המטרה, למצוא חיים ב"חיים", בהצלחה

Love Wolf

New member
המטרה, למצוא חיים ב"חיים", בהצלחה

אני בת 30 יש לי 3 הלוואות שלקחתי כל שנה למטרת לימודים אין לי רכוש, רכב או חסכון, או משפחה שיכולה לתמוך אני מרוויחה 6000 נטו [אני גרה בצפון, אלו המשכורות] עובדת 14 שעות ביום חשבון פשוט של הוצאות: 1700 ש"ח לחודש החזר הלוואות 2000 ש"ח הוצאות מגורים לא כולל חשבונות 500 ש"ח חשבונות, כולל חשמל טלפון מים אינטרנט וכו 700 ש"ח הוצאות כלכלה עד כה הגעתי לסיכום של 4900 ש"ח ז"א שלפני הכל , יציאות, בגדים, נעלים, ארועים [ולא חסר], נשארו לי 1100 ש"ח שלמים!!!!! איך אפשר לחיות ככה??? או יותר נכון איך אפשר להתקדם בחיים, אני רוצה לכסות את ההלוואות שיש לי, אני צריכה להתחיל טיפול שיניים [דחוף אגב] שעלותו עולה על 30 אלף ש"ח, אני חולמת על רכב ,ועל נסיעות לחו"ל, הייתי שמחה לקנות בגדים כי כבר כמה שנים לא החלפתי מלתחה, אני רוצה להמשיך ללמוד , או סתם להרשם לחדר כושר. אני לא יוצאת, גם לא לדייטים [אולי פעם בשלושה חודשים...] , בשביל לחסוך. חשבתי על עבודה נוספת, אבל גם אם אני אמצא כזו התוספת תהיה לא יותר מ1500 ש"ח לחודש בקצת זמן שנותר לי. גם אז המחיר הכבד מידי יהיה, שאני אהיה מותשת וזה יוריד אותי למטה, מעדיפה להתנדב בקצת זמן שיש לי, מה גם שאני עושה זאת. יותר מזה אני לא יכולה לצמצם, המקום היחידי שאני מרשה לעצמי זה לצמצם במזון עד כמה שאני יכולה. ולהשוואה, בן דוד שלי הינו בחור צעיר כבן 23, נסע לא מכבר עם חברתו לארה"ב, שניהם עובדים שם באופן לא חוקי [לי אין אומץ]. בחצי שנה שהם נמצאים שם, הם חיים בשכירות בדירה קטנה, בסופי שבוע הם מרבים לטייל, גם למדינות אחרות ובכל זאת הם חסכו ביחד סכום של 100,000 ש"ח. אני פשוט באמת לא יודעת מה זה אומר עלינו, בתור מדינה, מה צריך לעשות פה בשביל לשרוד ולחיות, הכוונה לאלה שנולדו למשפחות ממוצעות ומטה.

היי, תראי היום בדיוק חשבתי להיכנס

ולהתלונן על השכר שהוצע לי היום. אני אחרי תואר ראשון עם נסיון - 5000 שקל ברוטו. אני נשואה, בת 27. זו ההצעה שקיבלתי. ואת יודעת מה עצוב? שכל ההצעות הם אוותו דבר. גם אני עובדת בצפון -בחיפה. בעלי הוא סטודנט לתואר שני -משם אין הכנסה כמעט, מלבד 24 שקל לשעה -פעם ב...לכמה שעות מועטות בחודש. הוצאות: 1700 שכ"ד 150 חשמל בממוצע לחודש 1000 ש"ח בממוצע דלק+הוצאות רכב+ביטוח (זה המון, קצת דפקו אותנו עם הרכב שקנינו ואנחנו בקושי נוסעים איתו). 500 ש"ח אוכל בממוצע (פעם יותר פעם פחות) 800 שקל בממוצע - תשלומים על דברים שקנינו (מיטה, מזרן וכו') 89 ש"ח אינטרנט 100 ש"ח כבלים 150 ש"ח 2 סלקום (אני מדברת מעט) --------------------------------------- סה"כ: 4489 השכר נטו שלי יהיה אני חושבת הכי הרבה : 4600 במקרה הטוב. בחישוב מהיר נותר לי: 111 ש"ח שלמים!!! לא לקחתי הלוואה על הלימודים, שילמתי ממה שעבדתי. אין הוצאות על בגדים, נעליים וכו' שלא לדבר על מסעדות, יציאות וכו' חופשה ממש לא באה בחשבון. ובטח לא על היישור שיניים שאני זקוקה. כן, המצב קשה. (ו-5000 ברוטו זה אחרי העלאה...)

למעלה