המין השני

four seasons

New member
אנסה להעביר את הקישור שוב

יש בעייה עם הדבקה האיץ טי פי נכתב פעמיים וזה לא מצליח בובר תמיד יקירתי וגם את
איפה הסמיילים של יואל אני מתגעגע

פברואר

New member
סימון דה בובואר מרתקת ומעט ארכאית

הספר המין השני שלה פורש בצורה מעמיקה ומרתקת את מה שאני קוראת לו : שורשי הסכסוך. ובכל זאת בפרק ההקדמה בו היא פורשת את דעתה על נושא הסובייקט מול האובייקט והאני מול האחר היא מציבה כמה קביעות שהן ארכאיות משהו לתקופתנו. משפטים כמו: "… וזאת משום שאין להן(לנשים) אמצעים קונקרטיים להתלכד לאחדות אחת, שתתייצב מול הצד שכנגד. אין להן עבר, היסטוריה או דת הבלעדיים להן ; אין להן סולידריות של עבודה ושיקולי תועלת…" (עמוד 15) הם לא ממש קבילים היום. אני מבינה אותה מאחר והספר בכל זאת נכתב בסוף שנות הארבעים ומים רבים מאוד זרמו בנהרות התודעה הפמיניסטית מאז. בודאי גם בזכותה של דה בובואר. ועם זאת חשוב לנו לזכור כמה עובדות: 1. ההיסטוריה נכתבה תמיד ע"י המנצחים ובעלי הכח והמשאבים . וכבר אמר פעם פרנק הרברט (אהובי) שכאשר הדת והפוליטיקה רוכבות ביחד נרמס כבודו של האדם.…. את כל ההיסטוריה הכתובה והמקובלת היום כתבו גברים, לכן ספרות נשים, אומנות של נשים, מעשי נשים ודברי נשים הוצאו מהקנון. אנחנו מכירות שמות של ציירים דגולים מתקופת הרנסנס ומהתקופה המודרנית וחושבים לתומנו שאם לא הוזכרו כנראה לא היו נשים אומניות. ובכן טעות. היו ולא מעט. למרות הכל. למרות כל המכשולים ואבני הנגף שהושמו בדרכן. 2. יש לנשים עבר והיסטוריה מפוארים. נשים היו דומיננטיות משחר ההיסטוריה בכל הקשור לרפואה, לחינוך, לכלכלה. הן החזיקו אדמות והיו להן יסודות פולחן נשיים יחודיים. גם מאורע היסטורי מחריד כגון ציד המכשפות באירופה של ימי האינקוויזיציה בו נטבחו מיליוני נשים (זו לא טעות דפוס) שייך להיסטוריה הנשית. מיליוני נשים מרפאות, משכילות, בעלות רכוש ודעתניות נטבחו בשואת הנשים של ימי הביניים. כמה נשים יודעות על זה? זה נמחק מספרי ההיסטוריה. 3. לנשים יש יותר סולידריות מרחבית (לא מיגדרית) מאשר לגברים. סולידריות היא היחס של ההזדהות וההבנה לרגשותיו של האחר. לנשים יש הרבה מאוד אמפטיה. אישה אחת לתינוקה של האחרת, האישה לחברה, להוריה, לבן זוגה ועוד. 4. נשים תמיד היו מיניות, תוססות, בעלות דעה ויצירתיות. למרות הנסיון להכחיש זאת (וחלק מההכחשה זו ההתעלמות) שימו לב אפילו שיר השירים שהוא כולו שיר הלל של אישה תוססת חופשייה ומשוחררת הומר בפרשנות דתית- אלק שיר אהבה לאל. בתרבויות נוצריות רבות (עד היום אגב) אל מריה נישאות רוב התפילות של הנשים. זו דמותה בעיקר המופיעה על גגות הכנסיות העתיקות . ביוון העתיקה, אלות האהבה, הפריון, המוזות, והאמזונות היו נוכחות מאוד. חלק מהתודעה הנשית החדשה צריכה להיות דרך כתיבת ההיסטוריה הנשית מנקודת מבט נשית ומאזנת. ככה שבגדול בא לי להגיד לסימון דה בבואר : יהיה בסדר אחות. רשימת ספרים מומלצת: 1. המין השני- סימון דה בובואר. 2. קוראות מבראשית - עורכת רותי רביצקי. הוצאת ידיעות אחרונות. 3. רצות עם זאבים - קלאריסה פינקולה אסטס. 4. כל ספריה של מרילין פרנץ´. 5. ברוך שעשני אשה - הוצאת ידיעות אחרונות. 6. אל תנשקי את הצפרדע - עורכת : מירי ברוך. 7. חולית - פרנק הרברט. תמיד כדאי. ועוד….

four seasons

New member
אחד הדברים שהביא הפימיניזים

לעולם הוא האסרטיביות מול האגרסיביות שהיא פרשנות לאגרסיביות הגברית האסרטיביות משיגה את כל התכונות האגרסיביות ומפשיטה אותם, בעבר השתתפתי בסדנת אסרטיביות באו"פ וראיתי איך שהיא יולדת נשים מחדש, משתתפת אחת שהגיעה עם תחושת נחיתות כלפי עצמה ועברה מדורי גהנום בעבודתה במהלך הסדנה סיפרה לנו שפנתה למעסיקה ואמרה לא אני מעוניינת בשיחה, לדעתי מגיע לי קידום, היא סיפרה שהיא מתה מפחד אבל היתה אסרטיבית והמעסיק ענה לה יש על מה לדבר

אמיר.

New member
../images/Emo45.gif

אני גם מקווה שהוא נתן לה את הקידום (אם הגיע לה)

קשה לי עם סימון

אורח החיים שלה לא תאם את מה שהייתי מצפה ממנו מפמיניסטית. ברור לי ש"נאה דורשת" קל הרבה יותר מ"נאה מקיימת". בכל אופן, חשוב לקרוא אותה ע"מ להשוות לימינו וחשוב גם לדעת את קורות חייה.

פברואר

New member
סימון חייתה את תקופתה

ביחד עם סארטר בן זוגה. היא הציגה דמות של אישה עצמאית מאוד. היא כתבה ופירסמה לימדה ונאמה. חייהם הפרטיים אכן היו שנויים במחלוקת והיו ראי של אג´נדה פאריזאית קטנה בשנות השישים והשבעים. אישית אין לי שום עניין לכלול את העדפותיה המיניות וחשקיה הגופניים עם המסות שלה. כן מעט מפריע לי שהיא התנהגה כמו מלכת הכוורת. את יודעת אורין, אם נכנס לחייהם הפרטיים של אנשים שאנחנו מעריכים את פועליהם, אם זה אומנים, סופרים, מדינאים, אנשי רוח ואחרים ניווכח לדעת לצערנו, שניתן לספור על יד אחת את אלו שהאינטליגנציה הקוגניטיבית שלהם תואמת את זו הריגשית והמוסרית.

פברואר,זה כלךכך נכון ולי קשה עם זה

ה"שוס" הראשון שקבלתי בהקשר, היה כשפגשתי משוררים וסופרים שהערצתי וגיליתי אנשים קטנים ושולחי-ידיים ומריירים (מזילי ריר). קשה-קשה. בשנים האחרונות אני דורשת מעצמי יותר ויותר לחיות לפי התכנים שאני מעבירה לאחרים.

הודעת אורין ../images/Emo41.gif סו"ש פמיניסטי

אני כותבת הודעה חדשה מכיון שאינני יודעת היכן לשתול את הלהלן: בערוץ 23 , שידור מחזורי רצוף של שלושה סרטים על שלוש נשים חזקות, עצמאיות ומענינות מאד. יש שם עובדת ציבור, שכירה בדרגה גבוהה ויזמית עצמאית. ראיתי ואני ממליצה. בידיעות אחרונות, המוסף לשבת עמ´ 27, ביקורת של ד"ר אורית קמיר על קובץ בעריכת יעל עצמון. אני מתכוננת לקנות כי רק מהמובאות הקצרות זה נראה לי חשוב ומבהיל. באותו עמוד, "הם מפחדים" ספרה של גרינפילד עולה בהתמדה לראש רשימת רבי המכר. שוב, כל הכבוד לצביה גרינפילד. מישהי כבר קראה?

טל קר

New member
והנה הקבצים של הביקורת הסרוקה

של ד"ר אורית קמיר שאורין מדברת עליה.

ועוד בסופשבוע פמיניסטי-נשי:

ערוץ 33 בתוכנית "אש צולבת" עו"ד חיים משגב ואלוף מיל. אורן שחור מראיינים את: 1. עו"ד אורנה לין שנבחרה ליו"ר לשכת עו"ד מרכז ואת: 2. צביה גרינפילד ואף אחת מהן לא נשאלה על חייה הפרטיים !!! מה שכן משגב העיר הערה אידיוטית על מצב האשה בימי המחזור. אבל קיבל תשובה לענין. כמעט בטוח שיש שידור חוזר.

אמיר.

New member
למה כל הכבוד לצביה גרינפלד ?

כי היא תואמת את דעותיך הפוליטיות חברתיות ?

לא. כי היא עומדת על דעותיה גם אם

אינן תואמות לאלו של החברה שהיא חיה בה. אנא אל תכנס לדיעות אלא לדמות ולהבט הפמיניסטי החזק המוקרן ממנה. אני לא מעוניינת שגם הפתיל הזה יהפוך לשיח תאולוגי. צביה גרינפילד מחזיקה בהרבה דיעות שאני בתמונת עולמי פוסלת על הסף, אין זה מוריד מאומה להכבוד שהיא ראוייה לו בשל היותה אישה דעתנית, חזקה, אידיאולוגית, ביצועיסטית, אמיצה, קרייריסטית ובעלת אישיות שלא ניתן להתעלם ממנה. ובזה המיקוד בפתיל הזה.

גאולה_ש

New member
היא מזכירה לי את אמנון דקנר...

אופס לי, סליחה ...הוא מ"השבט ההזוי" נכון חנה?!

אמיר.

New member
לא קראתי את הספר....

קראתי רק את הביקורת. זה הספיק את לא מצפה שאקרא כל ספר ? -------- לגבי כל התיאורים שלך ... נו שוין גם כן דרך לעשות קרירה אמיצה וביצועיסטית... כנראה שצריך להעתיק מהגברים גם את הפולישטיקים.... (נאנח)

../images/Emo32.gif מישהי יודעת איך נכנסים לאתר

של הזמן הורוד? התפרסם שם ראיון עם חנה ספרן שהייתי שמחה לקשר לכאן (ולשירשור הזה) אולם לא מצליחה להכנס לאתר. חנה

ספיר ק

New member
יכול להיות שאין לו אתר פעיל?

לא מצאתי את כתובת האתר או התייחסות אליו בגיליון האחרון, וגם לא בלינקים של אתרי גייז.

למעלה