם הרבה, ולשבת, לדבר ולהחליט מה עושים. לברר על עובדת פיליפינית, ולקבוע איתה יום, ושעה, בה כולם יכולים להיות נוכחים, להתרשם ממנה, ולהסיק מסקנות. או לחשוב על איזשהוא פתרון אחר, שכולם יסכימו עליו. וגם לעשות תורנות ביניהם, שכל יום מישהו אחר יבוא לבקר את סבתא, יישב איתה קצת, יראה שהכל בסדר, שהיא לוקחת את הכדורים, ואם צריך, אז גם יקלח אותה. סבתך במצב שהיא לא יכולה כבר להישאר לבד. זה מאוד מסוכן. למשל, הלדקת הגז. היא יכולה (חס וחלילה) להצית את הבית או משהו. חייבים מישהו/י שיהיה /תיהיה איתה, וישגיח / תשגיח עליה. וגם לדאוג לאמצעי בטיחות. אנחנו למשל, כשסבתי היתה במצב הזה והיתה מדליקה ראת הגז, סתם.. או שהיתה רוצה לבשל, או לחמם אוכל, והיתה שוכחת לכבות, ושורפת אוכל וסירים, החלטנו פשוט בכל פעם שמישהו גומר לחמם / לבשל משהו, לסגור את הברז (שעל יד התנור), ולשים בתוך הארון. או למשל את מפתחות הבית, לאחר שסבתי העלימה פעם את המפתחות, ואני דודי ועוד קרוב משפחה הפכנו עולם ומלואו כדי למצוא אותם (כמה שעות טובות עד שמצאנו), החלטנו לנעול את הדלת, ולתלות אותם על קולב גבוהה שעל יד הדלת, כדי שלא תוכל להגיע אליהן. אני בטוחה שאת עושה כל מה שביכולתך כדי לעזור לסבתא, ולעזור בטיפול בה, וזה הטוב ביותר. וכן, אני בטוחה שסבתך גאה שיש לה נכדה כמוך! ! !

את יכולה לעזור

בכך שתפני לפקידת סעד בלשכה האזורית של העיריה, או לעובדת הסוציאלית של קופת חולים בה סבתא מבוטחת. את צודקת בכך שזה מאד לא סביר שסבתא תוזנח בגלל שהילדים שלה מתנהגים כמו ילדים קטנים ולא מסוגלים לשתף פעולה כדי לטפל באמא שלהם. ומאחר ואת לא ממש יכולה לחנך אותם, כל מה שנשאר לך זה לנסות להשיג לה עזרה. בהצלחה.

למעלה