המכשפה קירקי

הסיפור הזכור לי הוא זה מהאודיסאה

היא הפכה את כל האנשים של אודיסאוס לחזירים אבל הוא עשה לה איזה טריק (תהרגו אותי, אנ'לא זוכר איזה) ובגלל זה היא לא יכלה להפוך אותו לחזיר.. אז הוא הכריח אותה להפוך את כל אנשיו חזרה לאנשים והיא גם דאגה לצייד אותם באוכל ומים... זהו בקיצור

Esmerallda

New member
לא בדיוק,

למיטב זכרוני אחד מהאלים נטה לו חסד ושלח את הרמס אליו עם שיקוי שהפך אותו חסין לכוחותיה של קירקה. באשר להגהה- אם תכתוב Circe במנועי חיפוש, אתה בהחלט תמצא עליה מידע. באשר לשם Cerci, הוא בהחלט היותר מדויק (לא יודעת בדיוק למה), וגם הוא יהיה שימושי לא פחות. באשר לשם סרסיי עצמו, הוא השם של אישה שאפתנית למדי מסדרת ספרי הפנטזיה הידועה "שיר של אש ושל קרח", אז לשם הזה תמיד נשמרת פינה חמה בליבי. -הצוענייה.

plasTc

New member
לא בדיוק (חחחח) ../images/Emo153.gif

אודיסאוס במסעו (האודיסיאה) עגן באי שמלכה בו קירקי ושם היא הפכה את אנשיו לחזירים, רק איש אחד לא נכנס לסיתה והזהיר את אודיסיאוס מפניה...אודיסאוס ,למרות האזהרות, הלך לביתה של קירקי ובדרך עצר אותו הרמס והביא לו עשב (לא שיקוי!!) קסום שיחסן את אודיסיאוס מכשפיה של קירקי, לאחר שלא הצליחה לכשף את אודיסיאוס תאהבה באודיסיאוס והחזירה את אנשיו לצורתם הקודמת, היא אירחה אותם שנה שלמה ואז יצאו. לפני שיצאו לדרכם הזהירה קירקי את אודיסאוס ואנשיו מהסירנות שיפגשו בדרכם.

ToryMaster

New member
לא רק מהסירנות אגב

היא הזהירה אותו מהרבה דברים. לדוגמה, הוא היה צריך לעבור בשאול ולדבר עם איזה נביא עיוור (נדמה לי
) והיא הסבירה לו בדיוק המ לעשות. והסבירה לו על המפלצות (ששכחתי את שמותיהן אבל נראות סופר מפחידות) וכל מיני כאלה

ToryMaster

New member
תביי

לא אתונה
אלא אם אלה שני שמות שונים לאותה עיר, Which i find a bit hard to believe

איזה בושה וחרפה! איזה טמטום!

איך לעזאזל כתבתי אתונה? שמישהו יחבוט בי בבקשה

ToryMaster

New member
הוהו

אני מתנדבת!
קורה לכולם שהם מתבלבלים, העיקר שאתה יודע להכיר ולהודות בטעויות

skid girl

New member
תביי..

היה נביאה העיור של תביי,ב"אדיפוס המלך" של סופקלס,הוא עיוור אך יודע את האמת לעומת אדיפוס,שרואה אך לא יודע את האמת. (המשחק הזה,"ראייה-ידעיה",מכה בי כל פעם ביופי שלו).

Esmerallda

New member
קירקה:

שמה מאויית כך: Circe והנה קישור (שלא יצא לי לבדוק אותו לעומק), לכתב של אהרון שבתאי בנושא: http://lib.cet.ac.il/Pages/item.asp?item=1768 -הצוענייה.

תיקון... באנגלית כותבים את זה Cerci

והוגים את זה סֶרסִי.. למה ומדוע? אל תשאלו אותי.... אבל יש גם מערכת כוכבים הקרויה על שמה...

סקיפי

New member
יש לי אחד אחר

כשהים רגוע והגלים שקטים, מגיח על פני המים גלאוקוס, ומסתובב בצער, כאילו מחפש משהו. פעם היה דייג פשוט; יום אחד שם לב שהדגים הנפלטים לחוף - מתאוששים אחרי כמה דקות, ושבים למים. עלה על דעתו שאולי יש משהו מיוחד בעשב הצומח על אותו חוף. כשטעם בעצמו מהעשב, נתקף תשוקה אדירה לקפוץ אל בין הגלים ולא לצאת עוד לעולם. נבקעו הדגים תחתיו, והדייג הצעיר הפך לאל הימים. אז ראה לפתע את סקילה היפה, יושבת על סלע וסורקת את שערה הזהוב (ניבלונגן...). הוא התאהב בה וביקש את ידה - אך סקילה מיאנה להינשא לו, ואין יודעים מדוע.הלך גלאוקוס אל המכשפה קירקא, וביקש ממנה משקה קסמים שירכוש למענו את ליבה של סקילה. אך בגלל יופיו של האל, התאהבה בו קירקא עצמה, ועשתה כל מה שיכלה על מנת להשאירו אצלה. לבסוף, כשנוכחה לכל מאמציה לשווא, נתנה לו את השיקוי המבוקש, ונפרדה ממנו בעלבון ובכעס. שפך גלאוקוס את השיקוי לתוך המעיין שבו נהגה סקילה לרחוץ מדי יום. כשנכנסה סקילה למים - מיד הקיפו אותה מכל הכיוונים מפלצות איומות.היא זינקה בפחד אל הים, אך המפלצות רודפות אחריה, ואינן מרפות: הן נדבקו לבשרה. כך הפכה סקילה המסכנה, בגלל עלבונה של קירקא - למפלצת ים מחרידה. היו לה תריסר רגליים ושישה ראשים שהיו מקללים כל הזמן, ובכל ראש - שלושה טורי שיניים. היא גרה על חופי סיציליה, במאורת סלעים שענן תלוי מעליה כל השנה, והאור לא חודר אליה. לא נבראה עוד ספינה זריזה שתעבור בדרך אומללה זו מבלי שתחטוף מעליה המפלצת אנשים למאכל. לחמוק מסקילה אי אפשר היה, כי עיניה הבחינו אף בדג הקטן ביותר על גלי הים.

דיתוּש

New member
אני מכירה את זה אחרת...

אני מכירה את זה בתור "גלוקוס וסילה", ולמכשפת הים קוראים סירס בכלל...

ToryMaster

New member
שניה

קיי, בספר שלי קוראים למפלצות שקירקה הסביר הלאודיסאוד איך לעבור: סקילה וכריבדיס

למעלה