המיוחדים

אמרלדה

Active member
אהלן אהלן,
אז בהמשך לחג הפסח - חלקו האביבי וחלקו החורפי - וקצת מאוחר, הנה רשימת המיוחדים שאהבתי.
מיוחדים - הכוונה היא לא למנות עיקריות, אלא מה שלצדן...

פאי רועים על בסיס פירה ופטריות. 2/3 מהפירה עם ביצים למטה, שכבת פטריות מטוגנות, שליש מהפירה למעלה ולתנור.
פסטל - על אותו עיקרון - מצות שבורות סחוטות עם ביצים, בשר מפורר מטוגן ושליש שכבת מצות למעלה. זכה להצלחה רבה.
עוגת כרוב עם אורז ובשר. אני יודעת שהתפרסם פה מתכון, אבל אני הכנתי מהראש - כרוב חלוט ממולא בתערובת בשר
מפורר מטוגן שעורבב עם אורז, ובושל חצי בישול. מילאתי את הכרוב והוספתי מים רותחים. אין לי כמויות מדויקות.
"ממולאים חנטריש" - מאפה עלי גפן נוסח יעלה, ממולא אורז חצי מבושל עם בצל ואפונה.
פרוסות חצילים אפויות ברוטב פסטו (ללא גבינה). הצבע יוצא ירקרק, לא משהו. אבל הטעם...!
אנטיפסטי כרובית אלמוגים. לא אני הכנתי. קרובת משפחה. נראה מעניין ונטעם... בערך כמו כרובית רגילה, אבל מעניין...
ועוד מרק ירוק אחד נוסף לזה שפרסמתי לקראת החג: מרק ברוקולי (בתוספת קישוא אחד ותפו"א אחד לסיר בינוני) טחון ומועשר
בחלב צמחי כלשהו שאתם שותים.
תיהנו.

michalgad

Active member
ואצלינו ההצלחות היו
עוף עם תפוחי אדמה ושומר-יצא מעולה
פאי רועים , הכנתי שניים וחוסלו
לזניית מצות ובשר מעולה
לזניית מצות חלבית מעולה
עוגת גבינה לפסח הכנתי שתיים וחוסלו
אגב פאי רועים אחד הכנתי משאריות צלי . זה פתרון מעולה אם נשאר לכם בשר אחרי החג/שבת. חיסול מובטח

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אנחנו לא הכנו דברים חדשים חוץ מאנטיפסטי כרובית-ברוקולי וירקות שאמא שלי מכינה (של ניקי ב). כל היתר ותיק, מנוסה ואהוב.

למעלה