המילה היומית: fiasko

Eldad S

New member
המילה היומית: fiasko

מתוך lernu.net, האתר ללימוד אספרנטו ברשת.
המילה הפעם היא fiasko – כישלון, כישלון צורב, פיאסקו.

FIASKO
Plena malsukceso:

Mi decidis ne fari tion, ?ar tio donus nur fiaskon.
Plenumi?is la tasko per granda fiasko.
Post ankora? unu fiaska eksperimento li decidis ne plu okupi?i pri tio.
Nia aran?o tute fiaskis.

Eldad S

New member
לאחר שהעליתי את ההודעה בפיירפוקס,

מתוך lernu.net - המילה הפעם היא fiasko.
(הפעם אני מעלה את ההודעה מתוך כרום, כדי לראות אם המשפטים יהיו הפעם מיושרים לשמאל כמו שצריך).
FIASKO

Plena malsukceso:

Mi decidis ne fari tion, ?ar tio donus nur fiaskon.
Plenumi?is la tasko per granda fiasko.
Post ankora? unu fiaska eksperimento li decidis ne plu okupi?i pri tio.
Nia aran?o tute fiaskis.

גיליתי מה הייתה הבעיה בפעם הקודמת.
מעכשיו הנקודות יופיעו בצד הנכון של המשפט :)
ותודה לכרום, על התגלית המעניינת.

Eldad S

New member
הצ'פלוי, כתמיד, עליכם

בוזוקיא

New member
טוב הייתי חייב...

FIASKO
Plena malsukceso:
Mi decidis ne fari tion, cxar tio donus nur fiaskon.
Plenumigxis la tasko per granda fiasko.
Post ankoraux unu fiaska eksperimento li decidis ne plu okupigxi pri tio.
Nia arangxo tute fiaskis.

תיקון סימני שאלה+פירמוט לאיקסים בחמש שניות! הסקריפט עובד

Eldad S

New member
רק עכשיו אני מעכל

שהתוכנה שלך מזהה מתוך המילון את המילים שמצריכות את הצ'פלוי, ומציבה את האותיות הרלוונטיות במקום סימני השאלה (זה לא אתה, זה לא ידני, אלא אוטומטי).
מדהים. כמה מילים מכיל המילון של התוכנה?

בוזוקיא

New member
יש כ-63 אלף מילים במילון

הסיבה למספר המוגזם היא שהשתמשתי במילון שמכיל גם פירושים של מילים מורכבות ולא רק שורשים. בעקרון יכלתי להשתמש במילון קטן בהרבה שמתבסס על שורשים בלבד, אבל המילון הזה כבר היה לי בשלוף אז העדפתי להשתמש בו.

Eldad S

New member
מרשים.

אני מבין שלמרות המספר הרב של הערכים במילון הזה, הוא לא מאט את הטיפול בהודעות.

בוזוקיא

New member
יש האטה אבל היא לא קריטית

לפעמים זה באמת מפתיע עד כמה המחשב שלנו מהיר:)
לפמעים נגיד אני רוצה להאט בנקודה מסויימת את ריצת התוכנית על מנת לערוך כל מיני בדיקות מסויימת, אז אני נותן למחשב לספור עד מיליון...והוא עושה את זה תוך פחות משניה כמובן

&nbsp

DoronModan

New member
ואם תבקשו למצוא אם מספרים הם ראשונים

עד אפילו פחות ממיליון? זה רעיון טפשי בהכרח?

DoronModan

New member
כתבה מאוד מעניינת

מעניין מאוד ש-2 בחזקת מספרים ראשוניים מסויימים כלשהם, פחות 1 מביא לתוצאה זו. אפילו אני בלי מחשב מצאתי כזה 31
למה דווקא 2 בחזקת? כי זה קל לחשב? הרי יש ראשוניים אחרים מן הסתם.
ולמה רק 1000 מחשבים של האוניברסיטה? אם זה כל כך חשוב להם - לא יכלו לחבר לפרוייקט מספר עוד יותר גדול של מחשבים?
ואם כבר מצאו מספר ראשוני כזה ענק, אז למה חכמי המחשבים לא חיברו כמה מחשבים במקום לתת למחשב בודד לוודא את היות המספר ראשוני, מה שלקח לו 39 יום? (אם אני זוכר נכון מהכתבה, שקראתי אתמול.)

בוזוקיא

New member
אני לא כל כך יודע

לא למדתי אף פעם תורת המספרים...
מרפרוף בויקפידיה, אם הבנתי נכון אז פשוט גילו שהסיכוי שהמספר המתקבל מ-2 בחזקת מספר ראשוני כלשהו יהיה גם ראשוני, הוא גדול מהסיכוי שסתם מספר רנדומלי כלשהו יהיה ראשוני...
כלומר על מנת למצוא מספר ראשוני יש לך שתי אופציות- או סתם לבחור מספר רנדומלי כלשהו ולבדוק אם הוא ראשוני, או לבחור את המספר שלך כך שיהיה מהצורה 2 בחזקת p פחות 1 ואז על פי מחקרים יש סיכוי יותר סביר שהמספר שבחרת יהיה ראשוני.

לגבי הלמה 1000 מחשבים? כנראה שזה לא כל כך חשוב להם... "המשתתפים במיזם אוהבים לגלות מספרים ראשוניים חדשים לא מפני שהם שימושיים (לפחות לא כעת)..."
אין פה גורם כלכלי ולכן אני מניח שהמשאבים שלהם מוגבלים.
ולגבי השאלה של למה רק מחשב אחד בדק את המספר- קשה לדעת, אבל אני יכול לנחש למשל שאולי כל מחשב עבד בנפרד, כלומר כל אחד מה-1000 מחשבים ניחש מספר וניסה לבדוק אם הוא ראשוני....

DoronModan

New member
יפה. אז תרשה לי להתחכם (חידה פתוחה לכולם)

או לעלות יחד איתך כיתה. איך תתקן את:
Kiu respondecas pri ?ia sukceso ?
תשובה מלאה ככל האפשר, בבקשה.

בוזוקיא

New member
במצב כזה הממיר סימני שאלה שלי לא ממש עוזר

gxia, sxia, cxia מתאימות כולן למשפט.
מה שכן, גיליתי בעיה במחלץ השורשים שלי...הוא חושב שהמילים uxia,jxia,hxia הן מילים חוקיות בשפה.
זה מחזיר אותי לשאלה ששאלתי לפני זמן מה פה בפורום לגבי סידור חוקי של סופיות וענו לי שאין דבר כזה סידור חוקי.
בגלל שהסקריפט חושב שאין סידור חוקי הוא מנסה להוריד תחילה את הסופית a ואז אנחנו נשארים עם נניח jxi, ואז הוא מנסה להוריד את הסיומת i ונשארים עם האות j שהיא השורש של המילה jxo, ולכן הוא מסיק שהמילה כולה חוקית.
הבעיה כפי שאני רואה אותה היא שהסקריפט חייב להבין שהסיומת i חייבת לבוא בסוף המילה, כלומר יש סדר מסויים לסופיות על מנת שהן יהיו חוקיות.
האם הבנתי לא נכון או שבאמת אתם צריכים לחזור בכם מההצהרה לגבי העובדה שאין סידור חוקי של סיומות?
מחכה לתשובה על-מנת שאני אוכל לשכלל את המחלץ שלי:-ׂ)

DoronModan

New member
יש סידור

לא נראה לי שזה דבר שלומדים אותו אלא זה אינטואיטיבי אבל המחשב לא יודע, צריך ללמד אותו גם את מה שלא לומדים. אם לוקחים כדוגמה את סיומות o-, -j, -n אז זה הסדר, משמאל לימין, שהם אמורים להופיע בו. הרי לא ייתתכן לומר chxapeljno

mi preskaux forgesis: הפתרון שלך נכון.

DoronModan

New member
זה מה שיפה בגילוי "באגים" מסוג זה

המחשב כזה נאיבי, מתוק כזה, אומר תמיד את האמת.
כן, לא נראה לי שיכול להיות שאחרי פועל מוטה יכול להיות משהו. באספרנטו יש הטיות is as os us u שאחריהן, אני קולט, לא יכול לבוא דבר. (אני טועה?)

בוזוקיא

New member
נכון

מחר אני אתקן את הבאג הזה....תודה!
אני חשבתי למשל על o, n, j אבל שכחתי לגמרי מהסיומות של הזמנים, אז חסכת לי עוד באג עתידי:)
&nbsp

בוזוקיא

New member
ואם כבר מדברים על ההטיות של הזמנים

איזה סיומות יכולות לבוא *לפניהם*?
אני חושב ש-o,n ,j לא יכולות לבוא לפני סיומות הזמנים, האם יש עוד סיומות כאלה או שכל השאר תקין?

למעלה