המלחמה בדרום מזכירה לי שפעם,

רואה 6 6

New member
המלחמה בדרום מזכירה לי שפעם,

כשרק עשו את ההכנות לפנות את גוש קטיף אחותי החלה לצאת עם בחור מאוד אידיאלוגי ,שירד למטה לגבול כדי לתמוך בהתנגדות המפונים. ישב שם שבוע בערך.
אחותי היתה הרוסה מזה בזמנו. רק התחילו לצאת והיא היתה שמאלנית אדוקה אז,היא לא ידעה איך לאכול את זה .דאגה לו נורא וגם לא הבינה איך תסתדר עם הקיצונויות שלהם. מסכנה,שבוע היא היתה בחתיכות.
(הכל הסתדר ביניהם בסוף,גם על הקיצונויות הם גישרו).
חשבתי לעצמי, שאם היום הייתי עם בן אדם כזה, על המקום הייתי מנפנפת אותו, נשבעת.
בבית שלי אני אארח אנשים מהדרום, וגם ארחוץ להם את הרגליים וארקוד ריקודי בטן כדי לעודד אותם אבל אף אחד בסביבתי לא יורד לשם. על גופתי.
(ההזמנה אגב,רצינית,אם יש דרומיים שקוראים ורוצים לברוח קצת ולנוח,אומנם בלי ריקודי בטן ורחיצת רגלים אבל לחם ומלח יש,דברו).

מה אתם מרגישים בענין?

רואה 6 6

New member
(חוץ מזה )

(נשבעת,שאם יש אזעקה כשאני נוהגת אני לא עוצרת בחיים...לשכב עם ידיים על הראש...
ומה עם הארסים שיחתכו אותי עוד לפני שאגיע לשוליים...?)

Berethor

New member
פינוי התנחלויות רק מקרב את החזית עם האויב

שימי לב שאחרי הפינוי התחילו לשלוח יותר טילים לעבר ישראל, ומטווח יותר קרוב. האויב התכוון להשמיד את ישראל בשלבים, קודם תהתנחליות ואחר כך תערים המרכזיות. כל יעודו זה לכבוש ולרצוח, מי שרוצה שלום לא יורה טילים ולא עושה פיגועים.

רואה 6 6

New member
מה אני אגיד לך,

זה לא הכיוון ממש של הטופיק,אבל יאללה,זמנים מחורבנים עוברים עלינו ואני זורמת עם זה כאן: הבעיה הגדולה מאוד כאן זה הסיפור האיסלמסתי והזרם הקיצוני שאליו החמאס משתייך. אני חושבת שהיציאה או ההישארות בעזה לא היתה משנה דבר. במוקדם או במאוחר היו נגרמים נזקים : מהישארות לאורך זמן וממיציאה. הפיתרון נמצא בידיי המנהיגות שלנו ואני מתפללת שיקחו אותו בידיים למרות הסיכון.

Berethor

New member
בכל אופן הבחור הזה והמתנחלים הם גיבורי ישראל

שמרו על החזית של ישראל במשך שנים רבות, עכשיו רק חסר אם היו מפנים גם התנחליות בסביבת רמאללה, ואז היינו מקבלים טילים גם משם, "כתודה" מהערבים. בכל אופן לנפנף בחור כל כך טוב זה מעשה נוראי לדעתי. אבל זה באמת מפליא איך אחותך מהשמאל הסתדרה עם הבחור הימני, אם כי כבר מכיר מקרים כאלה כמו עם ליאור שליין ומירב מיכאלי.

רואה 6 6

New member
אה,שלא תטעה,אני מעריכה גרם אידיאלוגיה מיותר,

מאוד.
אבל אני לא חייה טוב עם סיכון חיים,שאומנם מובנה כנראה בקרב אידיאלוגים עמוקים. סיכון החיים,לא האידיאלוגיה,הוא שהיה גורם להתנתקות,תרתי משמע.
אני בעד יצירתיות השכל ולא שימוש בגוף בהכרח.

Berethor

New member
ומה עם אלו שהולכים להפגנות עם ערבים נגד ישראל

זה לא נראה לך דבר שהוא מסוכן? אם פתאום הערבים יחליטו שהם לא צריכים אותם יותר ויתקפו גם אותם.

רואה 6 6

New member
כן,מסוכן באותה מידה.

אתה יודע, בין קיצונות אחת לשניה ,חוץ מנושא,אין הרבה הבדל ...

Berethor

New member
יש בזה משהו

אם כך אני מניח שזה מה שהיה משותף להם באופן אירוני..

רואה 6 6

New member
בודאי. תדמיין ש

שני אנשים קוראים "נאצי" ויורקים על חייל ישראלי. האחד נמצא בחברון והאחד מפגין בבילעין .ללא העובדה שאחד שמאלני קיצוני ואחד ימני קיצוני,מה כבר רחוק בהתנהגות שלהם אחד מהשני?

צודקת,באמת לא טוב הסיכון חיים הזה

אני בעד לפנות כבר עכשיו את כל תושבי הדרום הרי הם סובלים מפצמרים כבר שנים!

אני לא באה ללעוג לך חלילה, אבל אני לא מצליחה להבין את הנאיביות הזו, את מדיניות הבת יענה הזו, לחשוב שאם רק נסתלק ממקום מסויים הכל יהיה בסדר. אז זהו שלא, זה רק הולך ונהיה יותר גרוע. הנה יצאנו מגוש קטיף ומי שהתנגד הזהיר שיגיעו טילים עד לבאר שבע והנה זה קרה, והרי הם הגיעו הרבה יותר רחוק. הפתרון הוא לא להסתלק. הם הרי רוצים שנסתלק מכל האזור הזה בכלל. הם לא רוצים אותנו פה, לא בגוש קטיף, לא בירושלים, לא בבאר שבע וגם לא בתל אביב.

טוב, אני לא באמת הולכת להכנס כאן לוויכוח פוליטי. סתם יש דברים שקשה לי לא להגיב להם.

רואה 6 6

New member
ברור שאין מה לפנות אף אחד עכשיו,

למרות שאני את עצמי הייתי מפנה בלי למצמץ אם הייתי חייה באשכול או מועצה אחרת באזור הירי. אני ממש לא בעד סיכון חיים ואין בזה שום נאיביות ההיפך,התפכחות כואבת.
הפיתרון הוא בידיי המנהיגות שלנו שמהססת מאוד כבר שנים לקבוע עובדות ברורות לגבי המתרחש שם.

למעלה