המטפל לא מעוניין לטפל בי יותר

tamaradu

New member
המטפל לא מעוניין לטפל בי יותר

היי כולם,

אני חדשה כאן בפורו ולרוב לא נוטה להתייעץ ולכתוב ברשת אבל הפעם אני מרגישה שאין ברירה.
אני מאובחנת כסובלת מבורדרליין מאז שזוכרת את עצמי.
לפני שנה התחלתי טיפול שכמובן ידע עליות ומורדות - כיאה לאנשים כמוני שלא מצליחים להיות יציבים.
אני נקשרתי אליו עד מאוד והוא טוען שגם נקשר אלי.
ניסיתי בתקופה האחרונה להחליפו במטפלת אחרת אך הבנתי שזה לא מתאים לי ושאני מעוניינת וזקוקה לקשר איתו גם כנחמה.
כשפניתי אליו הוא אמר לי שאין לו אפשרות לטפל בי יותר. לא משנה מה שאני אמרתי וביקשתי, הוא מתבצר בעמדתו.
אני לא מצליחה להבין זאת, משום שגם ככה קשה לי עם נטישה והוא פשוט עושה את אותו הדבר, נוטש.
אשמח לדעתכם בנוגע להחלטתו. האם יש הסבר לכך?
האם זה משהו שקורה ?
תודה,
תמרה

אי אפשר לדעת בלי להכיר אתכם אולי

הוא מרגיש שהוא לא יכול לעזור לך יותר אולי מרגיש שהקשר שנבנה בינכם חורג מגבולות מסויימים אולי כרגע הוא עמוס מטופלים ולא פנוי לקבל אנשים אולי ואולי אי אפשר לדעת. אולי תשאלי אותו לפשר הסיבה

tamaradu

New member
הוא אומר..

שהוא שומר על עצמו ועל הגבולות של עצמו..
זה מדהים אותי שפסיכולוג חושב על עצמו יותר מאשר על המטופל שלו.
ושהוא מרגיש שעצם העובדה שאני ״תלויה״ בו, מזיקה לי.. אבל בדיוק ההיפך הוא הנכון.

קל לשכוח שפסיכולוג הוא גם אדם

בנוסף להיותו מטפל.
לכל אדם היכולות הכוחות והגבולות שלו
הוא חייב לחשוב על עצמו בנוסף למטופל כי הוא קודם כל צריך להיות מסוגל לטפל בעצמו כדי שיהיה מטפל טוב יותר למטופליו.
זה מקצוע שמצריך הרבה נתינה סבלנות וגם הטובים ביותר יכולים בקלות להשחק ולהשבר אם לא ידעו לשמור על עצמם ולהציב גבולות.
אם כרגע הוא מרגיש שזה לא מתאים לכוחותיו עדיף לחפש מטפל אחר כי כרגע לזמן הזה הוא לא יתאים לך לטיפול.

tamaradu

New member
מסכימה ועדיין

הוא אומר שאוהב אותי ושקשה לו גם.. אבל שזה הדבר הנכון.. אך אני לא מצליחה להבין ממה יש לו להשמר?

אולי הוא מפחד לפגוע בך או שהוא מרגיש

שזו אחריות גדולה מידי שאדם תלוי בו לחלוטין
או שהוא מאוהב בך

בכל אופן זה כבר לא יקרה אז יאללה לחפש מטפל חדש

tamaradu

New member
שתי שאלות

מדוע שיפגע בי? הרי מה שעושה כעת פוגע בי.
ואיך אפשר לדעת אם המטפל מאוהב במטופלת שלו?

alice1803

New member
תמשיכי הלאה

אני נורא מזדהה עם מה שכתבת, אבל אני לא מבינה למה מטפלים לא מייעצים למטופלים שלהם כיוון אחר לטיפול, לפני שהם מחליטים שהם לא רוצים לטפל בנו יותר, כי הם בעלי המקצוע ולא אנחנו.
גם לי יש חרדת נטישה קשה, וזה צץ בכל פעם שאני צריכה לומר שלום למישהו, או שמישהו נפרד ממני.
אבל אני חושבת שהפסיכולוגים יודעים שהפסקת טיפול כנראה לא מובילה לתוצאות קשות, רק פשוט כואב הלב קצת, מתגעגעים נורא, ואז זה עובר.
הוא כנראה חושב שהוא לא יכול ממש לעזור לך.

tamaradu

New member
סליחה על התגובה המאוד מאוחרת..

נכון, אמשיך הלאה משום שאין ברירה..
אבל זה מדהים שהתחושה היא כמו שננטשים על ידי בן זוג.
אותה התעלמות, סינונים..
&nbsp

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
ברוכה הבאה תמר

קודם כל אני שמח שמצאת את הפורום ואת האומץ לכתוב , לא מובן מאליו..

לעיניין הקשר בין מטפל ומטופל. זה די מורכב קשה לתת תשובה חד משמעית ...

על כן אסביר את הדברים כפי שאני מבין אותם

ביחסי מטפל מטופל חייבים להיות קוים ברורים, גם למטפל עם עצמו כלומר למשל אם מטפל מוצא את עצמו נמשך מינית למטופלת אסור לו לטפל בה. אם נחצה קו רגשי..אותו דבר.
אותו דבר גם מבינת המטופל.

לפעמים המטפל חש דווקא שיש התקדמות וצריך לעבור הלאה, למה אני מכוון? כמו במקרה של חרדת נטישה המטפל חש שבנה עם המטופל בסיס עליו אפשר לטפל בחרדת נטישה ..אז מה עושים? "נוטשים" כלומר מעבירים את המטופל למטפל אחר..וכך יש למטפל החדש סביבה מבוקרת של "נטישה" אבל בפועל זה הכי לטובת המטופל שאז שוב בסביבה מבוקרת מתמודד את הרגשות וכו' שצפים..וזה בעצם הטיפול כי זה מה שקורה גם בחיים שגם ננטשים או חשים נטושים והטיפול בסופו של דבר עוזר להתמודד עם המ שהיה ומה שיכול להיות לעתיד.

לפעמים יש קשר קרוב מדי של מטופל למטפל, יש חלק טבעי של הזדהות של המטפל למטופל..כלומר המטופל מחקה את המטפל והופך כאילו למטפל ומטופל גם יחד.. ( תמיד המטופל מטפל בעצמו למעשה המטפל הוא מעין מראה שמשקפת למטופל את מצבו..ומטופל שמתמודד מוצא את הפתרון בעצמו..זה נקרא התקדמות בטיפול) התקופה הזו זמנית..עם הזמן המטופל משתחחר מזה ונהיה הוא עצמו שמטפל בעצמו עם הזהות שלו והשינויים שלו..לאורך הזמן

אם המטופל נתקע על שלב ההזדהות הזו יותר מידי זה לא טוב..כי השלב כאמור צריך להיות זמני..אז לא אומרים למטופל על זה..מעבירים למטפל אחר..ואחרי זה אפשר לדבר על מה שהיה.
ויש לזה השלכות במציאות כי למשל גם בזוגיות וברתיות בכלל זה קורה בשלב הראשוני..ואחר כך כל אחד מוצא ונותן את המרחב בתוך הזוגיות לאחר.

ולפעמים המטפל חש שמסיבות כאלה ואחרות הטיפול שלו לא מצליח..הוא לא מצליח להגיע למטופל כפי שמקצועית צריך ההתקדמות לא ממשית או אין אותה...אז לא אומרים גם במקרה זה למטופל...כי זה ממש כמו להטיח בפנים את האמת הלא נעימה בעליל..ועלול לגרום למטופל בכלל לצאת מכל טיפול..
מעבירים למטפל אחר ומקווים ששם הטיפול יהיה מוצלח יותר..

בכל המקרים המשותף הוא טובת המטופל .

זה אני מאמין מה שקורה אצלך מאיזה סיבה שהבאתי פה( ואולי יש עוד אני רק מדעתי הבאתי) ...בכל מקרה הכי חשוב שאת כבר במקום שאת רוצה ופועלת לטפל בעצמך ולשפר את מצבך...ויש לך התמדה..למרות עליות ירידות עדיין את שם כבר שנה וזה לא מעט.
אז העיצה הכי טובה שיש לי לתת לך זה להמשיך להתמודד גם עם זה..ואני מאמין שמכל זה תצאי חזקה יותר גם בטיפול וגם בחיים עצמם.

אשמח אם תמשיכי לשתף להשתתף גם

tamaradu

New member
תודה רבה!!

קודם כל מתנצלת על התגובה המאוחרת.
אני יכולה רק לנסות מתוך הדברים שכתבת, מה הסיבה שהוא החליט להפסיק את הטיפול.
&nbsp
מהיכן הידע שלך ? אם זה בסדר ששואלת.
בכל אופן במשך התקופה הנוכחית, עברנו עוד אפיזודת קשר קצרה, שהיתה בה פגישה, סינון והתעלמות - מצידו, ושוב שיחות טלפון, ומפגש מקרי ברחוב (דבר שמעולם לא קרה לפני) שכלל חיבוק וחיבה מאוד גדולה.
אך זהו, כרגע הוא הבהיר שאנחנו לא יכולים להמשיך את הקשר, ושעלי להמשיך בחיי.
התחלתי טיפול dbt ואני כל כך מתלבטת אם זה המקום הנכון עבורי. פשוט אין לי מושג.
תמיד עולה השאלה האם משהו יכול בכלל לעזור ?
מה דעתך על טיפול dbt?
תודה שוב!
תמרה
&nbsp

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
שבוע טוב תמר

&nbsp
קודם כל טוב שחזרת :) וטוב לדעת שאת בטיפול ומנסה להתקדם ממש משמח
&nbsp
הידע שלי הוא גם מאישי גם מקריאה וגם מיכולת "טבעית" לנושאי הנפש..למעשה מבחינה מקצועית הציעו לי ללמוד את זה לא מזמן לאו דווא לשם מקצוע אלא לעצמי........
&nbsp
שמח שנפתרה הבעיה אם היתה עם המטפל ...כמו שאמרתי אז יש מלא סיבות אפשריות למה השיה החשוב שאת אני מקווה במקום אחר
&nbsp
טיפול DBT נחשב היום לטיפול המוצלחח ביותר להפרעות אישיות גבולית, לדעתי פשוט כי מי שפיתחה אותו היא בעלת הפרעות אישיות בעצמה..יש לו גם לפעמים מאה אחוזי הצלחה
&nbsp
עצם זה שהתקבלת לטיפול עצמו מעיד שיש לך את כל הפוטנציאל להשתפר שם וממשי ביותר...
אני מאמין שאת יכולה פשוט כי את לא מוותרת לעצמך ממשיכה לחפש ומי שמחפש סופו שימצא..את תמצאי את המזור .
:)

tamaradu

New member
שבוע טוב גם לך :)

מקוה מאוד שזה יעזור.. כרגע מרגיש שזה באמת בלתי אפשרי...
או כמו חלום רחוק..

למעלה