המינוחים העבריים

Blackice

New member
וואו... ../images/Emo9.gif

לא ציפיתי לתגובה כה מקיפה... ובאמת מחמיא לי שאתה טרחת לכל האורך הזה להביע את דעתך בנושא..
אחרי שבחנתי את הלינקים שצירפת, אני חושב שאתה צודק ושהאקדמיה באמת לא תהיה מעוניינת למצוא מילים בעברית לביטויים.. משום שבאמת עושה רושם שהיא אוהבת מילים יווניות- מדעיות כאלה..
טוב.. אז אני מניח שנוכל להסתדר בינתיים עם מה שיש..
ואגב: הרעיון שלי לא היה להוסיף למאבק ללגיטימציה בחברה או משהו כזה, רק.. שיהיה יותר נוח לדבר על זה, מבחינת הגיית המילים. אמנם, קל לומר "הומו" או "לסבית" בעברית משום שמשתמשים במונחים האלה הרבה.. אבל מונחים כמו "ביסקסואל" (אם תגיד "בי" ייקח לאנשים זמן מה להבין למה אתה מתכוון) או טרנסקסואל ("טרנס" יאמר משהו רק לאנשים שיודעים דבר או שניים על הקהילה).. הם יותר בעייתים, ואני חושב שתרגום (יותר מוצלח מ "דו-מיני"
) יוכל לעזור.. לא למאבק של הקהילה וכו´- אלא פשוט לי ולשאר האנשים שצריכים להשתמש במונחים האלה.. (אני בי, אם כבר מגיעים לזה.. לא הומו
) ולמה שלא תכתוב פה עוד? אתה עושה רושם של אדם רציני ומאוד מעניין...
ארז

Blackice

New member
המינוחים העבריים ../images/Emo163.gif ../images/Emo124.gif

היום בעודי מתהלך לי באוניברסיטה (אחרי שעה חופשית שבה ישבתי עם יוני וחילקתי פליירים לגבי מודעות לאיידס וכו´, והיה לי תרגול שלא היה לי כוח ללכת אליו
), החלטתי לעשות משהו מועיל. אז גיליתי היכן מסתתרת האקדמיה ללשון העברית (כן! זה היה שם כל הזמן בקמפוס בלי שידעתךי את זה
), ונכנסתי פנימה. אני מוכרח לציין שזה מקום די משעשע..
כמו בנין גדול שכולו חדרי מזכירות קטנים
בכל אופן אז שאלתי אותם מהן המילים בעברית לזהויות המיניות, כגון הטרוסקסואל, הומוסקסואל, ביסקסואל, טרנסקסואל וכו´. לאחר התייעצות קלה, הם הודיעו לי ש.. אין ביטויים עבריים כאלה, ושהם לא דנו בעניין. הם לא דנו בעניין. אז כדבר ראשון- רציתי להודיע ולסיים את השרשור שהיה פה- *אין* כיום ביטויים עבריים. לא טרחו לחשוב על לתרגם את זה. ולאחר מכן, חשבתי על רעיון- אולי ננסח ביחד, מכתב מטעם כל הפורום, שיעלה את הבקשה שימצאו מילים עבריות? הרי המונחים הללו חשובים לפחות ל10% מהאוכלוסיה בישראל.. וגם יש עיתון, שמשתמש כל הזמן במילים הלועזיות "הומו" "לסבית" וכו´. למה לא לפחות שיהיה גם בעברית?
אז מה אתם אומרים? יש לכם כוח לנסות לנסח מכתב? ההצעה שלי היא שבשרשור הזה נעלה רעיונות לניסוחים, ונערוך הצבעה למכתב שייבחר.. ונראה לתפוז ש"גאווה צעירה" יכולה להשפיע, ובגדול!
ארז

../images/Emo45.gif

ולדעתי כמעט *כל* אוכלוסיית ישראל זקוקה למילים הללו כיום. בטח יש צורך במילים האלו יותר מאשר במילה "דיצה", לדוגמה. (מי משתמש במילה "דיצה"?! מי?! תנו לי בנאדם אחד!! אחד!!! אפילו בספרים לא! אפילו לא בתנך! אומו! מי צריך את זה? עוד אחת מאלפי המילים שאומרות "שמחה". בשביל מה צריך אותה בכלל?! ובכל זאת, היא קיימת!)

TwelveEyes

New member
הממ...

גם ככה חצי מהמשפטים שלי הם בלועזית... אני אוהבת מילים גדולות וארוכות שמפחידות אנשים עם מוחות קטנים ^^ אז לא ממש משנה לי אם יהיו ביטויים בעברית, כי בינינו, יישתמשו בהם בדיוק כמו שמשתמשים ב"שח-רחוק" או (אם ללכת על הדוגמא של סיגל) "דיצה". אבל שבבה... אם תנסחו מכתב, אני אחתום עליו. ולו בשביל השעשוע

Lizz

New member
רק אם אתם ממש רוצים..

כי אני אישית די מתעב את האקדמיה. הידעתם שיש מילה עברית להנג-אובר? הידעתם שהיא מטומטמת ואף אחד לא משתמש בה חוץ ממתרגמים משועממים במיוחד? הידעתם שיש עוד המון מילים כאלו, ושעדיף להמציא משהו בעצמך ולקוות שזה ייקלט כסלנג מאשר לתת לאקדמיה לעשות משהו בנידון?

Lizz

New member
נכון, אבל תודי\ה..

שזו לא מילה שנוטים להשתמש בה... ובצדק.

Shusho

New member
אוי שששש אמא שלי מתרגמת!

וגם אני סובלת ממילים חדשות שיוצאות כל חודש

הם סתם צחקו איתך...

יש להומוסקסואל פירוש.. הפירוש: שווה-מין. טרנסקסואל: היפוך מיני. ביסקסואל אין לי מושג.. לדעתי בי זה קיצור של משהו ואין לי מושג של מה.. :) בהצלחה בכל מקרה..

Blackice

New member
חח ../images/Emo13.gif

אני יודע שיש פירוש. "הומו" זה מיוונית ופירושו "אחיד".. חוץ מזה שמן הסתם אני יודע מה "הומוסקסואל" אומר..
"טרנס" זה לא היפוך אלא "בין". בין משהו למשהו אחר. או במקרה הזה, בין מין נקבה לזכר, או ההפך.. "בי" מסמן 2. כמו.. bicycle שזה אופניים- שני גלגלים (שני מחזורים למעשה אבל הכוונה זהה
) או bilangual שזה אדם המדבר 2 שפות וכו´. השאלה היא לא מה המשמעות המילולית אלא האם קיים מונח מקביל בעברית. והתשובה היא שלא החליטו על מונח, שלא דנו בנושא. הם יודעים מה זה אומר- ולא איכפת להם שאין לזה מילה בעברית .זה הכל. \
ארז נ.ב. how do you call a man who speakes 3 languages? trilangual. how do you call a man who speeks 2 languages? bilangual. how do you call a man who speaks one language? an american.

טראנס פייר לערבים!! ../images/Emo6.gif

Trans fair, לכל הערבים.. חיחיחי
(מי שלא ראה את הסרטון הזה לא יבין על מה אני מדברת עכשיו, ויחשוב שאמרתי עכשיו בדיחה נורא מטומטמת. אז בבקשה, תסמכו עליי - שאם הייתם מבינים על מה אני מדברת זה היה נשמע הרבה פחות מטומטם.
תודה.)

hatul

New member
איזה סרטון?

זה לא נשמע בדיחה בעצם... אלא אם כן את מאפשרת לראות את הסירטון... ולגבי סקס סמים והארי פוטר - אני מציע
במקום ה-

Lady_Voldemort

New member
../images/Emo77.gif ../images/Emo6.gifאומנם לא ראיתי אותו..

אבל מספיק אנשים אמ.."הציגו" לי אותו

Lady_Voldemort

New member
../images/Emo77.gif

באוטובוס באיזה טיול צופים כנראה בקיץ עמדו על הראש וסיפרו את זה ואז הם עשו גלגלונים ואז הםא קפצו מהצוק.. בעצם זה היה סיפור אחר עם זה.. אבל סיפרו לי על אותו מסרטון, היה משעשע

למעלה