המכביה - ולריה

יובל654

New member
המכביה - ולריה

הייתה היום תחרות ממש יפה וברמה מאוד גבוהה. כל הכבוד לכל הבנות שהתחרו היה מאוד נחמד לראות. האם מישהו כאן יודע מה קרה שולריה יצאה מהתחרות בוכה? וירדה מהפודיום?

cubano1

New member
לא יודע, אבל...

זה בטח קשור לעובדה שהיא עשתה תרגיל יותר קשה ויותר מוצלח משל טלי ליאק על המקבילים המדורגים, ועדיין החונטה נתנה לליאק ציון גבוה יותר

יובל654

New member
לא נראה לי

כי עוד שהיא עמדה ראשונה בקפיצות היא ירדה ישר חצי בוכה מהפודיום ישר אחרי שאורנה שי הביאה לה את המדליה. ואני חושבת שהיא מספיק בוגרת בשביל להפסיד בכבוד. אני לא בטוחה שזה קשור לזה.

cubano1

New member
אמנם...

הטקס של הקפיצות היה ממש אחרי הגמר במקבילים שבו היא הפסידה. והשאלה היא אם היא אכן הפסידה בכבוד, או שהיא הפסידה במרמה

זה נכון

ואלריה מקסיוטה ביצעה תרגיל בדרגת קושי של 0.3 נקודות יותר משל טלי ליאק. אך למרות זאת, בשיקלול הביצוע, הציון הסופי של טלי יצא גבוה יותר והיא ניצחה את ואלריה. ואלריה הייתה בטוחה שהיא תזכה לפחות הפעם והתאכזבה מתוצאות התחרות. בניגוד לאי סדרים רבים שהיו בתחרות, דווקא במקרה זה נעשה צדק. לא שפטתי במקבילים, אך צפיתי בקפידה בשני תרגילים אלו. כשראיתי שטלי עלתה על ואלריה, הסתכלתי בדף השיפוט של דונאטלה השופטת הראשית של התחרות שהייתה נטראלית, והיא הסבירה וגם אישרה שגם לדעתה טלי הייתה צריכה לזכות. טלי הרוויחה את הניצחון בכבוד ובזכות גדולה. כל הכבוד לה ולזהבה המאמנת.

מתעמלת10

New member
ואלריה

ואלריה מתעמלת מדהימה ברמה בינלאומית, ויותר חשוב היא בחורה נעימה ומקסימה באישיותה! מידיעה ,היא לא בכתה מהאכזבה!! בתור צופה בקהל שמעתי את אמה של א ח ת ה ש ו פ ט ו ת צועקת על הבנות שעודדו את ואלריה - "תפסיקו לצעוק היא בכלל לא ישראלית" ועוד הוסיפה ליושבת לידה דברים על ואלריה שאעדיף לא לפרט! כואב הלב על שכך מקבלים עולה חדשה ! אל תשכחו שהיא לבד פה. הבחורה , כמו מתעמלות אחרות משקיעה את כל חייה בהתעמלות, וכל יפות הנפש רק מיחלות שתעזוב או שתכשל! במקום ללמוד ממנה מה שאפשר, ולשמוח שסוף סוף רואים סגנון שונה של התעמלות, נלחמים על גבה את מלחמות השולטים בתחום. כמובן שזה משפיע על השיפוט. טלי ליאק עשתה תרגיל מדהים. מגיע לה כל הפירגון באופן כללי! ולכל המאמנות/שופטות -כשאתן פוגעות במתעמלת זה לכל החיים, וחבל !

tako2

New member
מכביה

מחזקת כל מילה שלך! בנות ישראל בכללותן עשו תחרות יפה, אחת נפלה במכשיר אחד ואחת באחר כקהל אוהדי ההתעמלות, בואו נתמוך נעודד ונפרגן לכל מתעמלת ללא קשר למוצאה או אגודתה!!

אליאבי1

New member
עולה חדשה?

ואלריה אכן מתעמלת גדולה ומוכשרת ומגיע לה כל הקרדיט על כך. אבל להגיד שהיא עולה חדשה? להגיד (כמו שרענן ורשביאק הציג אותה) כ"זו תכלית המכביה"? תכלית המכביה זה ספורטאי כמו טל ברודי, שעולה באמת לארץ, בונה את ביתו בישראל ופועל בישראל. ספק בעיני אם ואלריה היתה במצטבר חודשיים בישראל מאז המכביה הקודמת. להשיג לספורטאי זר, טוב ככל שיהיה, דרכון ישראלי רק כדי שיוכל להמשיך ולהתאמן כרגיל מביתו בחו"ל אבל יתחרה תחת דגל ישראל - זו בכל הכבוד לא תכלית המכביה, וזה לא הופך אותו לספורטאי ישראלי.

ואלריה

ואלריה מתעמלת מקצועית ורצינית, בעלת כשרון ויכולות גבוהות. בעקבות המכבייה האחרונה היא החליטה לעשות עלייה לישראל, וזוהי בהחלט תכליתה של המכבייה. ואלריה עלתה לישראל וחיה בארץ תקופה של שנה רצוף, ועוד תקופה של כשנה בה היא הייתה גם פה וגם שם. במהלך תקופה זו, היא ניסתה להתאקלם בארץ, למדה מעט עברית, עבדה מעט בחוגים וניסתה להשתלב. מאחר והאדם שעזר לה לעלות לארץ, תיאם את הבירוקרטיה ועשה את הסידורים היה מזכרון יעקב היא הגיעה אליו לאגודה. כמו-כן, הוא גם דובר רוסית. אורנה וזהבה, אשר מאמנות את נבחרת ישראל, אינן דוברות רוסית וגם לא קשורות בשום צורה לאגודת מכבי ולא למכבייה ולסידורי הבאת ספורטאים זרים דרך המכבייה לא היו מעורבות בעניין. ואלריה התאמנה באיזור זכרון כשנה, באולם ללא ציוד מינימלי להתעמלות, ללא תנאים, ללא מספיק שעות וללא מאמנים כמו שצריך. עם כל הכבוד והמאמצים, זה לא עבד. ואלריה לא התקדמה ואף ירדה ברמתה, לא הצליחה להתאמן כמו שצריך ולא להשתלב בארץ ובמערך הספורטיבי פה. היא רצתה לשלב מחנות אימונים ספציפיים ברוסיה במקביל לאימוניה בארץ. ואלריה לא סתם עלתה מרוסיה לישראל. גם ברוסיה יש אינטריגות ופוליטיקות מסובכות. הרוסים לא ראו בעין יפה את עלייתה לארץ. בשלב מסוים כשהיא הבינה שהיא נכשלה כאן בארץ, היא חזרה להתאמן תקופה מסוימת ברוסיה. זה לא היה קל, גם שם עושים לה בעיות וגם שם היא סובלת מאפליות בגלל סיבות שונות. יש לה שם אולם נורמאלי ומאמנים ברמה טובה, אך גם שם שמים לה רגליים ונראה שלא ממש מצליח לה כפי שהיא ציפתה. לדעתי אתמול נסתם הגולל על הקריירה הספורטיבית של ואלריה מקסיוטה. היא כנראה הבינה זאת. אני מקווה מאוד שהיא לא תפרוש ותמשיך להתאמן, כי היא באמת באמת טובה. אולי בכל זאת איכשהו היא תמצא את הדרך. אף אחד בישראל לא באמת "נלחם על גבה מלחמות" ואף מאמנת ושופטת מעולם לא פגעו בה!! אולי מישהו דיבר, מישהו אמר, אבל בגדול המאמנות והשופטות ממש לא אשמות במה שקרה!!!

ינינה3

New member
שאלה

"דעתי אתמול נסתם הגולל על הקריירה הספורטיבית של ואלריה מקסיוטה" אשמח להבין למה, הבנתי שהיו לה כל מיני מיכשולים בדרך , אבל למה שהיא תפסיק להתעמל? זה לא שמסלקים אותה מהארץ או משהו כזה, היא יכולה להמשיך להתעמל פה ובמקביל גם ברוסייה, לא?

חס וחלילה

אין שום סיבה שואלריה תפסיק להתעמל. אף אחד לא מסלק אותה והיא יכולה להמשיך להתעמל איפה שהיא רוצה

tako2

New member
נועה

נועה יקרה, מעריכה מאד את הפורום שלך, אך רצוי לא לצאת בהצהרות לא מדויקות, שלהערכתי נובעות קצת מתמימות. כי זה, כן יכול לפגוע!!

?

אינני בקיאה בפרטי המקרה של ואלריה על בוריים. כתבתי את הידוע לי והוספתי את דעתי האישית. כמובן שאין כאן שום כוונה לפגוע, להיפך, רק לחזק. אני מצטערת ומתנצלת אם מישהו נפגע. אשמח לדעת ממה בדיוק.

FIRES SHADOW

New member
עכשיו, לאור מה שנאמר פה בואו נסתכל מהצד

ולריה, מהיכרות אישית שלי איתה היא בחורה מקסימה וכייפית ומעמלת מדהימה. מניסיון אישי זה ממש ממש קשה לגייס את כל הכוחות ולהתמיד באימון לבד בלי מאמן ובלי תנאים, בלי קבוצה, על אחת כמה וכמה בארץ זרה. אתם חושבים שיש מי שעומד מאחוריה כל הזמן ומספק לה את כל מה שהיא צריכה בחיים? ממש לא. לעבור לארץ זרה בגיל 20, לבד, כשהמשפחה ברקע כל הזמן רק מתחננת שתחזור הביתה, כשבארץ היא מתמודדת (לבד) עם כ"כ הרבה קשיים (שפה, דיור, נסיעות, אימונים והרשימה עוד ארוכה), כשבצד השני היא צריכה להתמודד עם אותם קשיים בדיוק בארץ מולדתה (!!)... הילדה הזו (וכן 22 זה ילדה) מוצאת בעצמה כחות לעמוד מול כל הקשיים האלה ולהמשיך לעשות את מה שהיא הכי אוהבת ורוצה. כמה כאלה יש בארץ? בעולם? ואז לא רק שאין איש שיעריך מה שהיא עושה, ואיך, אלא עוד באים אליה במערך אינסופי של טענות והשמצות. תזכרו שגיל הפרישה הממוצע בארץ הוא 12..בתנאים לא רעים בכלל. אחרי זה לשמוע ממשרד הקליטה שהוא "מחזר" אחרי ספורטאים ומאמנים שמגיעים למכביה זה פשוט מצחיק. ברוכים הבאים לישראל. 2009.

מתעמלת10

New member
ספורט?

לדעתי אתמול נסתם הגולל על הקריירה הספורטיבית של ואלריה מקסיוטה." למה??? פשוט "נפלה בין הכיסאות"! האם אורנה וזהבה מאמנות נבחרת ישראל??? אז בנות הנבחרת רק מהפועל? עד כמה שידוע לי ממש לא. אם ואלריה ייצגה את ישראל אז היא בנבחרת ישראל, לא? ואם כן, למה אורנה וזהבה בתור מאמנות הנבחרת לא התגייסו לעזור לאמן אותה? כמו שכתבת נועה- "גם ברוסיה יש אינטריגות" ה"גם" אומר הכל! רק שבארץ יש רק אינטריגת "הפועל" ולפיה "יקום או יפול", ובינתיים , המצב יותר מעגום. הדמעות של ואלריה הן דמעות של עוד הרבה מתעמלות והורים שנפגעו מכך. אני בטוחה שכולן יודעות למה אני מתכוונת.

מתעמלת10

New member
חייבת להוסיף

למרות כל מה שכתבתי , ומבלי לגרוע , הופעת המתעמלות הישראליות אתמול היתה באמת ברמה גבוהה, תענוג היה לראות אותן וכל הכבוד להן ולמאמנות שלהן. ולמען הסדר - השם לא ממש מייצג אותי, פשוט ביתי מרשה לי לכתוב תחת שמה.

אליאבי1

New member
"בנות הנבחרת רק מהפועל"?

כן - לצערנו, אם נוציא כרגע את ואלריה שלא צמחה בארץ, אז כן, בענף הקטן והתובעני הזה רק הפועל ת"א ורק זהבה ואורנה הצליחו בשנים האחרונות לגדל מתעמלות שיתמידו גם לדרגות הלאומיות (ג'וניור וסניור). אגודות אחרות בארץ לא הצליחו בכך, וזה כמובן חבל.

נא לא להשמיץ סתם!

כשכתבתי ש"נסתם הגולל על הקריירה הספורטיבית של ואלריה מקסיוטה" התכוונתי לכך שכמעט כל המטרות שהיא הציבה לעצמה לא הושגו. היא הרי הגיעה לפני 4 שנים כדי ללכת לאולימפיאדה. היא לא הלכה לאולימפיאדה, לא לאליפות עולם (אז), לא לאליפות אירופה ואף לא ניצחה את אליפות ישראל. הקריירה הספורטיבית שלה הלכה ודעכה. מאוחר יותר כשחזרה לרוסיה היא כן הלכה לאליפות אירופה (וייצגה את ישראל), אך אתמול בתחרות היא שוב הפסידה לישראליות במספר מכשירים וזה בעיני שיא דעיכת הקריירה הספורטיבית שלה, וזאת הייתה כוונתי. כמובן שהיא עדין יכולה להמשיך להתאמן ולשפר את המצב בעתיד. לגבי זהבה, אורנה, הפועל ונבחרת ישראל: עשית סלט אחד גדול והפללת את מאמנות הפועל סתם- וזה לא יפה. חוץ מואלריה, כל בנות הדרגה הבוגרת הן מהפועל ת"א. אין מתעמלת באגודה אחרת שבאה להתחרות בדרגה זו, אילו הייתה מתעמלת באגודה אחרת שהייתה מתחרה בדרגה זו, היא הייתה גם חלק מנבחרת ישראל וזה קרה בשנים עברו. זה לא אשמתן של זהבה ואורנה, להיפך, זה בזכותן ויש להודות ולהוקיר את עבודתן. זהבה ואורנה מאמנות באגודת הפועל ת"א, ומקבלות את משכורתן מהפועל ת"א (ולא מאיגוד ההתעמלות) ואין שום סיבה שהן יאמנו מתעמלת מאגודה אחרת ככה סתם בהתנדבות (ועוד מתעמלת מצטיינת שמאיימת על המדליות של המתעמלות שלהן). אורנה וזהבה הן נשים בעלות שם עולמי, שכל משאת נפשן זה לשים את ישראל על המפה בתחרויות הבינלאומיות, במחנות האימונים ובכינוסים השונים שהן משתתפות בהן. את העולם לא מעניין מאיזו אגודה המתעמלת. תאמיני לי שאורנה וזהבה רק יהיו שמחות אם יהיו כמה שיותר מתעמלות בדרגה הבוגרת. על איזו אינטריגת הפועל את בדיוק מדברת? ממה בדיוק נפגעו המתעמלות וההורים?

למעלה