תפריט
עמוד ראשי
פורומים
פוסטים
חיפוש
מה חדש
פוסטים חדשים
פוסטים חדשים לפרופיל
פעילות אחרונה
משתמשים
משתמשים מחוברים
הודעות פרופיל חדשות
חפש בהודעות פרופיל
בלוגים
המומחים
השקעות נדל"ן בארה"ב
ייפוי כוח מתמשך , צוואות, ירושות
גישור
דיני משפחה
טיפול CBT
רפואת חניכיים שתלים דנטליים
דיני עבודה
דרכון פורטוגלי
הורים למחוננים
אדריכלות
פורום מיסים
טיפולי פוריות
שמאות מקרקעין
הסרת שיער
מכשירי שמיעה
אזרחות אוסטרית
איך לבחור עגלה לתינוק?
התחבר
הירשם
מה חדש?
חיפוש
חיפוש
חפש בכותרות בלבד
By:
פוסטים
חיפוש
תפריט
התחבר
הירשם
Install the app
Install
פורומים
המומחים
רפואה
מכשירי שמיעה
המכשיר על המשקפיים
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
אתה משתמש בדפדפן מיושן. יתכן והאתר הנוכחי יוצג באופן שגוי, כמו כן אתרים אחרים ברשת.
אנא שדרג את הדפדפן או השתמש
בדפדפן חילופי
.
הגב לנושא
תוכן ההודעה
<blockquote data-quote="רונה140" data-source="post: 114376330" data-attributes="member: 2956755"><p>המכשיר על המשקפיים</p><p></p><p>שלום, קיבלתי אתמול את המכשיר על המשקפיים. לאחר כמה שעות שבהן נסעתי לפתח תקווה למכון שמיעה ושם כיוונו לי את המשקפיים, אגב הסתבר שדרוש היה את הקלינאית חן כדי להרכיב את המשקפיים עצמם - הזרועות של המשקפיים היו מפורקות מהעדשות עצמן. אפילו היא התפלאה שהייתי צריכה לנסוע מראשון לציון עד פתח תקווה כדי להגיע אליה במיוחד. הסברתי לה שזה מה שאמרו בסניף של ת"א - שרק היא יכולה לכוון את המשקפיים. טוב, היא כיוונה את המשקפיים לפי האדיוגרמה ואז ניסיתי אותן בפעם הראשונה. לשמחתי, כמעט מיד יכולתי לשמוע ולהבין אותה דרך צד שמאל בלבד. אומנם זה בסביבה שקטה, ואני צריכה לראות מה יהיו תוצאות הבנת הדיבור בסביבה קצת יותר רועשת. זה אומר שעם תרגול מתמיד יהיו לי תוצאות שמיעה יפות בצד שמאל. אחר כך הסבירו לי על מבנה המשקפיים: א. זרועות המשקפיים - בזרוע המכילה את מכשיר השמיעה יש מתג ווליום ומתג תוכנית בתחתית הזרוע. מתג התוכניות מכיל מצב M, MH וT. מצב M הוא מצב מיקרופון רגיל, מצב MH הוא מעין פילטר שבמצב של רעש הפעלתו אמורה להקל לשמוע את קולות הדיבור ופחות את רעשי הרקע. יש ויברטור בקצה הזרוע מצד שמאל שמטרתו להוליך את הצליל הנקלט במיקרופון לאוזן הפנימית. בצד השני יש מעין זרוע דמה ללא מכשיר שמיעה (כי יש לי מכשיר שמיעה רגיל בצד השני). ב. המשקפיים עצמם. הם די יפים. הספקתי כבר להחליף את העדשות לעדשות שמתאימות למספר שלי, ומבחינת תיקון ליקוי ראיה הן עושות את העבודה. אחרי הכיוון של המשקפיים, הקלניאית כיוונה לי גם את המכשיר השני באוזן ימין שהיה בכלל מכוון לצד שמאל עוד מאפריל 2010. למעשה, כבר ערכתי את התשלום למשקפיים ואם אחזיר אותם אקבל את יתרת הכסף פחות איזשהוא ניכוי. המשקפיים עלו 4,750 שקלים, אבל הצלחתי להוריד מהמחיר 5% על זה שייש לי חברות ב"בקול". מפתח תקווה נסעתי חזרה לראשון לציון, והחלפתי את העדשות לעדשות מתאימות למספר שלי בעיניים. גם הספקתי אפילו למסור את כל המסמכים להחזר למכבי. הייתי כמה שעות אתמול בערב עם המשקפיים והיום בבוקר. מתוך ניסיון ראשוני בהחלט: א. נוחות המשקפיים: הן לא כבדות בכלל, והחלק שמגיע למסטואיד לא לוחץ. כך שזה נוח להישאר איתן כל היום. ב. טלקויל - פה יש קצת בעייתיות. הסליל של הטלקויל הוא די קטן והסיגנל די חלש ביחס למכשיר שמיעה רגיל. ניסיתי להשתמש בלולאת השראה רגילה, אך גיליתי שהסיגנל מהלולאה לא מגיע באופן טבעי לטלקויל, משום שהטלקויל נמצא בחלק הקדמי של זרוע המשקפיים, זאת האומרת יש אות חלש. אפשר כן לשמוע עם טלקויל אם שמים את הלולאה על הזרוע של המשקפיים אבל זה לא טבעי בכלל ולא נוח. גם בטלפון נייח, ניסיתי למצוא היכן למקם את השפופרת כדי לשמוע הן במיקרופון והן בטלקויל ועדיין לא ממש מצאתי. נראה כי בעניינים של שמיעת נגן MP3 ומערכת FM עלי להמשיך להסתמך על אוזן ימין בלבד. זה קצת חורה לי בגלל שרציתי לאמן את הבנת הדיבור באוזן זו וכנראה שהדרך היחידה תהיה לתלות לולאת השראה על המשקפיים בזרוע ולהקשיב לנגן תוך כדי שאני מסתכלת קדימה עם ראש זקוף (משום ככה הסיגנל הוא הכי חזק). הקלינאית חן הסבירה לי שהלולאות הקיימות בשוק לא הומצאו למכשיר המשקפיים, ושאין מה לעשות כי "אוזן שמאל היא תהיה רק לתמיכה באוזן ימין". אבל זה עדיין מרגיז אותי נורא, כי אני רוצה שגם אוזן שמאל תהיה פעילה כמה שאפשר ושאם חס וחלילה יקרה משהו לאוזן ימין אני לא אהיה חסרת אונים לגמרי. ג. הרווח הכי גדול שלי עם המשקפיים הוא המיקרופון שעובד היטב ואני בהחלט שומעת את ההבדל בדיבור שלי ובזה שאני שומעת מוזיקה באופן סטריאופוני סוף סוף. נראה כי אימון אוזן שמאל יצטרך להתבצע בשימוש המיקרופון בעיקר כמכשיר ימין מכובה על מנת לתרגל הבנת דיבור. לסיכום, אני מרוצה עם המשקפיים ובהחלט נראה לי שהרווחתי עוד שמיעה נוספת. הייתי רוצה לפתור את בעית הטלקויל כך שאוכל לשמוע בשתי האוזניים בנגן הMP3 שלי על מנת להגיע להבנת דיבור מיטבית. למישהו יש רעיון איך לעשות את זה?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="רונה140, post: 114376330, member: 2956755"] המכשיר על המשקפיים שלום, קיבלתי אתמול את המכשיר על המשקפיים. לאחר כמה שעות שבהן נסעתי לפתח תקווה למכון שמיעה ושם כיוונו לי את המשקפיים, אגב הסתבר שדרוש היה את הקלינאית חן כדי להרכיב את המשקפיים עצמם - הזרועות של המשקפיים היו מפורקות מהעדשות עצמן. אפילו היא התפלאה שהייתי צריכה לנסוע מראשון לציון עד פתח תקווה כדי להגיע אליה במיוחד. הסברתי לה שזה מה שאמרו בסניף של ת"א - שרק היא יכולה לכוון את המשקפיים. טוב, היא כיוונה את המשקפיים לפי האדיוגרמה ואז ניסיתי אותן בפעם הראשונה. לשמחתי, כמעט מיד יכולתי לשמוע ולהבין אותה דרך צד שמאל בלבד. אומנם זה בסביבה שקטה, ואני צריכה לראות מה יהיו תוצאות הבנת הדיבור בסביבה קצת יותר רועשת. זה אומר שעם תרגול מתמיד יהיו לי תוצאות שמיעה יפות בצד שמאל. אחר כך הסבירו לי על מבנה המשקפיים: א. זרועות המשקפיים - בזרוע המכילה את מכשיר השמיעה יש מתג ווליום ומתג תוכנית בתחתית הזרוע. מתג התוכניות מכיל מצב M, MH וT. מצב M הוא מצב מיקרופון רגיל, מצב MH הוא מעין פילטר שבמצב של רעש הפעלתו אמורה להקל לשמוע את קולות הדיבור ופחות את רעשי הרקע. יש ויברטור בקצה הזרוע מצד שמאל שמטרתו להוליך את הצליל הנקלט במיקרופון לאוזן הפנימית. בצד השני יש מעין זרוע דמה ללא מכשיר שמיעה (כי יש לי מכשיר שמיעה רגיל בצד השני). ב. המשקפיים עצמם. הם די יפים. הספקתי כבר להחליף את העדשות לעדשות שמתאימות למספר שלי, ומבחינת תיקון ליקוי ראיה הן עושות את העבודה. אחרי הכיוון של המשקפיים, הקלניאית כיוונה לי גם את המכשיר השני באוזן ימין שהיה בכלל מכוון לצד שמאל עוד מאפריל 2010. למעשה, כבר ערכתי את התשלום למשקפיים ואם אחזיר אותם אקבל את יתרת הכסף פחות איזשהוא ניכוי. המשקפיים עלו 4,750 שקלים, אבל הצלחתי להוריד מהמחיר 5% על זה שייש לי חברות ב"בקול". מפתח תקווה נסעתי חזרה לראשון לציון, והחלפתי את העדשות לעדשות מתאימות למספר שלי בעיניים. גם הספקתי אפילו למסור את כל המסמכים להחזר למכבי. הייתי כמה שעות אתמול בערב עם המשקפיים והיום בבוקר. מתוך ניסיון ראשוני בהחלט: א. נוחות המשקפיים: הן לא כבדות בכלל, והחלק שמגיע למסטואיד לא לוחץ. כך שזה נוח להישאר איתן כל היום. ב. טלקויל - פה יש קצת בעייתיות. הסליל של הטלקויל הוא די קטן והסיגנל די חלש ביחס למכשיר שמיעה רגיל. ניסיתי להשתמש בלולאת השראה רגילה, אך גיליתי שהסיגנל מהלולאה לא מגיע באופן טבעי לטלקויל, משום שהטלקויל נמצא בחלק הקדמי של זרוע המשקפיים, זאת האומרת יש אות חלש. אפשר כן לשמוע עם טלקויל אם שמים את הלולאה על הזרוע של המשקפיים אבל זה לא טבעי בכלל ולא נוח. גם בטלפון נייח, ניסיתי למצוא היכן למקם את השפופרת כדי לשמוע הן במיקרופון והן בטלקויל ועדיין לא ממש מצאתי. נראה כי בעניינים של שמיעת נגן MP3 ומערכת FM עלי להמשיך להסתמך על אוזן ימין בלבד. זה קצת חורה לי בגלל שרציתי לאמן את הבנת הדיבור באוזן זו וכנראה שהדרך היחידה תהיה לתלות לולאת השראה על המשקפיים בזרוע ולהקשיב לנגן תוך כדי שאני מסתכלת קדימה עם ראש זקוף (משום ככה הסיגנל הוא הכי חזק). הקלינאית חן הסבירה לי שהלולאות הקיימות בשוק לא הומצאו למכשיר המשקפיים, ושאין מה לעשות כי "אוזן שמאל היא תהיה רק לתמיכה באוזן ימין". אבל זה עדיין מרגיז אותי נורא, כי אני רוצה שגם אוזן שמאל תהיה פעילה כמה שאפשר ושאם חס וחלילה יקרה משהו לאוזן ימין אני לא אהיה חסרת אונים לגמרי. ג. הרווח הכי גדול שלי עם המשקפיים הוא המיקרופון שעובד היטב ואני בהחלט שומעת את ההבדל בדיבור שלי ובזה שאני שומעת מוזיקה באופן סטריאופוני סוף סוף. נראה כי אימון אוזן שמאל יצטרך להתבצע בשימוש המיקרופון בעיקר כמכשיר ימין מכובה על מנת לתרגל הבנת דיבור. לסיכום, אני מרוצה עם המשקפיים ובהחלט נראה לי שהרווחתי עוד שמיעה נוספת. הייתי רוצה לפתור את בעית הטלקויל כך שאוכל לשמוע בשתי האוזניים בנגן הMP3 שלי על מנת להגיע להבנת דיבור מיטבית. למישהו יש רעיון איך לעשות את זה? [/QUOTE]
שם
אימות
פרסם תגובה
פורומים
המומחים
רפואה
מכשירי שמיעה
המכשיר על המשקפיים
צור קשר
תקנון הפורום
מדיניות פרטיות
עזרה