המכתבים של בת-חן שחק ז"ל

מכתב שלא נישלח

הכי נורא שמאבדים משהוא יקר, כי אז הבכי אף פעם לא ניגמר, והדמעות זולגות לאט ובכבדות, והדמעות אף פעם לא ניגמרות, בכל יום ובכל שעה בוכים, גם אם כלפי חוץ לא מראים, כי זאת לא סתם מריבה ,שאחר כך משלימים, אלא זה נישאר לכל החיים. כתבה בת-חן שחק ז"ל בגיל 14 שנה לפני שנהרגה בפיגוע בדיזנגוף סנטר. שיר/מכתב זה גילתה אמא איילת שחק ביומנה של בת-חן אשר נימצא לאחר הרצחה של בת-חןשחק בפיגוע- שיר שלא נישלח. מידע נוסף ניתן למצוא באתר WWW.BAT-CHEN.ISRAEL.NET צביקה שחק

המכתבים של בת-חן שחק ז"ל

אחת החברות ביקשה אומנם לפני כשבועיים את המכתב המלא שכתבה בת-חןשחק ז"ל ללאה רבין שבוע לאחר הרצח של יצחק רבין ז"ל ואני שולח לכם אותו. אשמח אם תעשו בו שימוש ביום הזיכרון ליצחק רבין.מכתב ללאה רבין/ בת-חן שחק 11.11.95 שלוש יריות ופתאום זה נגמר. עכשיו מדברים עליו בלשון עבר. פתאום ההווה הופך לעבר ומן העבר רק זיכרון נשאר. אנחנו עומדים מזילים עוד דמעה רוצים לחשוב שזה באמת לא קרה שזהו רק חלום רע, שמחר בבוקר נתעורר והכול יסתדר. אך אנחנו מתעוררים לתוך מציאות עגומה, לתוך כאב מעורב עם שנאה. דומה שאנחנו עדיין לא מעכלים את גודל האבדה ולא מבינים עד כמה היא חמורה. ובכלל איך אפשר לעכל מעשה כזה נורא. לא בג´ונגל אנו חיים אלא במדינה. ולכל אחד יש זכות להביע דעות, כי זה הרי טבעי וברור שלכל אחד תהיה דעה שונה, ושלא כולם יחשבו אותו דבר. אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור, אך לפחות את היום הזה לעצור, לפחות עוד לזכור. כי יעברו עוד כמה ימים ואנחנו נחזור לחיים רגילים. אך המשפחה יום יום שעה שעה, תצטרך להתמודד עם הדבר הנורא! זה כמו דומינו, כשנופלת האבן הראשונה ואחריה בשורה כל האחרות. הראש שלנו, במלוא מובן המילה, נפל ועכשיו הכל מתפורר, כאילו הוא היה הראש ואנחנו הגוף וכשהראש לא מתפקד-גם הגוף מת. קשה לבנות מגדל מחלקים שהם לא דומים החלק הזה לא מתאים לזה. ואי אפשר לשים על לבנה קטנה לבנה גדולה. צריך להיות אדם מאוד מוכשר כדי לבנות מגדל מסודר, ישר. אך בבעיטה אחת אפשר להרוס, למוטט מדינה שנבנתה לבנה על לבנה, מחומרים שהם לא דומים שהם מאוד מורכבים. אותה הבעיטה לא רק מוטטה את המגדל, אלא גם הביאה את האנשים להסתכל בצורה שונה. אני לא יודעת, כולם ממהרים למצוא אשמים. אני חושבת שכולנו אשמים, שלא הראנו לו עד כמה אותו אנחנו אוהבים. אתם יודעים, זה נורא דומה לאמא שמחנכת את הילדים ויש מריבות ועצבים וויכוחים ואף פעם לא מבינים מה ההורים רוצים, רק כשגדלים וגם אנחנו נעשים הורים. ופה רק אחרי שהוא כבר לא בחיים, פתאום כולם אחורה מסתכלים ומעריכים ורואים שהם במינוס גדול והגיע הזמן לשלם את החוב, אז באים וכותבים ובוכים, מבקשים סליחה ומצטערים. אני אולי סתם ילדה תמימה, אבל אני לא מבינה איך אנשים לוקחים את החוק לידיים!!! "הוא חושב אחרת, אז הוא קם והורג!" מאיפה הזכות לקחת את המתנה היפה ביותר את החיים ?! פתאום כולנו אדם אחד, עם גורל משותף, ילדים זקנים ומבוגרים, פשוט עומדים, נאחזים האחד בשני ובוכים....

ה מוזה

New member
../images/Emo41.gifתודה לך צביקה שנענית לבקשה

אכן , יעלי העלתה לפה קישור לאתר של בת חן ז"ל הייתי באתר וכל כך נגע בי .נפש עדינה שכזו ראוי שמילותיה יישמרו . מכתב מדהים . תודה שהעלית את הנוסח המלא , קראתי אותו שוב ושוב ... ילדה מופלאה יש בין המילים . תהיו חזקים כולנו איתכם .

Y A E LY

New member
צביקה

אני בדיוק כותבת לכם מכתב (אני יעל דומב, שלחתי לכם שני מכתבים וקניתי את הספר לא מזמן...) הבת שלכם היא דבר מדהים, אין כמוה-- לא בתפיסת עולם, לא בכישרון, לא בכתיבה ולא בדרך שהיא מביעה את דבריה--> אני ולה על הספר שלה, ואני מעריצה אתכם עםדרך ההתמודדות הנפלאה שלכם... הלילה הייתי מבואסת וחלק רב מהלילה קראתי את ההגיגים שלה על המוות והדיכאון--> היא עשתה לי טוב על הלב עם הראית עולם שלה... קראתי את הספר יותר משבע פעמים ואני מכורה
לזכרה של בת חן שח"ק ז"ל (זה לא הראשון שאנו מדליקים לזכרה כבר היה לנו דיון שעסק בה..) המון המון
אהבה ו
חיבוקים חמים למשפחה--> אני בקרוב מוציאה את המכתב... ותמסור את תמיכתי גם לאיילת ולאחים (אני זוכרת רק את יעלה כי יש לה שם דומה לשלי...)

zivadina

New member
לצביקה ואיילת.

תודה שזיכית אותנו בקריאת השירים. אין ניחומים לאובדנכם. אני מקוה שתדעו לקחת את שאר הרוח של בת חן איתכם לכל המקומות ולשאר הילדים. מחזקת את ידיכם. זיוה

למעלה