המכתב שנשלח לראש הממשלה שרים וחכים

המכתב שנשלח לראש הממשלה שרים וחכים

מכתב לראש הממשלה לשרים חברי הכנסת ולכל מי שאכפת לו 21.12.2001 שביתת הנכים נכנסת ליומה השישי לכבוד ראש הממשלה שרים וחברי כנסת. השארתם אותנו מדממים בשדה ללא טיפול. ללא עבודה , אוכל, ביגוד, תרופות, שיקום לילדינו ללא תחבורה ציבורית, ובעיקר, ללא כבוד עצמי. אתם מבקשים רק להמיתנו. כי אנחנו " מכערים לכם את התדמית" האם אין ביניכם אנשים עם מוגבלויות? מה יהיה עליהם כאשר לא תשבו יותר על "הכסא" ותזרקו לאנחות? לעצמכם דאגתם שלא תחסרו עד אחרית ימיכם. מדוע אנו קשיי יום צריכים לממן את הבזבוז שלכם? אם יש לכם מיליונים למימון בניית משכן כנסת ורכישת מכוניות יוקרה, טיפול רפואי חינם, חו"ל ללא חשבון מזון מאיכות מעולה ובתי מלון מפוארים, יש לכם כסף לממן אותנו שלא נמות בחרפת רעב. תתעשתו. הגענו לסוף הדרך ! לנו אין עבודה כי לדעת הציבור אנחנו חולים במחלה ממארת. לכן, אין לנו גם אוכל בבית בניגוד לאחרים שבאים לקבל הבטחת הכנסה ויש ביכולתם לעבוד רק שהעבודה איננה לטעמם ואינם מעונינים לעבוד. אותנו לא מקבלים לעבודה, נותנים לנו סכום זעום שצריך לחיות ממנו ואיננו מספיק לתרופות שתחזקנה אותנו בחיים. רבים משרכים רגליהם בערוב יום לשווקים לנבור בשאריות שמשאירים בשווקים כדי לשרוד, ואילו חברי הכנסת ניזונים מקייטרינג מעולה? מכשיר שמיעה עולה כ-10,000 ש"ח ואין מימון, מי שמכשירו התקלקל, איננו יכול יותר לתקשר עם הסביבה, מדוע?. מי שנפגעו בפעולות איבה, צריכים לעמול קשה כדי לקבל את כיסאות הגלגלים תרופות ואחרים. ליווי לעיוורים שעתים ביום זה לעג לרש. האמור כולל גם נפגעי תאונות דרכים, נכי צה"ל גמלאים ואחרים. ילדים ונוער נשארים בבית כי אין מי שיובילם לבתי ספר או לאוניברסיטה, מדוע? בגיל פרישה מוציאים אותנו מ"וועד החיים" ? הזכות לחיות נשללת לגמרי? הקצבה קטנה ועמה אין יותר כסף לממן רכב המשמש רגלים גם למושתלים חולי דיאליזה ועוד? חישבו על כך ועשו איש איש ככל יכולתו לשנות את רוע הגזירה. לפני שיהיה מאוחר מידי אבי סלומה אתי אברהמי בשם אנשים רבים עם מוגבלויות

שביתת הנכים

בושה למדינה שהגיעה למצב כזה. זו יריקה בפרצוף לאנשים חלשים מידי פעם כאשר מתרחש אסןן באיזו שהיא מדינה ברחבי העולם, ממשלת ישראל נחפזת להגיש עזרה העולה הון תועפות - מעשה ראוי לשבח. אבל - היכן הם "עניי עירך" אחינו בשרנו הנדכאים החולים והנכיפ שאותם זורקים לכלבים. אולי כדאי להעביר את הטיפול בנכים למשרד החוץ, אשר במקום התקציב הענקי לשלוח רופאים לפרו יתמכו יותר בנכים ובשכבות החלשות לממשלה נאמר - ארגנטינה כמודל להתפרצות רגשי זעם.

הבעת הזדהות

אנו הנכים במוסד סיעודי קריית שלום בת"א מביעים הזדהות עם הנכים השובתים ומאחלים להם הצלחה רבה! (אנא שלחו לי תגובה כדי שאוכל להביא לנכים שאצלם אני מתנדבת ובשמם אני כותבת. תודה, מיכל.)

מכתב לראש הממשלה שרים וחברי כנסת

מכתב לראש הממשלה לשרים חברי הכנסת ולכל מי שאכפת לו 21.12.2001 שביתת הנכים נכנסת ליומה השישי לכבוד ראש הממשלה שרים וחברי כנסת. השארתם אותנו מדממים בשדה ללא טיפול. ללא עבודה , אוכל, ביגוד, תרופות, שיקום לילדינו ללא תחבורה ציבורית, ובעיקר, ללא כבוד עצמי. אתם מבקשים רק להמיתנו. כי אנחנו " מכערים לכם את התדמית" האם אין ביניכם אנשים עם מוגבלויות? מה יהיה עליהם כאשר לא תשבו יותר על "הכסא" ותזרקו לאנחות? לעצמכם דאגתם שלא תחסרו עד אחרית ימיכם. מדוע אנו קשיי יום צריכים לממן את הבזבוז שלכם? אם יש לכם מיליונים למימון בניית משכן כנסת ורכישת מכוניות יוקרה, טיפול רפואי חינם, חו"ל ללא חשבון מזון מאיכות מעולה ובתי מלון מפוארים, יש לכם כסף לממן אותנו שלא נמות בחרפת רעב. תתעשתו. הגענו לסוף הדרך ! לנו אין עבודה כי לדעת הציבור אנחנו חולים במחלה ממארת. לכן, אין לנו גם אוכל בבית בניגוד לאחרים שבאים לקבל הבטחת הכנסה ויש ביכולתם לעבוד רק שהעבודה איננה לטעמם ואינם מעונינים לעבוד. אותנו לא מקבלים לעבודה, נותנים לנו סכום זעום שצריך לחיות ממנו ואיננו מספיק לתרופות שתחזקנה אותנו בחיים. רבים משרכים רגליהם בערוב יום לשווקים לנבור בשאריות שמשאירים בשווקים כדי לשרוד, ואילו חברי הכנסת ניזונים מקייטרינג מעולה? מכשיר שמיעה עולה כ-10,000 ש"ח ואין מימון, מי שמכשירו התקלקל, איננו יכול יותר לתקשר עם הסביבה, מדוע?. מי שנפגעו בפעולות איבה, צריכים לעמול קשה כדי לקבל את כיסאות הגלגלים תרופות ואחרים. ליווי לעיוורים שעתים ביום זה לעג לרש. האמור כולל גם נפגעי תאונות דרכים, נכי צה"ל גמלאים ואחרים. ילדים ונוער נשארים בבית כי אין מי שיובילם לבתי ספר או לאוניברסיטה, מדוע? בגיל פרישה מוציאים אותנו מ"וועד החיים" ? הזכות לחיות נשללת לגמרי? הקצבה קטנה ועמה אין יותר כסף לממן רכב המשמש רגלים גם למושתלים חולי דיאליזה ועוד? דרישותינו הן: 1. העלאת קצבת הנכות והשוואתה לגובה שכר המינימום. 2. אי ביטול הקצבאות והמשך קבלתן בהגיענו לגיל פרישה 3. ביטול התלות בין הקצבאות 4. שוויון מלא לכל סוגי הנכויות בכל הנוגע לנושאים רפואיים והבריאותיים, ללא קשר לגורם נכותם. חישבו על כך ועשו איש איש ככל יכולתו לשנות את רוע הגזירה. לפני שיהיה מאוחר מידי אבי סלומה אתי אברהמי בשם אנשים רבים עם מוגבלויות

היחס לנכים הוא בושה וקלון למדינה!

מכל האנשים במדינה, לנכים מגיע הכי הרבה! הם היחידים שלא יכולים לפרנס את עצמם, או לטפל בעצמם וזקוקים לכסף מהמדינה, והמדינה חייבת לתת להם אותו. אפילו שכר מינימום אינו מספיק למחיה בכבוד וגם את זה לא נותנים! אני אם חד הורית. אינני נכה. בעבר הזדקקתי לדמי הבטחת הכנסה, כשבתי הייתה בת פחות משנה. הביטוח הלאומי סבר שאני יכולה לשכור דירה, לשלם חשבוונות חשמל, מים, ארנונה, גז וטלפון, לאכול, להאכיל את בתי ולהלבישה ולדאוג לה לתרופות, והכל מ2200 ש"ח. אני יודעת על בשרי, איך המדינה נוטשת את אזרחיה בשעת דחק וצרה!! ואני.... אני אפילו לא נכה! אולי בגלל זה, הצלחתי לצאת ממלתעות העוני וחרפת הרעב, שהמדינה דנה כל מי שנזקק לה!! אבל הנכים, הם לא יכולים לשנות את נכותם. והם, הגיבורים הגדולים מכולם, יושבים יום אחר יום בקור, מוחים על העוול. אני מתביישת בעצמי שאין לי את הכוחות לקחת את בתי הקטנה ואת עצמי ולשבת איתם. שאני במירוץ המטורף של הפרנסה והקיום ולא יכולה לבוא ולהשתתף במחאה הכל כך צודקת! שיזכרו שם למעלה, שכשהשלטון בישראל עשק את ענייו, אלוהים תמיד לימד את העם לקח, בדרך הקשה. אינני דתיה. אבל אני רוצה להאמין שעל עוולות כאלה, גם אלוהים לא יהיה מסוגל לשתוק. הלוואי שתקבלו את כל מה שאתם דורשים ואפילו יותר!! אמן!!

דניאלה-

New member
מוסיפה את חתימתי../images/Emo70.gif

בשם קהילות 1.משפחות חד-הוריות 2.אימוץ ב-Ynet

../images/Emo24.gif לכל המזדהים מכל ה-../images/Emo23.gif

תודה, תודה, תודה העבירו את המסר החשוב הלאה. כל אחד מאתנו יכול להמצא באותו מצב פתאום! ללא הודעה מוקדמת. המאבק לחיות בכבוד בזכות ולא בחסד נוגע לכולנו.
אנושי עדיין לא הזיק לאף אחד. בתקווה שהמאבק ישא פירות.

dimas25

New member
לעצור התעללות

צריך לשפוט את הגנבים האלה,שנזכרים בנו רק ביום הבחירות.איך יתכן המצב בו אנו נתונים היום. הדוגמא הכי פשוטה לאידיוטיות של המדינה -החוקים בביטוח לאומי. כאשר עולים חדשים מקבלים הנחות מס ישירות ממכס ,הנכים חייבים לעבור בדיקות משפילות ואז אם נמצאו זכאים ,חייבים לעבור את הביורוקרטים בביטוח לאומי(מחלקת ניידות).כנראה סיבה יחידה לכל החוקים ותקנות האלה -זה להעסיק עוד מספר מניאקים בביטוח לאומי ולפגוע בבן אדם נכה וחסר הגנה. P.S :כל זה מנסיון אישי והכרת מערכות בביטוח לאומי.

pele

New member
קבלו נא את חתימתי והזדהותי

נכים יקרים, אמנם כבר זמן רב אתם שובתים, אך רואים בכם את כח הרצון שלכם, ואת זה שאתם לא נשברים!! החזיקו מעמד ושתהיו בריאים. פליאה

AYELET1

New member
חותמת ותומכת במכתב

איילת, פורום הורים למתבגרים, תפוז

למעלה