המינוס ומה שבא בעקבותיו

המינוס ומה שבא בעקבותיו

שלום לכם אינני יודעת לאן להפנות את שאלתי אך אני במצב קשה בעקבות המינוס עד לפני כחצי שנה ניהלתי חשבון בסדר עם מינוס של 25000 ש"ח למותר לציין שעד לפני כשנה וחצי לא היה לי מינוס כי חברי לחיים עבד כנהג מונית והיה לי כסף נזיל כל הזמן כך שלא הייתי צריכה להוציא מינוס מהבנק. לפני כ-8 חודשים נפרדנו (באופן לא רשמי) ומאז התהפך לי הגלגל רמת המחיה שלה הייתי רגילה הפילה אותי, המשכתי לבזבז (על הלוואות בשוק האפור שהוא לקח) החזרתי חובות בחוץ והעדפתי להיות במינוס בבנק אך לא במינוס בשוק האפור. המינוס תפח - מנהל הבנק סגר לי הכל בערך בסכום של 60,000 ש"ח שאני מחזירה עליו כ- 1500 ש"ח לחודשץ במסגרת העבודה - אני עעובדת בחברה צבורית ידועה משכורתי מגיעה כמעט ל-9000 בחודש. אך בשל הלואות שלקחתי במשך השנים (כסף קל) נשאר לי היום לסגור את כולם ביחד בסדר גודל של 30000 ש"ח+ הבנק היום שהמינוס עומד על 25000 ש"ח ביחד זה כ- 55,000 ש"ח מעבר ל-60,000 שהבנק סגר לי בזמנו ממשכורתי נשאר לי כיום סך של 3200 ש"ח שנכנס לבנק ונבלע במינסו. אי לי היום : א. כיצד לקנות אוכל לילדי ב. הבנק הפך אותי למוגבלת (יותר נכון באשמתי) כל הצקים חוזרים ואין לי כיצד להחזיר? ג. אני חתומה ערבויות למשפחה ול2 חברות- ויש לי עיקול על קופות הגמל ועל קופת עוצמה שלי שניהם ביחד זה בערך 130,000 ש"ח שאלותי הן: א. האם הבנק לא יכול להטיל עיקול לטובות הקרן או קופת הגמל ולסגור לי המינוס וההלואה הקודמת? ב. איך אני סוגרת את כל הדברים האלו - האם אני יכולה לפרוס את החוב שלי לבנק ליותר שנים - ולהתחייב לא להיות במינוס? ג. אנא תנסו לעזור לי כי אני נואשת מאוד יש לי לגדל 4 בנים כאשר שנים מהם חיילים בשרות סדיר ושניים קטינים עקב החובות של חברי לחיים (שהיה) בשוק האפור - הוא נמצא כרגע בכלא נשפט לשנה כך שאין לי איך להוציא ממנו מזונות וגם מביטוח לאומי אינני יכולה לקבל משום שהברוטו שלי גדל. אין לי איך לשלם: בתי ספר, אוכל הביתה, ספרים ומחברות לילדי, נסיעות לי לעבודה, חשמל, מים וארנונה, טלפון פשוט הכל חוזר לי אני ממש נואשת. תשובתכם המהירה תודה ננה

HANHBITTON

New member
תגובה למה שכתבתי

אתמול בערב שלחתי הודעה ואף אחד לא קרא אותה או הגיב עליה אני חושבת שבשבילי היא ממש רצינית ואני מחכה לתשובה דחופה אם זה אפשרי כי אני ממש אובדת עצות מה ניתן לעשות

בקשר לבעייתך

קודם כל עלייך להבין: 1. שהמצב שלך לא כמו שהיה, ולכן תצטרכי לוותר/להתפשר על דברים שהיו לך. 2. כשההכנסות שלך קטנו,החלטת לעצום עיניים ולהמשיך לצרוך רגיל, ועלייך להבין שעל טעויות משלמים ובגדול. 3. דחיית החלטות קשות, לא פותרת אותם, אלא מגדילה אותם. אם את מודעת לדברים האלו, אז את מבינה שאת חייבת לרדת ברמת החיים שלך. אם הבנתי סך כל החובות שלך הם 130 אלף ש"ח. מכוון שלא רשמת נתונים מלאים וברורים, אני נותן לך המלצות כלליות: 1. אם יש לך בית על שמך- א.ניתן למכור את הבית, ולקנות בית יותר זול (קראי שוב דברי הפתיחה). ב. אם את לא רוצה למכור ואין לך משכנתא, ניתן לבקש משכנתא למטרות כלליות (גם לא לרכישה). ג. אם כבר יש לך משכנתא, אז: ג1. ניתן לבקש למחזר את המשכנתא בריבית יותר נמוכה. ג2. בנוסף ניתן לבקש משכנתא יותר גדולה ב130 אלף שקל. ג3. אם למשכנתא הקיימת נותרו מספר שנים (נניח 10 שנים), ניתן למחזר אותה לתקופה של 20, או 25 שנה וגם להגדיל אותה. ד. החזר חודשי של 130 אלף שקל ל 20 שנה, הוא כ 850 שקל. ל 10 שנים זה כ 1400 שקל לחודש. 2. ציינת שאת עובדת בחברה ציבורית ידועה ובעלת שכר גבוהה- סביר להניח אז שיש לך קופות גמל וקרנות השתלמות ופנסיה. ניתן לבקש מהקופות הלוואות גישור עד לפירעון, ולשלם ריבית בהחזר חודשי. ניתן לקחת הלוואות גישור גם מקופות גמל, קרן השתלמות, קרן פנסיה במקביל. כמובן שצריך להיות מודעים שהקרן מוחזרת עם פירעון הקרן/קופה. 3. רכב- אם ברשותך רכב, ניתן למכור אותו ולנסות להסתדר בלי רכב (קראי שוב דברי הפתיחה). אם את לא מוכנה לחיות בלי רכב, וברשותך רכב מעל ל30 אלף שקל, ניתן למכור אותו ולקנות רכב יותר זול, עם ביטוח יותר זול. 4. הוצאות משפחה- בהנחה שעוד לא עשית זאת, תצטרכי לדבר עם בני המשפחה שהמצב הכלכלי קשה, ועקב זאת יצטרכו לוותר על דברים כמו: פחות דמי כיס, פחות בילויים, מוצרים יותר זולים שהם לא מותגים, פחות נסיעות לא הכרחיות. מקווה שאכן יש כאן עזרה מסויימת. חשוב מאוד, שאם אכן את עושה את אחד הצעדים האלו, להפנות את הכסף להחזר החובות והקטנת המינוס שיש לך ולא לשם צריכה ובזבוז. יש לי חבר שהיה קבוע במינוס של 25000 אלף שקל, יום אחד לקח הלוואה וכיסה את המינוס כך שהיה במצב של אפס שקלים בבנק. אישתו ראתה שפתאום "יש" כסף בחשבון, אז היא יצאה למסע רכש כי כבר שנים הם לא החליפו את המקרר, השולחן, המזגן, התנור וכו'. עכשיו אולי הם חיים יותר טוב, אבל שוב הם במינוס של 25000 שקל, אבל גם עם הלוואה של 25000 שקל שצריך להחזיר. בכל אופן אם יש לך עוד שאלות אנא תמסרי כמה שיותר פרטים, אני מקווה שאוכל לעזור.

תגובה לשאלתך

ובכן אלפונסו יקירי אין לי דירה על שמי , לא לקחתי משכנתא, אין לי רכב כל קופות הגמל בעבודה מעוקלים כי אני חתמתי ערבויות ל"חברות" ומשפחה והיום אף אחד לא מסתכל עלי. המצב מאוד קשה, אני חיה למטה ממה שחייתי, אין בילויים, אין יציאות בקושי יש לי לקנות לחם וחלב לילדים, עכשיו בית ספר ואני על הפנים מבחינה זו, בעבודה רוצים לעזור אך כל קופות הגמל שלי מעוקלות? לא הסתדרתי ואני על סף תהום יותר עמוקה. תודה על תשובת הלב ננה

מה עם עזרה מהילדים?

הבנתי שיש לך ילדים בצבא. האם הצבא אינו עוזר? אני זוכר שחיילים עם בעיות כלכליות בבית היו מקבלים עזרה כלכלית מהצבא. וגם אישור לעבוד בזמן השירות. האם אין אפשרות שהם יעבדו ויעזרו לך? מתי הם אמורים להשתחרר מהצבא? עוד כמה זמן משתחרר בן זוגך? האם את חיה בשכירות, או בדירה פרטית? אם הדירה פרטית, על שם מי היא? האם לא ניתן לקחת משכנתא עליה? מה הכוונה שהקופות שלך מעוקלות?מתי הם אמורות להשתחרר? האם יש לך קרן השתלמות, ומתי היא משתחררת? מה סך כל החובות שלך? האם התייעצת עם מישהו מקצועי? האם יש מישהו שמייעץ לך? סליחה שאני שואל את כל השאלות הללו, אבל אני מנסה לחשוב על פתרונות. תנסי לתת כל מידע (חוץ ממידע אישי), אפילו אם את חושבת שזה לא חשוב. אבל הכי חשוב שאל תתאיישי ושתאמיני שניתן לצאת מהמצב הזה. אסור להישבר, לפעמים הפתרונות מגיעים בדרך מוזרה, אבל הם מגיעים. בתקווה שתצאי מהמשבר.

תפתחי הודעה חדשה עם הפרטים.

פשוט ההודעה שלך משום מה לא מתקדמת קדימה, ואנשים לא מדפדפים אחורה. ברגע שמגיבים להודעות זה אמור לקפוץ קדימה וזה לא קורה. אז תפתחי הודעה חדשה עם הפרטים שלך, ואז היא תופיע בעמוד הראשון, וכך אולי אנשים יתחילו להגיב. אולי עוד מישהו שיקרא את ההודעה שלך, יוכל לחשוב מה ניתן לעשות. אל תשכחי לענות על השאלות שלי ולהוסיף פרטים נוספים.

למעלה