המכה של הקיץ

gils33

New member
המכה של הקיץ../images/Emo178.gif

יולי אוגוסט מתקרב ויחד איתם מגיעה עונת הקייטנות. איך אתם מסתדרים עם התשלומים של הקייטנות? המחירים הרי גבוהים וזה בעבור חודש אחד בלבד. מה עושים באוגוסט? אנחנו לקחנו את זה בחשבון בתקציב השנתי וכרגע זה מגיע לידי ביטוי. מה איתכם?

motior

Member
אני בוכה ביוני וצוחק בספטמבר

בוכה על התשלומים הגבוהים לתקופה קצרה. וצוחק כשמתלוננים על מחירו של "חינוך חינם" - כל הכסף שמוציאים על ספרים, תשלומי הורים וכו' לעשרה חודשי לימודים לא מגרד את המחיר של קייטנה לשלושה שבועות. משתדלים להסתדר... באוגוסט שעבר חסכנו המון כסף (NOT) בכך שנסענו לשבועיים לארה"ב. הקיץ אני עדיין מנסה להתחמק משרות מילואים החל מאמצע אוגוסט. משתדלים להיעזר בסבתא ובקרובי משפחה אחרים - כל אחד במידה חופש נעים!

liza26

New member
השנה משלמים לראשונה על קיטנה

בשנה שעברה זה היה חלק מהתשלום הרגיל לגן(2000 ש"ח) - כך שהשנה יוצא אפילו פחות בתור קייטנה- 1500 ש"ח
לוקחת בחשבון גם עלויות של כיתה א'....

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo179.gif../images/Emo180.gif../images/Emo175.gif../images/Emo177.gif הבכור שלי מאז ומעולם סלד מקייטנות (כמו אמו), אז הוא בטח לא יתחיל לחבב אותן בגיל 15 ../images/Emo13.gif לעומת זאת מתוכנן לו מסע שורשים עם סבתא ושתי בנות-דודה לקרקוב. ה../images/Emo210.gif (בן 10 וחצי) בטח יבחר את הימים שימצאו חן בעיניו מתוך תכנית הקייטנה של הכתה שלו (מיתרונות החינוך המיוחד ../images/Emo13.gif). הפשוש (7 וחצי) יילך לקייטנה של המתנ"ס. והפיצקי (3) כשיגמר הגן (גן פרטי, פתוח עד אמצע יולי אאל"ט) יבלה עם האחים הגדולים ואמא בבית ../images/Emo99.gif../images/Emo178.gif

הוא לא צעיר מידי בשביל לראות מחנות השמדה?

קרקוב היא עיר יפהפיה, אך בטוח תסעו גם לאושוויץ-בירקנאו וזה נראה לי מאוד קשה עבור גיל כזה. ממליץ לך לקחת אותו לאיזור זקופאנה, שמשמש בחורף לסקי. זאקופני נמצאת במרחק של 100 ק"מ בסך הכל מקרקוב, בגובה של 850 מטר מעל פני הים, בעמק היפה ביותר שבהרי טאטרא, ההרים הגבוהים ביותר בפולין ובין הגבוהים בין הרי האלפים והרי הקאווקאז. נוף ההרים הוא ציורי ביותר. בחלקם הנמוך ההרים מכוסים יער אורנים ואשוח. בגובה רב יותר, של 1400 מטר – הם חשופים, בעלי מדרון חלק. העיר נמצאת בעמק גדול בין הרי הטאטרה ובין הר גובאובקה, אשר יוצרים גבול טבעי בין פולין לסלובקיה.

schlomitsmile

Member
מנהל
מי דיבר על מחנה השמדה? הם יבלו בקרקוב, ואכן אולי יקפצו גם לזאקופנה ../images/Emo13.gif אתה מכיר את האזור? מחנות השמדה הם השריפה של השורשים, לא השורשים עצמם. אם מי ילדיי ייסע אי-פעם לבקר במחנה כזה, זה יהיה רק כשיהיה מעל גיל 18 (גם לא בתיכון עם החבר'ה).

אכן כן

טיילתי טיול שורשים עם אבי לפני כ-5 שנים. נחתנו בוורשה וחזרנו דרך קרקוב. היינו סה"כ חודש ונחשפנו גם לנופים היפים של פולין ויש הרבה כאלה, כמו אזור הנהרות וגם ערים חשוכות כמו לודז'. באיזור קרקוב יש גם את מערות המלח בפולין (ווליצ`קה) בין העתיקות בעולם.

schlomitsmile

Member
מנהל
נכון ../images/Emo13.gif פולין ארץ יפהפיה. גם אני אהבתי מאד את קרקוב ואת הרי הטאטרה. זאקופנה יפה, אבל קצת תיירותית מדיי לטעמי. כתבת שעשית עם אביך טיול שורשים- מותר לשאול מהיכן הוא? אני שואלת כי בין תושבי ורשה לתושבי קרקוב יש "יריבות" (משהו כמו בין ירושלמים לתל-אביבים../images/Emo13.gif) כולם טוענים שעירם היא הנפלאה ביותר והשניה סתם חורבה. אז מפתיע שטיול שורשים כולל את שתי הערים ../images/Emo13.gif

gils33

New member
בערך

אבל לא תמיד זה כך,המחיר של חודש אחד שווה לחודשיים.

AlonPe

New member
בקיץ הזה...

אנחנו אמורים סופסוף להיכנס לביתאָחדש שבבנייתו תסתיים (בעז"ה והקבלן) בחודש-חודשיים הקרובים!
ככה שגם תקציב וגם כוח להדברים אחרים, לא'דע אם ישארו
אבל, יהיה פסדר!.

gils33

New member
אצלנו

הגדול לקייטנת כדורסל והאמצעית לקייטנת בריכה,המחירים סבירים יחסית השנה,לפחות לתקציב שייעדנו לעצמנו

למעלה