המכשירים הכי הזויים

אמא לה3

New member
המכשירים הכי הזויים

בוקר טוב לכולן! והיום התפריט- המכשירים הכי הזויים/מקוריים... כידוע לכן ולנו, מעטים הם האולמות המאובזרים בכל טוב ובמכשירים יוקרתיים, והרי לפניכם מס' מכשירים/ אביזרים שאני משתמשת בהם לאימון התעמלות, באולם שהוא בעצם סטודיו לא גדול, אני משתמשת במס' דברים: מזרוני מיטת נוער (הם ארוכים, רכים ולא עבים), משמשים בעיקר לנחיתות רכות, לקטנטנות אני שמה עליהם מזרון התעמלות רגיל והן עושות עליו עמידות ידיים/גשרים. מזרוני מיטה זוגית- הם ענקיים/ קפיציים במיוחד ובאופן עקרוני, החלום של כל ילדה לקפוץ על מיטת ההורים.... משתמשת ללימוד ותירגול כל האלמנטים שכוללים מעוף/דחיפה, כמו פ"פ ,קפיצות ידיים וסלטות. קפצית עגולה- אמנם היא לא מתאימה לניתורים לילדות בוגרות (היא מתפרקת מהר), אבל להניח עליה ידיים בערבית או בקפיצת ידיים- היא נהדרת. מדרגות אירובי- מעולה לתירגול ניתורים שונים, לתירגול זויות ועזרה בעמידות ידיים כח. ולתרגילי כושר וגמישות שונים. מזרונים אישיים (הדקים של התעמלות נשים)- מצויינים לריפוד מכשירים שונים כמו ספסל, או חלק עליון של ארגז שהריפוד בו נקרע. שילוב של המזרונים יכול ליצור אימון התעמלות יצירתי ומעניין. מה המצב אצלכן? איזה רעיונות הזויים יש לכן?

orelushg

New member
ואני הייתי בטוחה שלנו אין ציוד.... חחח...

וואוו הרגת אותי את ממש יצירתית....
כל הכבוד!!! אצלנו יש די ציוד רגיל: ארגז, קפצית חצי מתפרקת, מזרון נחיתה אחד ראוי לשימוש ועוד אחד דק ועוד אחד קרוע לחלוטין, מזרון גבינה, כמות בלתי מספקת של מזרוני קרקע, מקפצת עץ מעפנה למדי, טבעות, ספסלים חצי מתפרקים וזוג מגביהים. אבל התחנות שלנו, למיטב ידיעתי הן לא כאלה הזויות... מה שכן הדבר האהוב עלינו זה במה: ספסל, בהמשכו שני מזרוני נחיתה ולפעמים שלושה. עליהם עושים ערבית פ.פ קפיצות ידיים וכו'. ועוד דבר אהוב עלינו: גבוה-נמוך: שמים מזרון גבינה ולפני שני מזרוני נחיתה (הקרוע והדק) אחד על השני שיגיעו לגובה של המזרון גבינה, ואחרי המזרון גבינה שמים מזרון נחיתה (את המזרון הראוי לשימוש...) וזה מצוין לפורפרצים, ערבית פ.פ כשאת הערבית מבצעים על המזרון גבינה ואת הפ.פ מבצעים על הנמוך. וכמובן שצריך לשים על כל העסק הגבוה כמה מזרונים קשים למדי כדי לא לשקוע לחלוטין. אגב, זה מה שגרם לי לעשות ערבית פ.פ
כי תרגלתי מלא ערבית על הגבוה וניתור אחורה לבננה על הנמוך ואז הבנתי ת'מצב גוף ולאט לאט עבר לי הפחד מהקפיצה אחורה אל הלא נודע... חחח... טוב, לא נראלי שזה תחנות כ"כ הזויות
חחח.... אבל זה כיף לשתף אחרים ולקבל מהם גם רעיונות

orelushg

New member
גבוה - נמוך...

טוב, אז אני אנסה להסביר את זה קצת יותר טוב: 2 מזרוני נחיתה אחד על השני -> מזרון גבינה (מזרון קפיצה לגובה- הבומבות האלה...חחחח...) -> מזרון נחיתה וכמובן מזרני קרקע קשים יותר על הכל כדי לא לשקוע.. כרמית - עכשיו זה יותר ברור??? אני מקווה...

נעממהה

New member
הגזמת אוראלי!!!!!!

אולי את מדברת על הציוד בנבחרת... אבל בחוג יש לנו ציוד יחסית במצב טוב מאוד!!! וגם די הרבה מזרונים... למה לראות את השלילי? =))

orelushg

New member
נעמה לא ברור למה התכוונתי??? חחח...

ואכן כן נעמה התכוונתי לנבחרת... איפה עוד יש ציוד שמתאים לתיאור הנ"ל... חחח... אבל עדיין אנחנו מנצלות אותו טובטוב לדעתי
ובקשר לחוג- באמת אחלה ציוד

אהבתי

ושכחת את האבוב. זה שלאגר. המכשיר הכי הזוי שראיתי, היה נדנדה אמיתית, כזאת שילד אחד יושב למטה בצד אחד וילד אחר למעלה בצד אחר, ומתנדנדים למעלה ולמטה. אז בהתעמלות, זאת שמבצעת עומדת על הצד של הנדנדה שנמצא למטה, וילדה אחרת יושבת על הצד של הנדנדה שנמצא למעלה, ואז בבת אחת זאת שלמעלה לוקחת תנופה ומתנדנדת למטה, וזאת שהייתה למטה עפה מהר למעלה, ומשם היא עושה סלטה/בורג/טמפו ועוד...

אמא לה3

New member
טוב, קודם כל

נדנדה, אם בכלל, זה מכשיר הזוי ביותר , אבל רק למתקדמים מאוד, או לבנות של אקרובטיקה (זוגות וכדו'), אין לזה כל כך הרבה שימוש אצלי... אבוב אכן זה שלאגר לא נורמאלי, האפשרויות לא נגמרות, את רב מה שאורלוש תארה אנחנו גם עושות, במסגרת הציוד הדל שלנו, גם ספסל ואחריו שני מזרוני מיטה זוגית (קפיציים) ועם זה עושים ערביות פ"פ ועוד... הבעייה היא שיש לנו רק שני מזרוני מיטה, מה שמגביל אותנו לערבית שני פ"פ או לפ"פ סלטה.... כשנצטרך יותר מזה, נמצא פתרון.

נעממהה

New member
עוד דברים הזויים...

אפשר לחלק את זה לתחנות שמתאימות לאלמנטים ולסתם תחנות שעושים בשביל הכיף- כשנמאס קצת מהעבודה הארוכה על אלמנטים תקועים. (האמת, כבדרך אגב, תנסו את זה פעם... במקום להמשיך ולהתבאס מאלמנט שלא מצליחים הרבה זמן אפשר לעבור לתחנה כיפית אחרת, שלא קשורה לשום דבר, ולעזוב לכמה אימונים את הדבר התקוע. כשחוזרים לזה אז רעננים יותר וקל יותר להמשיך בעבודה. אצלי זה המון פעמים עובד!) דוגמאות לתחנות הזויות בשביל הכיף (אולי תמצאו שהם תורמות במשהו...): עם קפצית: *שמים מזרוני גבינה מתחת לחבל שתלוי מהתקרה ולפני קפצית. רצים, קופצים על הקפצית ונתלים על החבל. קצת כואב ביידים (זה כמו קוצים החבלים האלה!) אבל כיף ממש. אפשר לעשות תחרות מי נתלה הכי גבוה. *קפצית ואחריה מזרוני גבינה. הבנות קופצות ומישהי זורקת אליהם כדור (ספוג-שלא יכאב) - עדיף קצת מעל הגובה שהם מגיעות אליו בדרך כלל כדי שיתאמצו להגיע. זה סוג של אתגר גם בשביל הזורקת כי לוקח זמן לקלוט את התזמון של מתי לזרוק...זה יוצר כל מיני מצבים מצחיקים שהכדור עף להונלולו וכו... =)) אם יעלה לי עוד משהו אני אכתוב...

orelushg

New member
קפצית זה באמת אחד הדברים ../images/Emo3.gif

כן נעמה אני ממש מסכימה עם ההצעה שלך: לזנוח ת'אלמנט לכמה זמן ואז לחזור אליו, גם אצלי זה עבד ככה
ו- כן זה ידוע אהבתנו הרבה לקפצית, סתם להשתולל בשביל הכיף, ואז לחזור להתאמן על אלמנטים

אמא לה3

New member
נעמה, הרעיונות שנתת לתחנות מקסים

אהבתי את ההשתולליות עם החבל והקפצית. ואורלוש, את צודקת, לפעמים צריך באמת לעזוב קצת את האלמנטים ולעשות כייף! אני מקווה שאני אזכור את זה באימונים הבאים תודה לשתיכן.

רעיון נוסף

אהבתי את התרגיל של לקפוץ על קפצית ולהיתלות על חבל. אני גם מסכימה עם הגישה של לעזוב לתקופת מה אלמנט שנתקעים בו. תחנה נוספת ממש מגניבה שעשיתי כמה פעמים: לוקחים את הדיוטה הלפני עליונה של הארגז. מניחים אותה על הרצפה לאורך, ודוחסים פנימה כמה שיותר כדורי ספוג. חשוב לפוצץ עת הדיוטה בכדורי ספוג שיהיו ממש דחוסים וצמודים. לפני הדיוטה מניחים משהו קצת גבוה (בגובה ברכיים), למשל קובייה/ארגז/ מדרגות אירובי. עומדים על הקובייה (או המכשיר הגבוה התחליפי) וקופצים לתוך בריכת הכדורים. אם הכדורים מספיק דחוסים, אז זה מקפיץ, וזה ממש נחמד וכיף. אפשר לקפוץ מזה החוצה למה שרוצים. לילדות קטנטנות בגיל הרך, אפשר לתת סתם לקפוץ פנימה כאילו לבור ספוגים, או סתם בשביל הכיף, או לשם לימוד החזקה גוף באוויר ללא פחד מהנחיתה (שהיא רכה). אפשר כמובן להוסיף מצבי גוף באוויר.

Tammie

New member
אז מה יש אצלנו?

יש לנו בערך מה שאמרתן.... ארגזים - באופן מדהים יש לנו ארבעה, וזה נהדר. אנחנו משתמשות בהם לכל דבר אפשרי. מכמה דיוטות- ירידה בערבית, קפיצת ידיים, ניתורים לאחור כהכנה לסלטה אחורה וסלטה אחורה. רק דיוטה עליונה- גלגול לפנים ולאחור - אפשר להניח את הארגז גם בשיפוע- בכל מקרה זה מכוון לגלגול ישר. ניתור קדם ערבית פ"פ כאשר הרגליים נוחתות אחרי הדיוטה על המזרון. הכנה לגלגלון בלי ידיים, מניחות שלוש דיוטות אחת ליד השנייה על שלב רביעי של דיוטה (בשיפוע) ותרגילים שונים- דקירה לעמידת ידיים מגלגול לאחור, פ"פ וכו'. זוויות ועמידת ידיים כוח, לימוד מעבר מגשר לרגל רגל- הרגליים על הדיוטה, הידיים על המזרון ודחיפה. שפגאטים על גובה, ויש עוד המון שאני לא זוכרת עכשיו. קורה- ממש ישנה, הציפוי קרוע, ומשמת בעיקר לתרגילי כוח. טבעות- גם הן משמשות בעיקר לכוח והכנות לסלטה (נתלים על הטבעות ומרימים אגן לגלגול לאחור בלי קפיצה, דורש הרמת אגן ומדמה מאוד את התנועה של הסלטה. סולמות- לכל תרגילי הכושר.... יש לידינו אולם אירובי ואנחנו כל הזמן לוקחות מדרגות. כל כמה ימים הן באות ורוצות אותן חזרה, ואז אנחנו שוב לוקחות אותן. הרצפה כמעט כולה מכוסה במזרון קרקע. לא מאוד עבה ולא מאוד בריא לברכיים אבל כשאנחנו עושות פסים של ערבית פליק-פלאק אנחנו מוסיפות מזרון ארוך וזה מספק. מזרוני גבינה- אחד עבה ומצויין, המון דקים (של 20 ס"מ בערך) שרובם לא שווים כלום, אבל יש כמה שמישים. מקפצות- אחת טובה, אחת ממש מעפנה שלא עושה כלום (ומשמשת ללימוד גלגול לאחור) ואחת שבורה קפצית- עגולה של פעלטון. יש אחת אמיתית אבל היא שבורה ואין לנו תקציב לתקן אותה כרגע (תרומות יתקבלו בברכה =]) פטרייה ללימוד תרגילים על סוס סמוכות- משמשת לזווית בעיקר. פליגל. והשוס שקנינו השנה- מכשיר לזווית, הקוונה היא לשני מוטות ועליהם קוביות עץ. מדמה את ההחזקה על הידיים בפרמידה וממש מצויין. זהו בערך. לאומת חלק מהאולמות אני מרגישה שאנחנו ממש מאובזרים. הבעייה היא שרוב הציוד במצב גרוע, והדבר הנורא מכל- יש לנו דליפה מהגג כך שכל פעם שיורד גשם נהיית בריכה בחלק של האולם. לפעמים נרטבים מזרונים, לפעמים הארגזים וזה ממש מעצבן. הכי מרגיז זה שיש חור קטן גם במרכז האולם כך שכשממש יורדות כמויות של גשם מטפטפים לנו מים גם על המזרון וזה ממש מסוכן.

מגניב

פליקגל זה שוס לילדות קטנות. לא הבנתי למה הקורה היא רק לתרגילי כוח ולא לשיווי משקל. ציפוי קרוע ממש לא בעיה לתקן, לא צריך בשביל זה איש מקצוע או תקציב מיוחד. ואיזה כיף לכם, אפשר גם לעשות שיעורי שחייה, תביאו בגדי ים...

Tammie

New member
בקשר לקורה

אנחנו לא משתמשות בה הרבה פשוט כי צריך לסדר אותה כל פעם וזה לוקח זמן ומזרונים.... ואנחנו לא עובדות על מכשירים בכלל. אנחנו עושות אקרובטיקה. יש לנו קורה נמוכה ועליה אנחנו נותנות לבנות לעשות הליכות וניתורים אבל הגבוהה בדרך כלל לא שווה את המאמץ....

אני חושבת שהמאמץ כדאי

השקעת הזמן והכוחות בסידור המכשיר מצדיקה את המאמץ. הקורה היא מכשיר מאתגר, יפהפה, אסתטי וחיוני למתעמלות. אם לא עובדים על מכשירים אז פחות, אבל עדין מכשיר שמפתח שליטה גופנית גבוהה, אומץ לב, התמודדות עם גובה, עוזר ליישר אלמנטים, מפתח שיווי משקל, החזקת גוף (בקרקע ועל קפצית אפשר להתפרק, על קורה לא), יופי, ריכוז, נחיתות וסיומי תרגיל, ביצוע על משטח שאינו רך ועוד ועוד. איך אפשר להשאיר קורה עזובה בצד??

אמא לה3

New member
בקלות...

אם מתעמלות לא עובדות על מכשירים, אין להן שום צורך בקורה. קורה זה בונוס לאלה שעובדות עליה, לא לכאלה שעובדות על אקרובטיקה.

ואם זה היה ההיפך?

אם יש לך חוג התעמלות מכשירים, התשאירי בצד מכשיר לזווית שמשמש לפירמידות, או שתתני למתעמלות שלך "לשחק" בו מידי פעם?

Tammie

New member
אני אתן להן לשחק איתו מדי פעם

אבל לא באופן קבוע, ולא אם הוא דורש השקעה. מדי פעם אנחנו משתמשות בקורה אבל ממש לא על בסיס קבוע. קורה נחשבת בונוס לאימונים מיוחדים.... כשבא לנו לעשות להן משהו מיוחד ושונה

למעלה