המכללה למנהל

שניל1

New member
המכללה למנהל

שלום אתמול קיבלתי תשובה חיובית וניסיתי להתקשר אליהם אך לא הצלחתי לתפוס אותם האם משהו המכללה יכול לענות לי על כמה שאלות אודה מראש 1. הבנתי שאני אמורה לקבל בערכת הרשמה קוד וגם כתובת דואר אלקטרונית חיפשתי ולא ראיתי ששלחו האם אני אמורה לקבל בהמשך 2.הבנתי שיש מסלולים מובניים של מערכת שעות שהם קובעים אותם כיצד אני יכולה לדעת לאיזה מסלול הם רשמו אותי 3. הבנתי שיש בחירה בין כמה קורסי חובה כיצד אני מבצעת את הבחירה 3. אשמח אם תוכלו לתת לי עוד מידע רלוונטי וחשוב אודות המכללה 4. האם ישנה בעיה למצוא התמחות בכלל במשפטים עקב גידול מספר הבוגרים והאם יש בעיה לבוגרי המכללה או שזאת מכללה נחשבת ולא תהיה בעיה יומטוב ............

תשובות

1-3, אתה אמור לקבל את כל זה בדואר. אם לא שלחו לך עדיין אז כדאי שתפנה אליהם, בדואר, במייל, בפקס או בטל'. כמו כן, לקורסי בחירה לא נרשמים בשנה א

בשנה א'

אפשר לבחור: בחירה ראשונה: בין משפט רומי לבין משפט אירופאי בחירה שנייה: בין משפט אמריקאי לבין משפט מקובל הבחירה נעשית באמצעות המידענט: http://wwwi.colman.ac.il/magic94scripts/mgrqispi94.dll?appname=BSHITA&prgname=login את הבחירה מבצעים ביום שנקבע לך וכמובן שלשם כך נדרשת סיסמה. אם יש מחסור במידע/בהבנה כדאי לפנות למזכירות: http://yedion.colman.ac.il/~colman/1law1/index.php?option=com_content&task=view&id=450&Itemid=565

אוקיי בואו נעשה סדר

ונוריד את מפלס ההתלהבות קורס מחשבים הוא קורס שחובה לקחת בשנה א ולכן אינו עולה כדי "קורס בחירה"- שכשמו כן הוא- את בוחר אם להרשם אליו או לא. כנ"ל לגבי רומי, אמריקאי, אירופאי או מקובל- חובה להרשם לאחד מהם בכל סמסטר ועל כן אין כאן בחירה של ממש וחוץ מזה שאינם מופיעים בידיעון תחת הקטגויה של "קורסי בחירה" אלא קורסי חובה שחובה ללמוד בשנה א.

אצלי לא היתה התלהבות בכלל

וסתם לידע כללי: הקורס במחשבים הוא קורס בחירה ואין חובה לקחת אותו באף שנה (וגם שנה שעברה לא היה מדובר בקורס חובה). השנה, בשל השינויים בהיקפם של חלק מהקורסים והוספת לימודי אנגלית בשנה א' (בנוסף על הקורס בחירה באנגלית שנשאר), כל ארבעת הקורסים של חובה/בחירה נלמדים בסמסטר א' (ומשפט מינהלי שהוא קורס חובה במכללה עבר לשנה ב'). הבחירה היא, כפי שכתבתי: מכל צמד קורסים חובה לבחור אחד מהם. במילים אחרות על סטודנט שנה א' לבחור: אמריקאי או מקובל וגם רומי או אירופאי.

שניל1

New member
היי

את בטוחה הצלחתי לבסוף לתפוס אותם והם אמרו לי שרק לאחר תשלום המקדמה אני אקבל קוד +מייל ורק לידעתך יש כן קורס בשם מבוא למחשבים שניתן לקחת אותו בשנה א דרך אגב את לומדת שם ?, האם קשה למצוא אחר"כ סטאג? והאם עשית את קורס לאנגלית של המתקדמים האם הוא קשה והאם הם מכשילים רבים ומונעים מעבר לשנה ב נ.ב תודה רבה שענית לי

ברור שרק אחרי תשלום המקדמה

תקבל קוד+סיסמה+מייל, מה חשבת שיתנו לך את זה סתם ככה? עד כמה שידוע לי קורס המחשבים החל משנה שעברה הוא קורס שחובה לקחת בשנה א. יש כמה אופציות של ימים ושעות בהם הקורס הזה מתקיים ולכן צריך להרשם לשעה שהכי נוחה (או פנויה....)

טוב המכללה למנהל זה לא את"א

אתה מהר מאוד תלמד שכל דבר הכי קטן (כמו להוציא גיליון ציונים רשמי למשל) עולה כסף, ולא מעט כסף. אין דברים בחינם במכללה. תתרגל

שניל1

New member
היי

איך הלימודים במכללה קשים ? האם הם מכשילים רבים בשנה א ואגב אני בת

rabbit1

New member
היי, אני עולה לשנה ד' במכללה

ולצערי אין לי יותר מידי דברים טובים לומר על המקום הזה. הדבר החיובי הוא שם טוב יחסית, אנשים אצלנו מצאו סטאז'ים במקומות די נחשבים (למשל בפרקליטות). אבל לצערי יש הרבה דברים שאיכזבו אותי כאן - למשל החובה המטופשת לתת עבודות בכל קורסי הבחירה, מה שיוצר עומס מיותר, וכן העובדה שעושים נירמול ציונים גם בקורסי הבחירה, ובאופן אבסורדי הציונים בהם נמוכים יותר מאלו של קורסי החובה, למרות שהם קלים יותר (שני דברים אלו חדשים ולא היו עד לפני כשנתיים). היחס לסטודנט לא משהו בכלל, המילה "אילוצים" נשמעת פעמים קרובות מידי בשביל מכללה שגובה תשלום אדיר כזה (למשל - המבחן בשעה לא נוחה כי "אין כיתות", אז תבנו עוד פאקינג כיתות!) והמכללה נגועה בהמון הפליה, למרות שהיא לא תודה בכך (למשל - 4 מסלולים, שרק לאחד מהם מרצה שונה מהשאר, שעושה בחינה בספר סגור בעוד שהשאר פתוחים. כשמתלוננים התשובה היא ש"יש לו חופש אקדמי". אבל לעומת זאת, אם מרצה רוצה לדחות הגשת סמינר ביותר מחודש, אסור לו, וצריך אישור מיוחד לכך. אז איפה החופש האקדמי שלו?... או למשל העובדה שכרגע סטודנט ממשפטים לא יכול להשאיל דרך המכללה ספר מאוניברסיטה אחרת, בעוד שסטודנט של מנע"ס או מדעי ההתנהגות כן יכול, ועוד דוגמאות רבות אחרות). סורי שאני מוציא קצת קיטור אבל באמת שאני חם על המכללה הזאת... לעניין הקורסים שהזכרת, ממליץ לבחור רומי ומקובל ולא את הקורסים המקבילים שלהם. בהצלחה!

Wisper

New member
אני מסכימה עם ראביט יש לי להוסיף

הרמת לימוד ממש גבוהה, כך שהרמה אוניברסיטאית פלוס.. אבל את מרבית החומר אני למדתי לבד. לא הגעתי כמעט לאף שיעור ואף מרצה לא תרם לי בכלל כלום !!!!!!! את הציונים המעולים שלי הוצאתי אך ורק בזכות למידה עצמית ! היחס של המזכירות מחפיר, ממש, וזה שלא ענו לך בטלפון תתחילי להתרגל כי לא עונים שם כמעט אפעם אלא רק בשעות שלאחר הפסקת ארוחת הצהריים שלהן.. גם היחס מהסגל לא משהו, וזה שהיה אחראי על ענייני הסטודנטים שם עזב עכשיו.. כל דבר נורא בירוקרטי שם. שנה א לא היו לי חיים היה עומס מטורף של עבודות, והיה לי אישית נורא קשה לשלב עם עבודה ... כך שאם יש אפשרות לא לעבוד אז כדאי כבר לתכנן עכשיו את התחום הכספי. מבחינת להגיע- גם תתכנני מראש, אני לא יודעת איפה את גרה.. אבל הלוח מבחנים יצא לנו השנה או בשמונה בבוקר או בחמש אחה"צ כך שלא תמיד יש תחבורה בשעות האלה.. סה"כ פלוסים שמצאתי במכללה : מקום יפה, קפיטריה בסדר, ספריה שקטה יחסית, חיבור לרשת אלחוטית בכל מקום, ושם שאומרים שקל למצוא איתו סטאז'. חסרונות: מה שציינתי.

שניל1

New member
עוד שאלות

סליחה על הטרדה אבל סתם מעניין אותי למה אתה מתכוון מבחן בשעות לא נוחות? ולמה יש אפליה בין מי שלומד משפטים לשאר המקצועות על השאלת ספר נראה לי ילדותי

כשתתחיל ללמוד תגלה שההערה על הספר היא

לא ילדותית אלא מציאותית. כשיש ספר שאתה ח-י-י-ב אותו למשהו (ותאמין לי, זה יקרה לך, במיוחד כשתכתוב סמיניריון) ותגלה שאע"פ שאתה משלם 30 אש"ח בשנה אתה לא יכול לשאול אותו זה נורא מעצבן בנוגע לשעות- להיות בראשון ב-8 בבוקר כדי להיבחן- זה נורא מוקדם ומעצבן. לחילופין, 17:00 זה כבר מאוחר מדי לכתוב בחינה כי עייפים. המכללה מאוד מקשה בנושא הזה בכלל, המכללה מאוד מקשה בכל הנושאים הבירוקרטים וכל עניין המנהלה שם דפוק מן היסוד.

rabbit1

New member
שעות לא נוחות

הכוונה היא שהמבחנים באופן קבוע הם או בשמונה/שמונה וחצי בבוקר, מה שמקשה על אנשים שגרים רחוק להגיע, או חלופין בחמש וחצי בערב, ולרוב המבחנים לפחות שלוש שעות, כך שאתה עדיין כותב מבחן בשמונה וחצי בערב, כשאתה כבר הרוג מכל היום. אין אף פעם אופציה שפויה של מבחן שמתחיל בין 10 ל-15, ועל זה התלונה שלי. ועוד יותר מרגיז התירוץ שלהם - "אין כיתות". זה פשוט מכעיס שמשלמים 100000 ש"ח ואין כיתות, עם כל הכבוד. והנה היום היתה דוגמא נוספת - היה הרישום לקורסים של תלמידי שנה ד'. המערכת הממוחשבת לא הצליחה למצוא את הקורסים של סמסטר א' (שרק הם רלוונטיים לשנה ד'), שעה שלמה משכו אותנו באף עם "אוטוטו זה מסתדר", ואז כשכבר התחלנו להפציץ במיילים, המזכירות קיבלה שכל והודיעה שהרישום נסגר וייפתח מחדש כעבור שעתיים. כמובן, שכשהרישום חודש אחרי שעתיים אותה תקלה המשיכה, למשך כמה דקות, ורק אז אפשר היה להירשם. וגם אז, כל כמה רגעים קיבלנו "מסך כחול" כי היה עומס על השרת, מה שקורה כל שנה באופן קבוע. אני חושב שזה פשוט לא לעניין שמכללה שגובה כזה סכום מרשה לעצמה לא לרכוש שרת חדיש יותר שימנע תקלות כאלה. וזה במיוחד מרגיז לאור העובדה שנערכים אצלנו הרבה כנסים בכל פעם שמרצים משיקים ספר חדש וכו', עם הרבה קייטרינג יקר (סושי, בורקסים), שלרוב מונעים גישה מהסטודנטים אליו, ומגרשים כל סטודנט שמתקרב. נראה שהכספים שאנו משלמים מנותבים רק בחלקם הקטן בחזרה אלינו, ואותי אישית המצב הזה מאד מאכזב.

מסכימה עם כל מילה

המרצים אולי מצויינים אבל שירותי המנהלה לוקים בחסר שזה פשוט מרגיז

למעלה