המינוף של התעודות האגריסיביות.

Kayben

New member
המינוף של התעודות האגריסיביות.

אני רוצה להמשיך את הדיון שהיה לי עם seani לפני חצי שנה. בתאריך - 2/12/08, מי שרוצה שיחפש בארכיון. הוא טען שהמינוף הוא קבוע, ואני חשבתי שהוא משתנה ולבסוף הסכמתי איתו. עכשיו אני רוצה שוב להסתייג. נכון שהמינוף הוא קבוע ביחס ליום/שער הקנייה שלך. אבל זה לא נכון להסתכל על זה ככה. נניח אני קניתי בדיוק בנק' האיזון של התעודה, ואני בדיוק במינוף 2. נניח שהמדד עלה ב5% והתעודה ב10%. מכרתי את התעודה. כעת אם אני רוצה שוב לקנות את התעודה, פתאום ישתנה לי המינוף, או יותר נכון נק' ההתייחסות שלי, למינוף יותר נמוך. לא התחולל כאן שום שינוי אמיתי. לכן לומר שהמינוף הוא קבוע זה קצת מטעה. כי השער שבו קניתי בעבר הוא כבר לא רלוונטי למינוף שעכשיו אני ניצב מולו. נק' נוספת שלא הזכרנו אף פעם היא עלויות המימון (זאת נק' שגם בחלק מהתשקיפים של הממונפות הוא מוחבא/מושמט) לפי הגרפים ברוב התשקיפים, המימון עומד 5% בשנה. כלומר יש שחיקה של התעודה לא משנה מה קורה למדד בגובה 5% שנתי. למה זה חשוב לי? כי אם בממוצע ת"א 25 עולה ב10% בשנה, ואני נמצא כרגע במינוף של 1.5 בלבד. אז אם אכן המדד יעשה בשנה 10%, התעודה לא תפיק לי שום רווח. בגלל שעלויות המימון ימחקו את הרווח הנוסף שהרווחתי מהמינוף. לכן יש בעייתיות להחזיק את התעודה לטווח הארוך, בגלל השחיקה של המינוף בניכוי עלויות המימון. בגלל הקושי של להחזיק את התעודה לטווח ארוך, יש לי צורך לתזמן את השוק. דבר שמשקיעים לטווח ארוך מנסים להמנע ממנו. פתרון חלקי הוא לנוע בין התעודות הממונפות השונות בעלות נק' איזון שונות. ככל שאני עולה במדד, אני מחפש תעודה עם נק' איזון גבוהה יותר. כדי לשמור על המינוף שרצוי לי. אותו דבר בדרך למטה, ככל שאני יורד במדד, אני מחפש תעודה עם נק' איזון נמוכה יותר כדי לא לעבור למינוף גדול ממה שאני רוצה.

aeonf

New member
המסקנה המתבקש

שלי לפחות זה פשוט להמנע מתעודות כאלה! אלא אם כן אתה איזה קרן גידור שמשתמש באסטרטגיות כאלה ואחרת או שאתה פשוט אוהב להמר... לפי דעתי (המבוססת על הרגשה בלבד) רוב רובם של ה"משקיעים" בתעודות הללו הם מהסוג השני שציינתי...

seani

New member
ולכן המינוף קבוע כל זמן שביצעת את העסקה

כמובן שאם הגדלת פוזיציה באמצע המינוף ישתנה. מה שאמרתי הוא שאם היום עשית עסקה וע"פ החישוב המינוף יצא 2 אז כל עוד לא שינית את הפוזיציה המינוף ישאר 2. גם עוד 5 שנים (בהנחה והתעודה לא תפקע כמובן). אבל אם עשית שינוי, אז אתה צריך לחשב שוב את המינוף. הכוונה כאן היא לתעודות השורט "הרגילות" ולא "היומיות".

Kayben

New member
אתה לא בוחן את האלטרנטיבה.

אני מתייחס לתעודות האגרסיביות הרגילות ולא השורט/היומיות. נניח שהמדד עלה. עכשיו אני מוכר את הכל, ואני בוחן מה לעשות עם כספי. 1. להשקיע בת"א 25 רגיל או, 2. להשקיע שוב בתעודה במינוף קטן יותר. אין לי אפשרות השקיע את הכסף שוב, ולהיות באותו מינוף. משמע מבחינתי, שהמינוף קטן לי. בדיוק את אותו מנגנון אפשר לבחון בירידה. ככל שהמדד יורד, המינוף מבחינתי גדל, בגלל שיש לי אלטרנטיבה לכסף. בכל אופן, בגלל העיניין הזה - כדאיות העסקה קטנה לי ככל שאני מתרחק מנק' האיזון. ככל שאני יורד במינוף, עלויות המימון שוחקות לי את הרווח הנוסף.

seani

New member
אני התייחסתי לעקרון. לא לאלטרנטיבה

וגם ציינתי שברגע שעשית שינוי אז המינוף ישתנה. אם המינוף החדש כדאי או לא, זאת כבר שאלה של יעוץ. בנוסף, את תשים לב, חלק מחברות תעודות הסל זיהו את הבעיה הזאת ולכן הנפיקו תעודת שורט נוספת על תא 25 עם מחיר מימוש גבוה יותר כדי שהמינוף יהיה "נורמאלי"

Kayben

New member
צורת השקעה.

להמר שכיוון המדד יהיה חיובי, לא באמת נחשב הימור. עובדתית זה הכיוון הכללי. בכל אופן, אחרי הירידות הגדולות. אני מניח שיש משקיעים שהעריכו שהגענו לתחתית ב 630... אז נכנסו חזק לאגרסיביות החדשות שבדיוק הונפקו. אתה יכול לקרוא לזה הימור, אחרים יגידו שזה ניצול מיטבי של הפאניקה שהיתה. מה שכן, צריך באמת ביצי ברזל כדי לתזמן ככה.

למעלה