המטרה: להיות בכושר+"להשיג" בטן שטוחה.

המטרה: להיות בכושר+"להשיג" בטן שטוחה.

שלום! אני בן 18 וחצי ולצערי ב4 שנים האחרונות לא עשיתי כמעט בכלל כושר. רציתי לחזור לכושר (ובנוסף תוך כדי באופן טבעי להוריד שומן מהבטן) והייתי שמח לקבל הדרכה. אתמול בערב רצתי כ900 מטר בכ-5 דקות (יש לציין שה-200 מטר האחרונים היו בעלייה מתונה). הרגשתי שהרגתי את עצמי מצד אחד ומצד שני ברור לי שעם כוח רצון נוסף הייתי יכול לרוץ עוד. וכאן מגיעה הבעיה: אני לא מרגיש שיש לי את האינטואיציה לדעת מתי אני מפסיק מתוך עצלנות ומתי אני מפסיק כי אני באמת באמת לא יכול יותר. והאם אני אמור בכלל לרוץ עד שאני באמת באמת לא יכול יותר? האם המדד לזה שנשארים בכושר הוא לא הבדיקה שתמיד מתאמצים בפעילות? כלומר, אם רצתי את ה900 מטר ב-5 דקות במאמץ גדול אז אחרי חודשים של אימונים אני ארוץ את ה-900 מטר בקלות רבה, ואז אני אהיה חייב לדרוש מעצמי יותר כדי להישאר בכושר. אני צודק? כרגע אשמח לטיפים מה אתם מציעים לי להציב כמטרה, ויותר חשוב (או בעצם באותה מידה) -איך להגיע למטרה הזו. האם את המרחק אני צריך להגדיל או את הזמן להקטין? והאם כדאי לשלב בכלל בריצה עליות וירידות או שעדיף במישור, וכך אוכל להיות עקבי בבדיקת המאמץ? ובכל כמה זמן להציב לי מרחק/זמן שונה? וכמה מטרים/שניות לשנות בכל פעם? כי בהתחלה חשבתי שפשוט ארוץ כל פעם עד שאני מתעייף ולא יכול יותר, אבל כפי שהסברתי אני לא יכול לקחת את זה כמדד... אני מבצע גם הליכה יומית של כ-40 דקות אבל אני לא חושב שזה נכנס לקטגוריה של כושר. האם דברים נוספים מומלץ לי לעשות כדי להיות בכושר? (אגב, אני מטר 1.84 ושוקל 74 (אין לי שרירים שמשפיעים על המשקל) שזה יחסית מעט לגובה. ובכל זאת יש לי בטן.. כלומר לכולם יש בטן אבל...הבנתם את הכוונה. האם יש טיפ מיוחד במקרה כזה?) תודה רבה רבה

שאלה נוספת ../images/Emo13.gif -מכשיר שמודד מרחק + זמן

האם תוכלו להמליץ לי על מכשיר שמחברים לרגל (שמעתי שיש דברים כאלה...) שמודד את המרחק שעברתי? האם יש פונקציות נוספות שכדאי שיהיו במכשיר? אגב, לדעתכם זה מיותר? כלומר, יש את "וואלה מפות" ששם אתה יכול להכניס נקודת מוצא ונקודת סיום של מסלול והם כותבים את המרחק. זה משיג את המטרה, לדעתכם? אני מרגיש כמו ילד מעצבן כזה ששואל מלא אבל מלא שאלות
סורי...

oridoron77

New member
שלום לך

אתה לא צריך להרגיש כמו ילד מעצבן, זה בסדר שאתה שואל. ככלל אני מציעל ך תמיד לערוך חיפוש בפורום, כדי לבדוקק האם נושאים סויימים לא עלו כאן לדיון בעבר. 1. השגת בטן שטוחה קשורה קשר ישיר לתזונה שלך. אם לא תהיה בגרעון קלורי שיורכב מהרכב נכון של אבות המזון (כלומר תוציא אנרגיה יותר משתכניס בצורה יומיומית), השומן בבטן לא יעלם. האימונים יכולים לעלות צריכה לקורית, אבל קודם כל התזונה צריכה להיות מותאמת. ממליץ לך להיוועץ עם איש מקצוע בעניין. 2. לגבי האימונים, ההייתי מציעל ך כרגע לנסות לעלות את נפח הפעילות\זמן הפעילות. 900 מטר זה עדיין מרחק קצר מידי, אין צורך לרוץ אותו מהר מידי. נסה לרוץ יותר זמן (הקצב פחות משנה כאן בשלב זה) עד כדי שתוכל להתמיד בריצה באיזור הלפחות 20 דקות. בשלב זה תוכל להחליט לנסות להגדיל את מהירות הריצה ולהישאר על כמות הזמן הזאת, או דווקא לנסות להישאר באוצה המהירות ולהמשיך לנסות לרוץ עוד מרחק. כמובן שמומלץ לא לעבור את ה50 דקות ריצה, אלא אם כן יש לך מטרות ברורות לגבי כמות קילומטראז מסויים, ואז צריכים לתכנן את האימונים בצורה יותר מדוייקת. 3. לגבי המיכשור, אני ממליץ לך כרגע להיעזור יותר בנקודות ציון בדרך שיעזרו לך לדעת אם הספקת יותר מרחק בזמן נתון, מה שיעיד על המהירות שלך. בכל אופן ישנם שעוני דופק די משוכללים עם אופציית GPS או סנסור לרגל שמודד מהירות ומרחק. אנ כרגע לא רואה סיבה מוצדקת להשקיע בנושא. בהצלחה אורי

למעלה