המינוחים העבריים ../images/Emo163.gif ../images/Emo124.gif
היום בעודי מתהלך לי באוניברסיטה (אחרי שעה חופשית שבה ישבתי עם יוני וחילקתי פליירים לגבי מודעות לאיידס וכו´, והיה לי תרגול שלא היה לי כוח ללכת אליו
), החלטתי לעשות משהו מועיל. אז גיליתי היכן מסתתרת האקדמיה ללשון העברית (כן! זה היה שם כל הזמן בקמפוס בלי שידעתךי את זה
), ונכנסתי פנימה. אני מוכרח לציין שזה מקום די משעשע..
כמו בנין גדול שכולו חדרי מזכירות קטנים
בכל אופן אז שאלתי אותם מהן המילים בעברית לזהויות המיניות, כגון הטרוסקסואל, הומוסקסואל, ביסקסואל, טרנסקסואל וכו´. לאחר התייעצות קלה, הם הודיעו לי ש.. אין ביטויים עבריים כאלה, ושהם לא דנו בעניין. הם לא דנו בעניין. אז כדבר ראשון- רציתי להודיע ולסיים את השרשור שהיה פה- *אין* כיום ביטויים עבריים. לא טרחו לחשוב על לתרגם את זה. ולאחר מכן, חשבתי על רעיון- אולי ננסח ביחד, מכתב מטעם כל הפורום, שיעלה את הבקשה שימצאו מילים עבריות? הרי המונחים הללו חשובים לפחות ל10% מהאוכלוסיה בישראל.. וגם יש עיתון, שמשתמש כל הזמן במילים הלועזיות "הומו" "לסבית" וכו´. למה לא לפחות שיהיה גם בעברית?
אז מה אתם אומרים? יש לכם כוח לנסות לנסח מכתב? ההצעה שלי היא שבשרשור הזה נעלה רעיונות לניסוחים, ונערוך הצבעה למכתב שייבחר.. ונראה לתפוז ש"גאווה צעירה" יכולה להשפיע, ובגדול!
ארז