המכון להתפתחות הילד

גלית111

New member
המכון להתפתחות הילד

שלום לכולם, מישהו יכול לספר לי קצת יותר על המכון? תחת מי הוא עובד? האם יש מספר סניפים בארץ (אני גרה בבאר שבע)? האם אפשר לגשת דרך קופת חולים?

mirigaon

New member
יש בכל קופת חולים

מכונים להת´ הילד כל שעליך לעשות הוא לבקש הפניה מרופא הילדים. במכונים אלה מטפלים בבעיות מבעיות שונות של ילדים לגוגמא: איחור שפתי בעיות במוטוריקה, פיזיוטרפיה ועוד.

Diana M

New member
התפתחות הילד

המכון להתפתחות הילד, כשמו כן הוא. במקום זה מתמחים בכל הקשור להתפתחות הילד. כפי שקיימת התמחות רפואית בתחומים שונים , כך גם קיימת התמחות רפואית בתחום "התתפחות הילד" מי שעוסק בנושא מכונה רופא התפתחותי. הרופא הוא זה שמבצע את המבדק/איבחון. ובעקבות ממצאי האיבחון במידה ויש צורך נעשית הפניה לאנשי מקצוע שונים בהתאם לצורך: פסיכולוג, קלינאית תקשורת, מרפאה בעיסוק, פזיותרפיה ועוד . לעיתים יש צורך בטיפול משולב על ידי מספר גורמים במקביל. לעיתים אין צורך בטיפול אך יש צורך במעקב. לא תמיד ניתן לאבחן כל בעיה, גיל הילד הוא אכן גורם משמעותי. אך במצב כזה נעשה מעקב וניתנות המלצות להורים. בכל קופת חולים יש מכון להתפתחות הילד, בקופות בהן אין מכון מסוג זה, מקבלים הפניה ל"יחידה להתפתחות הילד" או "למכון להתפתחות הילד" בבית החולים הקרוב אליכם. מי שיכול לתת הפניה זה רופא הילדים או בתחנה לאם ולילד שם אתם נמצאים במעקב התפתחות. גלית, אני חוזרת וממליצה לפנות ולערוך את הברור. לדעתי זו הדרך הכי נכונה . לא ניתן לתת תשובות באינטרנט מבלי שמומחה יערוך בדיקה לילדה וישוחח איתכם ההורים. אני מבינה את דאגתך וחששותיך ומסיבה זו רצוי להקל על עצמך ולערוך את הברור מוקדם ככל הניתן. אנחנו כאן עבורך לכל שאלה ובכל נושא. יום טוב

למעלה