המילה Adduct

Necrophil

New member
המילה Adduct

בהקשר של: "industry standard adduct" לדוגמא. ?!?! ה"טקסט" הזה די חרא (נו מה מצפים מקטלוגים...), הם אפילו לא עקביים ב- adjuctives שלהם... טוב זה בלי קשר למילה הנ"ל.

ניחוש מאוד פרוע...

אבל אולי "התקרבות לתקני התעשייה"? אם אתה אומר שהם לא שומרים על שמות ותארים...

Necrophil

New member
אני אומרת שזה לא נראה לי זה...

אבל לפי הניחוש הפרוע זה יכול להיות: "על פי תקן תעשייתי", בתרגום מאוד חופשי כמובן. העניין הוא שהכל מדוייק, זה לא יכול להיות: "התקרבות לתקן", זו צריכה להיות הגדרה ברורה למוצר. בכל אופן... אם למישהו יש רעיון בכיוון! תודה על הניסיון..

Necrophil

New member
זהו, שאין...

המיני משפט הזה בא לתאר מוצר כלשהו, הגדרה מאוד ברורה וחדה. adduct הוא noun, כמובן, הוא מופיע גם בלי קשר לתקן תעשייתי... :מה עושים עם זה?!?! damnit

Necrophil

New member
end of the nightmare ../images/Emo8.gif

adduct Chemistry. a product of a process of chemical addition; a compound produced by the combination of two or more substances. Physiology. to draw inward; move toward the axis of the body or the axial line of a limb.

Boojie

New member
adduct פירושו בקירוב "התכנסות"

(התקרבות למרכז). לפי הקונטקסט, זה יכול להיות "התכנסות (או התמרכזות) התקן התעשייתי", או "התקרבות התקן התעשייתי". קונטקסט תמיד עוזר.

Necrophil

New member
המממ..

תקראי שוב... בכימיה פירוש הדבר "תרכיב" (או כך מצאתי לנכון לתרגם את זה בלי לחשוב יותר מדי).

ביורק

New member
בכימיה

האם הטקסט שלך עוסק בכימיה? אם כן, הפירוש הוא "תרכובת" ולא "תרכיב". באשר ל- Industry standard, המשמעות האמיתית היא שאותו משהו הפך לסטנדרט של הענף (האם מדובר כאן בענף הכימיה?) מבלי שהמיפרט שלו אושר על ידי ועדת תקינה ענפית, אלא פשוט משום שרוב היצרנים בתחום משתמשים בו דה-פקטו. אם ברצונך לפרט לגבי התחום בו מדובר, ייתכן שאוכל לסייע יותר.

Necrophil

New member
אהם תודה ../images/Emo13.gif

נראה לי שיהיו לי עוד "חירוקי שיניים", אז אני פשוט אשלח לך מסר או דרך האיי סי קיו (יותר טוב), ואנצל קצת את הצעת העזרה...

Necrophil

New member
בטח שכן...

זה על מוצרי אפוקסי, על עירוב של חומרים מקבוצת "מצלבים" (curing agents) עם שרף האפוקסי, כאשר התהליך הכימי נקרא "הצלבה".. את באה ללמד אותי על מה הטקסט שלי?....

למעלה