musaka
https://www.youtube.com/watch?v=Z_GcsR7Q99s
הערות למתכון:
1. מעדיף ע"פ הבשמל להשתמש בשמנת לבישול.
2. אני אוהב לעשות 2 שכבות חצילים וביניהם הרגו (בשר) ולא כמו בסרט.
3. מעל לשכבת החצילים העליונה, אני שם פרוסות דקות של עגבניות וגבינה צהובה.
4. חצילים בתנור עם מעט שמן. החציל אוהב שמן וסופג המון. במלון שעבדתי, הכינו מנות אישויות בכוסיות אלומיניום (קוקט) ואת החציל בטיגון עמוק. למרות
שנתנו לו להגיר שמן מעל רשת, זה עדיין המון שמן. כמובן שבטיגון עמוק במצלה לא השתמשו בשמן זית.
5. את הרגו (הבשר הטחון המטוגן) אפשר להכין בדרכים שונות לפי הטעם, כמו למשל רוטב לבולונז, אפשר להוסיף כוס יין אדום כ-20 דק' לפני שמורידים מהאש.
גם את השום לא שמים בהתחלה מפני שהוא מאבד מטעמו. שמים בערך עם היין.
6. אני מכין בתבנית אלומיניום.
7. אגוז מוסקט: אני לא שם במוסקה, אבל אגוז מוסקט לקנות אגוז (שלם) ולגרד.
מה שמוכרים פה בתור תבלין טחון - זה לא בטעם של מוסקט.
8. בתיאבון ושבת שלום