המכללה להוראת טכנולוגית

המכללה להוראת טכנולוגית

מישהו יכול לתת קצת פרטים על המקום? מה היתרונות/חסרונות שלו מול שנקר לדוגמא? ולגבי שוק העבודה בסיום התואר - יש חשיבות לשם המוסד או מספיק כישרון ותיק עבודות איכותי? תודה רבה

scalla

New member
ככה...

דבר ראשון, אם שום דבר לא השתנה, מדובר בעיצוב ואמנות ולא בעיצוב תעשייתי נטו. בעניין המכללה, לא מדובר במקום רע. בתערוכת גמר האחרונה שלהם שהייתי בה, היו כמה פרוייקטים מרשימים ולצדם גם פרוייקטים שמזכירים מבחינת רמה פרוייקטים שבועיים בחולון (אבל בכנות, לא חסר חרא גם בתערוכות גמר של המקומות הנחשבים). יש להם ייתרון מהבחינה, שיש להם התמחוד מיוחדת, נדמה לי, של אביזרי אופנה. ממה שיצא לי לדבר עם מרצה שלי שמלמד שם, זה שאין מובטלים מאלה שמסיימים שם ואפילו לא מעט מהם עובדים אחרי זה כמעצבים. בעניין השם, תמיד מומלץ, ובטח יותר טוב לצאת איתו לשוק העבודה. אבל צריך לזכור שבגלל שם שיש למוסד זה או אחר הוא מושך אליו בדרך כלל "חומר גלם" של אנשים יותר מוכשרים, ולהיות מוקף באנשים כישרוניים רק דוחף אותך יותר קדימה.

לדעתי, כמעסיקה, שם המוסד לא בהכרח משחק תפקיד

לגבי המכללה להוראה, את יוצאת גם עם תעודת הוראה, זה אומר שהתואר שלך הוא לא בעיצוב אלא בחינוך... הלימודים שם בסדר.צריך פסיכומטרי שם אגב. תנסי להתקבל לשם, תאמיני לי, המעצבים הגדולים בעולם לא למדו במקומות הכי מפורסמים, הם התפרסמו בזכות עצמם ויכולתם... את המוסד שאת לומדת בו לא מעניין מה תעשי אח"כ.ברור שעדיף שתצליחי ותפרסמי אותם, אבל בתכלס- זה בידיים שלך. יש הרבה עבודה בתחום וזה רק מתעצם...אז אין לך מה לחשוש. המעסיקים מסתכלים אם יוכלו לסבול לעוד עם האדם הזה, עושים היום כל מיני בחינות אופי ונאמנות וכמובן מסתכלים על תיק העבודות לבחון אם אופי העבודות של האדם מתאים למקום.אם הוא מאוד אומנותי אבל המקום מאוד טכנולוגי, גם אם הוא בוגר בצלאל- שזה הטופ בעיצוב תעשייתי בארץ- לא יקבלו אותו, כי הראש שלו, סגנון החשיבה לא מתאים.... תסמכי על עצמך,אם זה מה שאת רוצה, תגשימי! בהצלחה, יפעת שגב מנהלת הפורום

jimibar

New member
לא נכון.

התואר הוא בעיצוב בתוספת תעודת הוראה. ולא קשור לאומנות. החומר לא ממוקד בעיקר אלא יותר מקיף בכל התחומים. נחמד.

למעלה