המירוץ להמצאת הבשר המלאכותי

sivan120

New member
אני מאמינה שבקרוב יצליחו לחקות...

את חוש הטעם- משמע ברגע שיפצחו איך עובד הטעם ויתקדמו עם הכימיה, כך אפשר יהיה ליצור מאכלים בטעם בשר, בטעם עוגה וכ"ו בלי הנזקים התזונתיים שהם גורמים.

פולספגן

New member
ומה עם הערכים התזונתיים?

למשל B12.

איך שאני רואה את הדברים זה יהיה כמו התוספי מזון והיעילות של זה שנויה במחלוקת.

deathcaster

New member
תגובה

B12 נוצר מחיידקים,
אני מניח שאם יצליחו ליצור בשר סינתטי, לא תהיה בעיה להוסיף אליו EXTRACT של B12 שגודל מתרבית חיידקים כמו שעושים ממילא כיום, במקום תוסף מזון שאליו מצורפים כל מיני חרא, יהיה בשר סינתטי עם B12.

פולספגן

New member
לא הבנתי -

מה יהיה השוני בין ה-B12 שלו לזה של התוסף?

לי אישית נראה, שבמצב שיהיה (אם יהיה
), התוסף יהיה עדיף, כי הוא עובר ישירות למחזור הדם (נלקח מתחת ללשון או בזריקה).

deathcaster

New member
תגובה

התוסף לא יהיה עדיף, כי כמו כל תרופה או ויטמין, הכדור/גלולה/קפסולה מכילה מעט מאוד חומר פעיל עצמו ושאר החומרים הם סוכרים, מתווכים, לובריקנטים, פילרים, מלחים [כגון מגנזיום סטאראט (שמקוראים קוראים לו זד-א-ראס
) ]- כל מיני דברים שאנחנו לא ממש צריכים.

בבשר הסינתטי את יכולה לשים איזה תוסף שאת רוצה, אז אפשר פשוט B12 טהור, או למצוא דרך לגדל חיידקים יצרני B12 על הבשר.... אני משאיר את האתגר הזה לאחרים, לי יש מספיק עבודה.

Cahill

New member
אין לי מושג למה כתוב בכתבה שזה יהיה רווח כספי

הצמחוניים לא יגעו בזה והקרניבור בטח שלא ייגעו בזה.

בקיצור, עוד מחקר שמושקע בו המון כסף ויילך לפח הזבל.

deathcaster

New member
את טועה

אני קרניבור אדוק בצורה קיצונית.

כל מחשבה על תחליף צמחוני לבשר כגון סויה או סייטן או כל קשקוש אחר שמשיח השקר גרי יורפסקי ממליץ עליו מגעילה אותי.

אם וכאשר יהיה בשר אמיתי "סינתטי" במחיר שווה לכל נפש, אני אשמח לנגוע בזה וגם לטרוף מזה.

את עושה הכללה גסה על הקרניבורים, לא כולנו מפלצות.

צמחונים לא יגעו בזה? גם כאן זו הכללה, צמחונים שאינם רוצים מזון מן החי בגלל ששטפו להם ת'מוח שהוא לא בריא, נכון... לא ירצו את זה. אבל צמחונים מטעמי צער בעלי חיים? במרוצת הזמן אם השיטה הזו תצליח ותהפוך לייצור בקנה מידה תעשייתי, יצמח כאן דור של ילדים שיגדל על הבשר הזה והוא גם יידע שהבשר מיוצר מבלי לפגוע בשערה של ולו בעל חיים אחד.

"בקיצור, עוד מחקר שמושקע בו המון כסף ויילך לפח הזבל. "- אולי, אולי לא.

Cahill

New member
אבל זה כן פוגע בבעל חיים אחד ועליו עושים את

ה"שיבוט".

לא עדיף כבר לשבט באמת, כמו את הכבשה דולי?

איך זה יותר טוב?

במקום לפגוע בבעל חיים יחיד ולהפיק ממנו מזון לכולם, את מפיקה שורה של בעלי חיים ע"י שיבוט, ופוגעת בכולם (ובעל חיים משובט חש כאב, כמובן, ויש לו כל מאפיין של בעל חיים שאיננו משובט).

לי זה נשמע הרבה יותר גרוע מהאלטרנטיבה.

Gidi Shemer

New member
?

את מה שוחטים, את העובר המשובט שמכיל כמה עשרות תאים?
גם דולי משובטת או כל חיה אחרת משובטת בסופו של דבר מתפתחת כעובר ואח"כ כחיה. אין שום הבדל מהותי בינה לבין כל יצור חי אחר.

אני מפספס משהו?

לפי מה שכתבת, נראה שאת מתבלבלת

בין שיבוט לבין מכונת צילום מסמכים.
חיה משובטת נוצרת מ-DNA של חיה קיימת, שאז מוכנס לביצית, שאז מוכנסת לרחם, ואז יש הריון, ולידה, וילדות, וחיים, ומוות.
אם "משבטים ואז ישר שוחטים" נקבל ביצית מופרית מעוכה אחת. לא בדיוק מקור מדהים לאספקת בשר להמונים.

Cahill

New member
כנראה ששניכם צודקים

כנראה ראיתי יותר מידי סרטים על שיבוט וחשבתי שמקבלים כבר את ה"שלם".

BALEDIN

New member
זה בע"ח אחד לכמות אדירה של בשר

למה את חושבת שלכבשה דולי לא כואב?

BALEDIN

New member
אני לא צימחונית אבל אוכלת מעט בשר מסיבות

אידיולוגיות ואם היה כזה דבר אני יוכל יותר בשר והרבה יותר בשמחה

למעלה