המכתב של יוג'יני

Manty

New member
המכתב של יוג'יני

צירפתי (מקווה שבהצלחה) מכתב של בחורה בשם יוג'יני. היא כתבה אותו בפורום של ICAN - International Cesarean Awareness Network, ולאחר מכן זה פורסם במאגאזין THE MOTHER. אני מכירה את יוג'יני מקבוצת היאהו c-birth. ביקשתי וקיבלתי את אישורה לפרסם את המכתב גם פה, ואני מקווה שהוא ידבר אליכן כפי שהוא דיבר אלי. אמנם כותרת המכתב וחלק מהמסר שבו מופנה לנשות הלנל"ק המפחדות מקריעת הרחם, אך האמיתות שבו נוגעות, לדעתי,בכל אישה המפחדת מלידה, ובכלל, בכל אישה הרה. יוג'יני היא הולנדית ואנגלית אינה שפת אימה וכמו כן, היא כותבת בצורה מאד אישית. אה, ואני מצטערת על איכות הסריקה. (מתנצלת שלא תירגמתי אותו. הסתבכתי כבר במשפט הראשון
אך אם מישהי מעוניינת לעשות זאת, קיבלתי את אישורה
) תהנו

ממש מרגש! כבר הרבה זמן מסקרן אותי

לשאול כאן בפורום, לגבי עניין האמונה.... אני שואלת את זה בעיקר בעקבות קריאת הסיפורים על לידה ללא עזרה רפואית, שהפנית אותי אליהם בזמנו, ואני התרשמתי שמוטיב חוזר בסיפורים האלו היא אמונה דתית מאוד עמוקה. האם את/ן מתרשמות שרוב היולדות בבית או בפרט היולדות לבד הן נשים מאמינות? אני למשל (עוד לא ילדתי) לא בן אדם מאמין. אני כן חושבת/מרגישה/יודעת שהגוף שלי ידע מה לעשות, ולא מוצאת בלידה משהו מפחיד או מאיים אבל אין לי מקור אמונה חיצוני (אלוהים וכד') להיתלות בו. מה אתן חושבות? <אולי אחרי הלידה אוכל לתרגם את המכתב, כרגע אני במרתון על הדוקטורט שלי>

אם פי 3

New member
אמנם לא ילדתי לבד

אבל כן בבית. אני חילונית למהדרין (כלומר, לחלוטין לא מאמינה באל) אני לא טיפוס רוחני או מיסטי במיוחד. יש לי כמובן מערך אמונות משלי, אבל הוא לא מה שנקרא בד"כ "אמונה". גם אני שמתי לב שבקצוות יש הרבה אמונה, לפעמים פאטליסטית (= אני לא נבדקת לכלום, יולדת לגמרי ללא עזרה, וללא התייחסות לסימני אזהרה, כי אני בוטחת באלוהים ומה שיהיה זה מה שצריך להיות) - אבל כשקצת מתרחקים מהקצה (ולא להאמין, אבל את עצמי אני לא כוללת בקצה-ממש) יש, בצד הרבה נשים דתיות/מאמינות, גם הרבה נשים לא דתיות/מאמינות בכלל (ונדמה לי שאם תבדקי את אחוזי אי-המילה בקרב יולדות הבית, תמצאי אותם גבוהים יחסית לשאר האוכלוסיה, מה שמעיד שיש מספיק כאלו שאלוהים ובריתו לא משחקים אצלן תפקיד). מסתבר, שנשים שונות מגיעות לנושא הזה מכיוונים שונים.

Manty

New member
אוף, יש לי המון לומר בנושא

אך אין לי כרגע זמן.. בהזדמנות

mise

New member
אמונה היא קודם כל פנימית.

גם אם היא אמונה באל. לא חייבים להאמין באל כדי להאמין. אפשר להאמין בעצמך, בסדר של היקום, באהבה.

אלמה1

New member
המכתב של יוג'יני

תוך כדי קריאה התחלתי לתרגם - אז אני מצרפת את התרגום עבור מי שמעונינת. רב המכתב אכן מעניין ודיבר אלי מאוד. לדעתי, הסוף קצת מפספס את המטרה הסופית של העצמת היולדת, אבל בכל זאת הוא נראה לי חשוב עבור כל אישה שיש לה פחד כלשהו מפני הלידה וגם עבור כל אישה שעומדת ללדת.

עופריקה

New member
מקסים. ותודה על התרגום

הדברים נכונים גם לגבי לידות וגינליות, והאמון והאמונה שלנו בעצמנו, בגופנו בפלא הבריאה. תודה ליוג'יני
ותודה לאלמה1על התרגום

Manty

New member
לאור התגובות החיוביות

מצרפת לכאן גם את סיפור הלידה של יוג'יני. קישרתי אותו לפורום לפני מספר חודשים (לידה ארוווווווווכה וסיפור ארוך לא פחות), אך למי שפיספסה..

swann

New member
שיאואואואואו!...פעם שניה שאני קוראת

את הסיפור הזה, והוא מדהים אותי שוב. ועכשיו המכתב שהיא כתבה מקבל עוד משמעות, אחרי שהבנתי איזו חוויה עברה עליה. מדהים.

למעלה