המיתוס של החולה

buttercup42

New member
המיתוס של החולה

שלום לכולם! אני עושה עבודה באוניברסיטה על ייבוש החולה וההצפה מחדש - מהצד של המיתוס. כלומר, איך השתנה מ"הלבישהו שמלת בטון ומלט" להבנה שצריך להציף מחדש. למישהו יש אולי עיתונות מתקופת הייבוש? עובדות יש לי מספיק, אני רוצה את "רוח התקופה"
בתודה מראש, שחף
 
החולה

איני יכולה לעזור לך רבות ,אבל ב 1960 הוציא פטר מירום, חבר קבוץ חולתא, ספר צילומים יפהפה בשם "שירת האגם הגווע", בו תיעד, בצילומים מרגשים את מותו של אגם החולה. אולי תנסה ליצור קשר עם הקיבוץ .
 
שני דברים

אני עצמי הכנתי עבודה לאוניברסיטה שנה שעברה על השינוי הנופי בעמק החולה במאה שנים אחרונות כשינוי של שטח פתוח טיבעי לאזור חקלאי וחזרה לשטח פתוח תיירותי אז קודם כול אתה אמרתה על ההכרה בצורך להציף מחדש אז לפי קק"ל שאחראים על פרויקט ההצפה, הצורך להציף היה מכך שהם היו צרכים להחזיר קרקע או כסף לאנשי הקיבוצים והמושבים שמינהל מקרקעי ישראל לקחו מהם קרקעות לצורך פרוייקט שיקום אדמות החולה והם הציפו אזור של 1000 דומם כדי שישמש אזור תיירותי וכך יוחזר החוב של המינהל לאנשי הקיבוצים, כלומר ההצפה לא הייתה לצורך החזרת המצב לקדמותו כפי שעלה מהדברים שלך. דבר שני בספריית אוניברסיטת חיפה ישנם שני ספרים משנת 1935 שמתארים את נסיעתם של נציגי יהושוע חנקין (אם אני לא טועה) שבאו לסקור את אדמות החולה מבחינה ביולוגית אנושית וכו,ויש שם תיאורים של הנוף האנשים שגרו באזור ועוד פירוט נוסף שמראה את רוח התקופה וגם את ההתנגדות שהייתה כבר אז לייבוש החולה. פשוט תרשום בחיפוש בחיפה את המילה החולה והספרים העלו יעלו, אני פשוט לא ממש זוכר איך קראו לספרים ( נראה לי שהם פשוט נקראו "החולה") אם אתה רוצה לקרוא את העבודה שי שהיו בא גם ראיונות עם אנשי קק"ל והחברה להגנת הטבע אני אשמח לשלוח לך ת העבודה (היא גם קיבלה 100) בהצלחה
 
למעלה