המכשיר על המשקפיים

רונה140

New member
המכשיר על המשקפיים

שלום, קיבלתי אתמול את המכשיר על המשקפיים. לאחר כמה שעות שבהן נסעתי לפתח תקווה למכון שמיעה ושם כיוונו לי את המשקפיים, אגב הסתבר שדרוש היה את הקלינאית חן כדי להרכיב את המשקפיים עצמם - הזרועות של המשקפיים היו מפורקות מהעדשות עצמן. אפילו היא התפלאה שהייתי צריכה לנסוע מראשון לציון עד פתח תקווה כדי להגיע אליה במיוחד. הסברתי לה שזה מה שאמרו בסניף של ת"א - שרק היא יכולה לכוון את המשקפיים. טוב, היא כיוונה את המשקפיים לפי האדיוגרמה ואז ניסיתי אותן בפעם הראשונה. לשמחתי, כמעט מיד יכולתי לשמוע ולהבין אותה דרך צד שמאל בלבד. אומנם זה בסביבה שקטה, ואני צריכה לראות מה יהיו תוצאות הבנת הדיבור בסביבה קצת יותר רועשת. זה אומר שעם תרגול מתמיד יהיו לי תוצאות שמיעה יפות בצד שמאל. אחר כך הסבירו לי על מבנה המשקפיים: א. זרועות המשקפיים - בזרוע המכילה את מכשיר השמיעה יש מתג ווליום ומתג תוכנית בתחתית הזרוע. מתג התוכניות מכיל מצב M, MH וT. מצב M הוא מצב מיקרופון רגיל, מצב MH הוא מעין פילטר שבמצב של רעש הפעלתו אמורה להקל לשמוע את קולות הדיבור ופחות את רעשי הרקע. יש ויברטור בקצה הזרוע מצד שמאל שמטרתו להוליך את הצליל הנקלט במיקרופון לאוזן הפנימית. בצד השני יש מעין זרוע דמה ללא מכשיר שמיעה (כי יש לי מכשיר שמיעה רגיל בצד השני). ב. המשקפיים עצמם. הם די יפים. הספקתי כבר להחליף את העדשות לעדשות שמתאימות למספר שלי, ומבחינת תיקון ליקוי ראיה הן עושות את העבודה. אחרי הכיוון של המשקפיים, הקלניאית כיוונה לי גם את המכשיר השני באוזן ימין שהיה בכלל מכוון לצד שמאל עוד מאפריל 2010. למעשה, כבר ערכתי את התשלום למשקפיים ואם אחזיר אותם אקבל את יתרת הכסף פחות איזשהוא ניכוי. המשקפיים עלו 4,750 שקלים, אבל הצלחתי להוריד מהמחיר 5% על זה שייש לי חברות ב"בקול". מפתח תקווה נסעתי חזרה לראשון לציון, והחלפתי את העדשות לעדשות מתאימות למספר שלי בעיניים. גם הספקתי אפילו למסור את כל המסמכים להחזר למכבי. הייתי כמה שעות אתמול בערב עם המשקפיים והיום בבוקר. מתוך ניסיון ראשוני בהחלט: א. נוחות המשקפיים: הן לא כבדות בכלל, והחלק שמגיע למסטואיד לא לוחץ. כך שזה נוח להישאר איתן כל היום. ב. טלקויל - פה יש קצת בעייתיות. הסליל של הטלקויל הוא די קטן והסיגנל די חלש ביחס למכשיר שמיעה רגיל. ניסיתי להשתמש בלולאת השראה רגילה, אך גיליתי שהסיגנל מהלולאה לא מגיע באופן טבעי לטלקויל, משום שהטלקויל נמצא בחלק הקדמי של זרוע המשקפיים, זאת האומרת יש אות חלש. אפשר כן לשמוע עם טלקויל אם שמים את הלולאה על הזרוע של המשקפיים אבל זה לא טבעי בכלל ולא נוח. גם בטלפון נייח, ניסיתי למצוא היכן למקם את השפופרת כדי לשמוע הן במיקרופון והן בטלקויל ועדיין לא ממש מצאתי. נראה כי בעניינים של שמיעת נגן MP3 ומערכת FM עלי להמשיך להסתמך על אוזן ימין בלבד. זה קצת חורה לי בגלל שרציתי לאמן את הבנת הדיבור באוזן זו וכנראה שהדרך היחידה תהיה לתלות לולאת השראה על המשקפיים בזרוע ולהקשיב לנגן תוך כדי שאני מסתכלת קדימה עם ראש זקוף (משום ככה הסיגנל הוא הכי חזק). הקלינאית חן הסבירה לי שהלולאות הקיימות בשוק לא הומצאו למכשיר המשקפיים, ושאין מה לעשות כי "אוזן שמאל היא תהיה רק לתמיכה באוזן ימין". אבל זה עדיין מרגיז אותי נורא, כי אני רוצה שגם אוזן שמאל תהיה פעילה כמה שאפשר ושאם חס וחלילה יקרה משהו לאוזן ימין אני לא אהיה חסרת אונים לגמרי. ג. הרווח הכי גדול שלי עם המשקפיים הוא המיקרופון שעובד היטב ואני בהחלט שומעת את ההבדל בדיבור שלי ובזה שאני שומעת מוזיקה באופן סטריאופוני סוף סוף. נראה כי אימון אוזן שמאל יצטרך להתבצע בשימוש המיקרופון בעיקר כמכשיר ימין מכובה על מנת לתרגל הבנת דיבור. לסיכום, אני מרוצה עם המשקפיים ובהחלט נראה לי שהרווחתי עוד שמיעה נוספת. הייתי רוצה לפתור את בעית הטלקויל כך שאוכל לשמוע בשתי האוזניים בנגן הMP3 שלי על מנת להגיע להבנת דיבור מיטבית. למישהו יש רעיון איך לעשות את זה?

צלף

New member
../images/Emo49.gif ולגבי בעיית שימוש במצב T

הייתי מציע להשתמש בלולאת דיבור עם אפשרות כייון עוצמת ההגברה - כמו למשל בדיבוריות BluTooth ואז להגביר בדיבורית כך שתשמעי עם משקפיי שמיעה
ואילו במכשיר שמיעה בצד הימני להחליש את עוצמת הקול במצב T בהתאם....

רונה140

New member
מעניין אנסה את זה

היום ניסיתי להשתמש בלולאת השראה שיש לי עם ווליום שאפשר לכוון (לולאת השראה של Geemark של חברת מהל"ב), זה עזר קצת יותר מלולאת השראה רגילה, אבל אני אנסה את העצה עם דיבורית הבלוטות שייש לי. יש לי גם משדר בלוטות' לנגן, אז נראה האם הווליום של הדיבורית מספיק חזק שהסיגנל יגיע בצורה מספקת לטלקויל של המשקפיים. נקווה שזה יפתור את הבעיה וכך אוכל לשמוע סטריאופונית בנגן ולתרגל דיבור הרבה יותר מהר לרמה טובה.

רונה140

New member
תודה זה עוזר במידה מסוימת

כשאני מאוד מעלה את הווליום אני שומעת את הסיגנל בטלקויל. עדיין בשביל לקבל אות מיטיבי אני צריכה להחזיק את הלולאה ליד הטלקויל במשקפיים, אבל יש שיפור.

בועת sabon

New member
בשעה טובה ../images/Emo140.gif

שמחה לשמוע שאת מרוצה ושהרווחת מכל הסיפור ההזוי הזה. בתקווה שבעתיד המשקפיים יהיו יותר זמינים. לא ממש יודעת לענות לך כי לא משתמשת בטלפון בכלל (רק כשבעלי מתמלל לי). תהני וכל הכבוד על העקשנות והדבקות במטרה

bni7

New member
T-COIL במכשירי משקפיים

קודם כל,בשעה טובה ומוצלחת,על קבלת משקפיים המשולבת עם מכשירי שמיעה. לעניין שימוש ב-T-COIL,את יכולה להשתמש בלולאה השראתית בצורה של לופ חוטי,ולהתחבר עימו לנגן או לנייד בהתאם ליציאה של נגנים ונייד. ואילו במכשירי שמיעה תוכלי ללחוץ על T-COIL,ולשמוע. זכור לי שיש לך אחד כזה ביחד עם FM,נכון? בן ציון חן מנכ"ל קבוצת חן

רונה140

New member
תודה למגיבים

לבני, הבעיה היא בזה שהטלקויל ממוקם מקדימה, ז"א בזרוע של המשקפיים קרוב לחלק עם העדשות וזה די רחוק מהלולאה כך שמתקבל סיגנל אבל מאוד חלש. צריך ממש להביא את הלולאה עצמה קרוב לאזור של הטלקויל כדי שהסיגנל יהיה יותר אפקטיבי. כנראה שבחברה של קוסולוגי חשבו על שימוש במצב T בטלפון בלבד ושכחו את כל הנושא של לולאות השראה וכמות הסיגנל שמגיעה מהן למשקפיים. בנוסף הטלקויל עצמו במשקפיים פשוט די קטן ביחס למכשירי שמיעה רגילים. לדעתי זה צריך להשתנות בדגמים הבאים. בינתיים אני שמה את המשקפיים ואת הן מכשיר השמיעה במצב T כשאני מקשיבה למוסיקה בנגן. מעניין אם גם אות חלש שהאוזן קולטת תורם להבנת דיבור. אם זה כך, הרי שהרווחתי בכל מקרה, ואם לא אני צריכה לחשוב על דרך לשים את הטלקויל יותר קרוב ללולאה.

זהבית135

New member
סיגנל "חלש" מהלולאה

היי רונה, אני קוראת את סיפורייך לא משום שאני זקוקה למכשיר כמו שלך, אלא משום שאני מכירה מישהו שמרכיב קשת עם משכשירים הולכתיים כבר שנים רבות, ותקוע עם הקשת הזו ולא מתקדם. הוא אינו שומע במכשיר סלולרי כלל אלא רק משתמש בסמס'ים, למרות שבחיי היומיום הוא מתפקד כמעט כמו אדם שומע. אבל זה רק דרך אגב. מה שנראה לי מוזר הוא, הסיפור שלך על לולאה שמעבירה סיגנל "חלש" לכאורה משום שהטלקויל נמצא ליד עדשות המשקפיים. לדעתי, מיקום אזור הטלקויל אינו משמעותי. מה שמשעותי הוא איכות הלולאה. ואם תחפשי, אולי תמצאי לולאה עם הגברה, כמו זו שאני רכשתי ממהל"ב לסלולרי. יש לה מתג הגברה של עוצמת הקול, כך שגם אם הסיגנל המגיע מהטלפון חלש היא יכולה להגביר אותו. בעיקרון, הלולאה הרי נמצאת על הצוואר, ומכשיר השמיעה על האוזן - במקרה שלך הוא כאילו ליד העין. זה אותו הדבר מבחינת העברת הסיגנל. לכן, אינני סבורה שאת צריכה להגיע למילב"ת,שלדעתי לא יפתרו לך דבר. את צריכה רק לולאה חזקה יותר. ועוד הערה: כל הסיפורים על "אימון" האוזן הם בבל"ת. אני קיבלתי אוזן חדשה ב"מתנה" אחרי שהצלחתי להרכיב עליה מכשיר דיגיטלי כשכל הניסינות להרכיב עליה מכשיר אנלוגי במשך השנים כשלו. במשך 35 שנה האוזן הזו לא היתה "פעילה", ושמעתי מכל האודיולוגים את סיפור ה"אוזן שמתנוונת אם לא משתמשים בה". בקיצור, אחרי שהצלחתי סוף-סוף למצוא מכשיר דיגיטלי, פשוט הרכבתי אותו והתחלתי להתרגל לצלילים החדשים באוזן. זה לקח לי כחצי שנה שבה שמעתי בהתחלה מוזר, ולאט-לאט השמיעה הפכה יותר ויותר טבעית והשתלבה בשמיעה שקיבלתי מהאוזן השנייה. לא עשיתי שום "אימונים" - פשוט הרכבתי את שני המכשירים יחד כל הזמן. זה תהליך של הסתגלות טבעית של המוח ואין צורך בשום אימונים. עם הזמן, האוזן ה"חדשה" הפכה להיות הדומיננטית אצלי, והיום - אחרי שנתיים וחצי- התפקוד שלי הרבה יותר טוב מאשר לפני כן. אין מה לומר, שוב - שחלק מסיפורי האודיולוגים הם שטיויות במיץ. הם לא יודעים על מה שהם מדברים! אוזן שמתנוונת? שטויות! אימוני שמיעה? שטויות! אוזניה שצריך להחליף כל שנה? שטויות במיץ עגבניות! אוזניה קשה יכולה לשמש אותך אפילו 30 שנה. אז תקשיבי לי, ולכי לחפש לך לופ טוב יותר, והקשיבי לכל מכשיר אודיו - רדיו, MP, טלוויזיה - שאת רוצה בשתי האוזניים, ותשכחי מתרגילים. זה יבוא עם הזמן, השמיעה הטובה יותר. בהצלחה רבה!

רונה140

New member
זו הבעיה עם המכשירים ההולכתיים העוצמה

כנראה בגלל גודל המיקרופון והטלקויל שיותר קטנים העוצמה פחותה מאשר במכשיר שמיעה רגיל. אני משווה את הסיגנל אפילו למכשירים אנלוגיים שהיו לי. יש לי לולאה עם הגברה כפי שכתבתי לצלף ועדיין האות יחסית חלש לאוזן זו. כששמתי את הלולאה ממש ליד הטלקויל במשקפיים שמעתי טוב. בגלל זה אני מחפשת פיתרון איך להחזיק את הלולאה על המשקפיים. כרגע כל השמיעה שלי היא רק באוזן ימין בנגן או באף.אם וזה מאוד מתסכל. אני מקווה שאני טועה, אבל לפי דעתי אני צריכה כיוון של המשקפיים לעוצמה גבוהה יותר אם ניתן לבצע זאת. עדיין אני לא יודעת אם נניח אני אשים אף.אם ואכוון רק את אוזן שמאל למצב T כמה ומה אני אשמע. אני ממש לא רוצה ללכת לניתוח באהא רק בגלל שאין לי עוצמה מספיקה במכשיר הזה. אני גם לא רוצה שהאוזן הזו לא תשמע. לא נלחמתי 3 שנים במערכת הרפואית כדי לקבל משהו שהוא פחות מהשיקום המלא והטוב ביותר. גם אני חושבת שצריך זמן ללמוד איך לשמוע, אבל אם אני לא יכולה לדאוג שאוזן ימין תהיה בריאה כל הזמן, ויהיה לי מצב שנניח אני אשמע רק בצד שמאל לכמה ימים בגלל דלקת, אין לי את הפריבליגיה לחכות. אני צריכה שאוזן זו תהיה מסוגלת להבין דיבור בצורה מלאה ולכך אני זקוקה לעוצמה מספיקה גם במיקרופון וגם בטלקויל שכרגע אין לי.

רונה140

New member
אוזן שמאל מגיבה לא טוב למכשיר שמיעה רגיל

ניסיתי פעמיים אחרי הניתוח שעברתי באוזן באוקטובר 2008 להסרת גידול לשים מכשיר שמיעה רגיל. פעם אחת בדצמבר 2008 והתפתחה ישר דלקת מהמכשיר עם הפרשות ופעם שניה באפריל 2010 שגם אחרי שבוע - שבועיים החלו לי דלקות איומות באוזן. ניתן להגיד שהמשקפיים הם לדעתי פיתרון ביניים, בגלל שמצד אחד אני כן שומעת בהם משהו, אבל לא מספיק חזק. עכשיו אני מבררת עם פרופ' אטיאס מבית חולים שניידר עד כמה באמת הבאהא יכול לעזור לי מבחינת הגברה, והאם למרות שצריך כל יום יום לנקות את אזור השתל זה שווה את זה. במקביל, בשבוע הבא אני נפגשת עם הקלינאית שתכוון לי את המשקפיים לווליום יתר חזק אם אפשר.

למעלה