המלון הסקוטי - טבריה

איריסג

New member
המלון הסקוטי - טבריה

אני בכלל לא יודעת איך להתחיל לתאר את סוף השבוע שבילינו במלון הסקוטי. אני אנסה: וואו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! איזה מלון מדהים!!!! ועכשיו רגע נקפוץ לשורה התחתונה: נכון, הוא נורא יקר! וכשאני אומרת יקר, אני משערת שהוא ניצב בשורה אחת עם המלונות הכי יקרים בארץ: חצי פנסיון, בחדר ענתיק בסופשבוע יעלה בסביבות 1400-1500 ש"ח לזוג. אמה מה? ככה גם עולה ביערות הכרמל (הייתי) ובכנען ספא (חברים שלי היו). ולהגיד את האמת? אין בכלל מה להשוות. ועכשיו יותר ספציפי: קודם כל - המבנה ועיצוב הפנים - מהנעימים שנתקלתי בהם. כאמור, היינו בחדרי הענתיק (שזה בעיני אחוז ניכר מהחוויה. אפשר להוריד עלויות בצורה משמעותית אם מתארחים בחדרים ה"חדשים") - חדר שכולו אבן בזלת, מרוהט בטוב טעם אמיתי (הידור אבל לא צעקני), עם פינוקים שאין בהרבה מלונות (DVD ופלזמה), השטחים הציבוריים מעוצבים באותו הידור נעים. אגב, מה שהכי נהרסתי ממנו כל פעם שעלינו לחדר זה הריח שהיה במבואה בין החדרים , שהיכה בנו בכל פעם שיצאנו מהמעלית - מין ריח בושם נפלא - בכל שעות היום. הגינות המטופחות, מרובות פינות הישיבה והמרפסות הנהדרות שצופות לכינרת ממש עושות חשק לא לצאת ממיתחם המלון (וביננו - לאן יש לצאת? טבריה היא אחת הערים המכוערות והמוזנחות שהייתי בהם בשנים האחרונות). יש גם בריכה (אבל ללא קירוי, כך שויתרנו עליה הפעם) וירידה לחוף הים (כנ"ל). לאחרונה הוסיפו במלון חדרי טיפולים (בקרוב יהיה ספא שלם) - וזה הזמן להודות לשירי המעסה על מסאג' מדהים. (יש מבחר טיפולים, המחירים - כמו במלונות ובספאים אחרים.) והאוכל! אח, האוכל. מדובר, למי שלא יודע, במלון שאינו (!) כשר. תחברו לזה את העובדה שמדובר במלון יחסית קטן (70 חדרים, והתפוסה לא היתה מלאה לדעתי) ותקבלו תענוג צרוף. אוכל מוקפד, מגוון (החל בסלט קלמארי קר, ועד פלטות גבינות לקינוח בארוחת הערב) וטרי טרי. העובדה שמדובר במלון לא כשר פירושה גם חביתות, טוסטים, קפה הפוך וסלט ירקות שנחתך ממש לא מזמן - גם בארוחת הבוקר של שבת. מה לא מצאנו שם? (ואני מבקשת סליחה אם אני אשמע עכשיו ממש סנובית, אבל אני עדיין בטראומה מהביקור האחרון שלנו באילת לפני שלושה שבועות) - לא מצאנו שם צעקות בחדר אוכל מקצה אחד של חדר האוכל לקצה השני. לא מצאנו שם צלחות עמוסות בחביתות, גבינות, דגים ולחמים שלמים - שנשארו נטושים מבויישים (והלכו אחר כבוד לפח) כי למישהו היו עיניים ממש, אבל ממש גדולות. לא שמענו שם ילדים רצים במסדרונות וצועקים ומשחקים מחבואים בדיוק ליד הדלת של החדר שלי. כן מצאנו שם צייתנות (כמעט) מוחלטת לבקשת הנהלת המלון שלא להשתמש בטלפונים ניידים בשטחים הציבוריים (אני אומרת כמעט, אחרי שנאלצנו בעל כורחנו להיות שותפים לשיחת טלפון של אחת המשפחות שישבה לידנו אתמול בארוחת הערב, ולאבי המשפחה מכריז בקולי קולות ש"יש מגרש של חמישה דונם בתל ברוך"...
) לא מצאנו גם את הגרידיות שמאפיינת את רוב המלונות בארץ: לגבות המון המון כסף על שימוש באינטרנט. במלון הסקוטי מרכז העסקים (כולל שימוש במחשב וגלישה באינטרנט) הוא שירות שהמלון נותן לאורחים שלו. בחינם. לא מצאתי גם גרידיות בעניין המיני בר - המקרר עבד ולאיש לא היה אכפת אם אנחנו מכניסים לשם מים קרים שקנינו בעצמנו (שלא כמו במלון החמישה כוכבים שהיינו בו באילת, ששם פשוט ניתקו את המיני בר, ובעבר גם היתה שערוריה כשאורחת רצתה להכניס בקבוקי מים מינרלים שקנתה בעצמה...) חוץ מזה, נהנינו להצטרף לסיור של מוריס , מורה הדרך, שטייל איתנו בטבריה העתיקה (סיור חמוד של שעה וחצי, חינם לאורחי המלון) והבטחנו לעצמנו לבדוק מקרוב גם את הבר הסקוטי - בביקורנו הבא. עכשיו רק צריך למצוא שוב סיבה (מספיק טובה) למסיבה...

שמר2

New member
יפה מאוד

אכן מלון מעולה בנוף הישראלי, וחבל שהגענו למצב שבו צריך לשבח מלונות על כך שהם טובים. ודרך אגב - יערות הכרמל עשוי לעלות קרוב ל 4000 ש"ח לשני לילות בסופ"ש ומצפה הימים בערך 3200!. חדר ענתיק הוא חדר משודרג ומקביל לחדרי אקזקיוטיב במלונות גדולים, כך שבעצם המלון הזה יקר, אבל רחוק מלהיות אחד היקרים ביותר. המקום מדהים ועוד פרט מביש הוא שעד שקמים כאן פרוייקטים מוצלחים, הצד הישראלי בהם הוא שולי יחסית... (הגנים הבאהיים, המלון הסקוטי וכו'). שמח שנהנתם

drtrip

New member
../images/Emo140.gifשמחה שנהנתם!

יצא לי לראות אותו רק מבחוץ לצערי, אך עכשיו שאהיה בטבריה, אקפוץ שוב, עשיתם לי חשק גדול!!!

איריסג

New member
בראנץ'

אגב, כשהיינו שם ראיתי במקומון של ידיעות אחרונות (כל העמק והגליל נדמה לי) שמחודש נובמבר מתחילים במלון הסקוטי להגיש בראנץ' בימי חמישי , שישי ושבת ומחיר ההרצה הוא משהו כמו 70 ש"ח לאדם (אבל אל תתפסו אותי במילה). כאמור, האוכל שם שווה ביותר, ומכיוון שבתל אביב לא מתביישים לגבות 50 ש"ח ויותר על ארוחת בוקר "ישראלית" סטנדרטית (חביתה, סלט עייף ושתי כפות גבינת שמנת) נראה לי שמצאתי את הנוסחה המנצחת לטיול של יום אחד לצפון - ארוחת בראנץ אצל הסקוטים וטיול ברמת הגולן או ראש פינה או כל שכיית חמדה צפונית אחרת שיש שם בשפע - והופ, הביתה .... (במלון לא מצאתי אזכור לעניין הזה, אבל אני משערת שאם זה פורסם בעיתון זה בטח קורה.... שווה אולי למי שמעוניין להרים טלפון למלון לוודא את כל הפרטים)

למעלה