המלחמה לא נגמרה אבל אחרי שנה ורבע

דורי 1981

Well-known member
איך חייכם השתנו בעקבות המלחמה? היחס שלכם לעצמכם, לזולת ולמוסדות המדינה?

דורי 1981

Well-known member
לעצמנו? רמת הפחדים עלתה.
לזולת? "בוא. תבלה איתנו בממ"ד".
למוסדות המדינה? כעס, גועל ובוז.
ברור שכאשר אתה במצב מלחמה, מידת העירנות שלך למה שקורה שונה במצב "רגיל. לגבי הזולת, אני מתחיל להבין שקשיים שאני חווה קטנים לעומת אלה שעברו אונס, שכול, עקירה מבתיהם וכדומה. יש מישהי בפורום אחר בתפוז שרק לפני כמה ימים טיל החריב לה את הבית. מוסדות המדינה לא נותנים מענה והאנשים שמנהלים אותה (לא רק השרים, גם אנשי המקצוע שמינו) חדלי אישים- וזאת עוד ביקורת עדינה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
ברור שכאשר אתה במצב מלחמה, מידת העירנות שלך למה שקורה שונה במצב "רגיל. לגבי הזולת, אני מתחיל להבין שקשיים שאני חווה קטנים לעומת אלה שעברו אונס, שכול, עקירה מבתיהם וכדומה. יש מישהי בפורום אחר בתפוז שרק לפני כמה ימים טיל החריב לה את הבית. מוסדות המדינה לא נותנים מענה והאנשים שמנהלים אותה (לא רק השרים, גם אנשי המקצוע שמינו) חדלי אישים- וזאת עוד ביקורת עדינה.
או קיי. אני מדבר כאדם שחי במקום שהיו בו אזעקות, אבל למרבה המזל, טילים לא פגעו בו גם אם (אולי) גירדו אותו פה ושם בקטנה.
בכל מקרה, עוד אזעקה ועוד אחת, פשוט מגדילות את אלמנט הפחדים, והעובדה שיש לך ממ"ד, מביאה אותך למצב בו אתה מתנדב לארח שכנים שלהם אין כזה.
לגבי הרשויות? אתה הרי יודע, שביבי ממש ממהר לבוא ולבקר מדי סופ"ש בקריית שמונה, כדי להוכיח שגם הוא חש מספיק בטוח להתגורר שם.
אה... רגע. הוא לא הגיע לשם עד כה? נו. הוא עוד יגיע.

דורי 1981

Well-known member
לגבי הרשויות? אתה הרי יודע, שביבי ממש ממהר לבוא ולבקר מדי סופ"ש בקריית שמונה, כדי להוכיח שגם הוא חש מספיק בטוח להתגורר שם.
אה... רגע. הוא לא הגיע לשם עד כה? נו. הוא עוד יגיע.
אני בת"א הבטוחה יחסית וברחוב קינג ג'ורג' נפל טיל, לא רחוק מאיפה שאני קונה לאמא שלי קנביס רפואי. זה גם היה מול איפה שבת דודה שלי גרה וליד האנדרטה להרוגי הפיגוע בדיזנגוף מ-1996.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אני בת"א הבטוחה יחסית וברחוב קינג ג'ורג' נפל טיל, לא רחוק מאיפה שאני קונה לאמא שלי קנביס רפואי. זה גם היה מול איפה שבת דודה שלי גרה וליד האנדרטה להרוגי הפיגוע בדיזנגוף מ-1996.
או קיי. רק שבקריית שמונה או במטולה, כבר לא נשארו הרבה בתים שעדיין עומדים על תילם. יש הבדל...

דורי 1981

Well-known member
או קיי. רק שבקריית שמונה או במטולה, כבר לא נשארו הרבה בתים שעדיין עומדים על תילם. יש הבדל...
מסכים. עם זאת, צמצום המקומות הבטוחים גרם לכך שכל פעולה, נסיעה, טיסה וכדומה תהיה מותנית בשכנים מעזה ומלבנון. זאת מציאות בלתי נסבלת גם מבחינת אלה שסבלו פחות.

אני מסכים אתך. עדיין יש אנשים שמתנהגים אליי בצורה מעצבנת, אבל בזמן האחרון גם בעקבות החונכת החדשה והנחמדה שלי האווירה סביבי הרבה יותר רגועה.

למעלה