המטרה מקדשת את האמצעים?

לקשמי

New member
המטרה מקדשת את האמצעים?

עוד משהו שלא ברור לי מהספר. אני קוראת עכשיו את הספר השני בסידרה ובין היתר קראתי גם את הקטע שאומר שהמטרה מקדשת את כל האמצעים, ושוב, שאין דבר טוב או רע. ומה אם המטרה שלי היא נניח, להיות עשירה? אז אם כל האמצעים כשרים, אז כדי להיות עשירה אני יכולה גם לגנוב. במיוחד לאור העובדה שזה לא "רע" כי אין "רע" ו"טוב". זה לא ברור לי, אשמח אם תאירו את עיניי.

seeyou

New member
את הבנת נכון-../images/Emo22.gif

בדרך כלל החזקים משתמשים במשפט הזה. קחי לדוגמה מעשי הממשלה קיצצו כמה עשרות שקלים מפנסיונרים ונתנו אותם ל....אחרים(בלי פוליטיקה) וזה למה? בגלל שיש לממשלה מטרה... זה שהיא לא תואמת עם החלשים זה לא חשוב אפשר לקחת דוגמה אחרת.. נניח שבחורה רוצה גבר אחד,על מנת להגשים את המטרות שלה היא תעשה הכול כדי לנצח ולא חשוב אם אחרים יסכימו עם המעשים שלה. זוכרים ומכבדים בדרך כלל את המצליחים. יוסי

לקשמי

New member
בכל זאת זה לא נראה לי...

הרי גם על פי הספר כולנו אחד. אז למה זה בסדר לגנוב, לרצוח, לאנוס או לפגוע באחר? הרי פגיעה באחר היא פגיעה בעצמך. אני יכולה להבין פגיעה שמטרתה למנוע פגיעה גדולה יותר. אני לא יכולה להבין למה למשל לגנוב כדי להיות עשירים אם זאת המטרה שלנו.

seeyou

New member
משחק מילים-../images/Emo140.gif

הרי פגיעה באחר היא פגיעה בעצמך! אז אם אתה גונב מאחר זה כאילו אתה גונב מעצמך....לכן גנבה זה לא "פסול"....איך כתו אין טוב ואין רע. עכשיו ברצינות המשפט מתכוון כאשר יש מטרות טובות ומשתמשים במעשים לא כול כך "כשרים" יצא לך פעם להיות נוכחת בבית משפט? צדק זה מילה הראשונה,בערך,שמלמדם אותנו כילדים. בבית משפט לצדק אין מקום-יש קומבינות... מברברים על מה שאפשר להוכיח ולא על הנזק עצמו.

לקשמי

New member
יצא לי ועוד איך ../images/Emo8.gif

3 שנים הייתי קלדנית בבית משפט ואגב, דווקא שם לא כל כך מייחסים חשיבות לצדק אלא לחוק. והחוק לא תמיד צודק. לכן גם שמעתי משפטים שממש הרגיזו אותי כי הרגשתי שהתוצאה שלהם לא היתה צודקת אבל חוק זה חוק, לפחות בחברה שלנו. וזה דווקא בגלל היכולת או חוסר היכולת להוכיח.

seeyou

New member
אבל חוק זה חוק?../images/Emo7.gif

חוק הוא כלי בידיים של החזקים(עשירים) מול הפשוטי עם. מה שמותר להם אסור לאחרים אמרתי בלי פוליטיקה? טעיתי!סליחה לא מזמן "מלך ישראל ובנו היו מעורבים ב"ספקות" הם עשו קירקס מכול מה שקשור לשילטון החוק! אז מה נותנים לעם? שיעורי דת,אמונה בצדיק זה או אחר ,תנ"ך.....שיחות עם אלוהים,סיפרות טובה....בקיצור חול בעיניים. לכול דבר יש לתת חשיבות וחשדנות מאחר ולרוב זה בא לשרת אינטרסים שלהם-של המחברים. המשך יום נעים יוסי

bios

New member
את יכולה לעשות מה שאת רוצה

אלוהים לא יעניש אותך. אבל השאלה איך זה יקדם אותך. כשתחזרי לעולם הרוחני בסוף הגלגול הנוכחי רוב הסיכויים שתתחרטי על זה שלא ניצלת את ההזדמנות שלך להתפתח ולברוא את עצמך כמשהו נעלה יותר, ותחליטי להחזיר את עצמך לכאן בנסיבות דומות או אפילו מאתגרות יותר.

גריני

New member
../images/Emo45.gif ובמילים אחרות: תוצאות ../images/Emo70.gif

לכל מעשה שלנו ישנה תוצאה, וזה לדעתי - התהליך שקורה בעולם שלנו, זהו הקשר שבין המעשים הפיסיים לעולם הרוחני- עשית "מעשה טוב"? - התוצאה של זה היא תוספת אנרגיה, עלייה בסולם, עשית "מעשה רע"? - התוצאה = ירידה באנרגיה... As simple as that... ולכן, אין לדעתי "עונשים מאלוהים" - כל מה שקורה הוא מעין תוצאה טבעית.

למעלה