המטרה והאמצעים

Master Boo

New member
המטרה והאמצעים

עזוב מה מקדש את מה. אם יש משהו שאתם רוצים, שהדרך להשיג אותו טובה- האם הייתם עוברים את הדרך אם הייתם יודעים שבהכרח לא תקבלו את אותו הדבר בסוף? מצד אחד זה "למה לא"- הרי עדיין תהנו מהדרך. מצד שני בסופה תשארו עם ה"טעם של עוד" הזה ותחושת אי הסיפוק. אז מה הייתם בוחרים?

מה אני מרוויח מהדרך?

הרי תמיד מהללים את הדרך, את המסע. תמיד מדובר בתהליך ופחות במטרה; אז מה אני ארוויח מהדרך, מהאמצעים? זאת לדעתי, נקודת החשיבה שצריך לנקוט במצב כזה.

מממ... שאלה נאה ../images/Emo45.gif

תלוי מה יש בקצה השביל. כי לפעמים הדרך היא העיקר והיא זאת שנותנת את ה99% מהענין. ב1% הנותר זה תלוי...

Gray PaIadin

New member
אם רוצים את הדרך כשלעצמה ככה,

היא הופכת לעוד מטרה

דנה^^

New member
לא הכי מבינה..

אם אתה נהנה מהדרך אז זה הבונוס הכי רציני שיש! בטח שללכת על זה! אם לא הלך אז מנסים שוב ושוב נהנים מהדרך :) אני בעד השיתוף... מה רע בפורום?!

Master Boo

New member
לפי התגובות שלכם אני רואה שזה רק אנ

י אף פעם לא קרה לכם שלמרות שהדרך הייתה טובה, ברגע שהמטרה לא הושגה כל הטוב התחלף בתחושת אכזבה? אם חלק מהמטרה שלי היא הדרך, אז כן, זה מטה את הכף, אבל מה אם לא? זה שהדרך מהנה לא בהכרח אומר שהיא חלק מהמטרה. או לפחות ככה אני רואה את זה. ושם דבר לא רע, פשוט לא המתאים

miss mcmillan

New member
אני דווקא רואה בדיוק למה אתה מתכוון

למרות שאין לי מושג על מה, בסופו של דבר, אתה מדבר כאן
. שוב, זה נורא פילוסופי להגיד שהאושר הוא הדרך ושאין אושר עילאי נקודתי. אבל אני למדתי סמסטר שלם סינית, קשה,והשקעתי- ונהניתי מכל רגע, ממש
באמת- וזה לא אומר שלא התאכזבתי נורא לקבל ציון נמוך במבחן (כשברור לי שאת החומר אני יודעת). האושר שלנו מורכב גם ממטרות וגם מדרך, אבל אחד מהם לבד לא מספיק.

למעלה