המלצה - בואיקוס דל פחמימה

400 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

1.5 כוסות קמח שקדים

1 כפית אבקת אפייה

2 ביצים

למריחה – 2 כפות חמאה מומסת (התעצלתי ללכלך מברשת וטפטפתי טיפה שמן זית)

מלח גס לקישוט (ויתרתי)



הכנה:

1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית עם נייר אפייה.

2. בקערה שמתאימה למיקרו לחמם עד להמסה את המוצרלה.

3. להוסיף קמח שקדים, אבקת אפייה וביצים. לערבב היטב וללוש ליצירת בצק.

כדאי לעבוד בידיים עטויות כפפות.

*במידה והתערובת "רטובה" מידי, הוסיפו עוד 1-2 כפות קמח שקדים.

4. להרטיב את הידיים (עם הכפפות) וליצור 14-15 כדורים בגודל ביצה בערך. לסדר את הכדורים בתבנית
מרופדת בנייר אפייה. קחו בחשבון שהם משתטחים ותופחים. להבריש את הכדורים בחמאה מומסת ולפזר מעל מעט מלח גס.

5. להכניס לתנור לכ-25 דק', עד להזהבה. חום בינוני.
 
נערך לאחרונה ב:
400 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

1.5 כוסות קמח שקדים

1 כפית אבקת אפייה

2 ביצים

למריחה – 2 כפות חמאה מומסת (התעצלתי ללכלך מברשת וטפטפתי טיפה שמן זית)

מלח גס לקישוט (ויתרתי)



הכנה:

1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית עם נייר אפייה.

2. בקערה שמתאימה למיקרו לחמם ביחד עד להמסה מוצרלה וחמאה. לערבב.

3. להוסיף לתערובת קמח שקדים, אבקת אפייה וביצים. לערבב היטב וללוש ליצירת בצק.

כדאי לעבוד בידיים עטויות כפפות.

*במידה והתערובת "רטובה" מידי, הוסיפו עוד 1-2 כפות קמח שקדים.

4. להרטיב את הידיים (עם הכפפות) וליצור 14-15 כדורים בגודל ביצה בערך. לסדר את הכדורים בתבנית
מרופדת בנייר אפייה. קחו בחשבון שהם משתטחים ותופחים. להבריש את הכדורים בחמאה מומסת ולפזר מעל מעט מלח גס.

5. להכניס לתנור לכ-25 דק', עד להזהבה. חום בינוני.
שימו לב שעדכנתי את המתכון והסרתי את 30 גרם החמאה שבתוך הבצק. מיותר ומוגזם בתחושת השומניות שזה יוצר באכילה ובעיקר אחריה.
 
ועתיר שומן...
נכון מאד. תזונה דלת עד נטולת פחמימות ועתירת שומן, היא התזונה שהרחיקה ממני את הסוכרת.
חינכו אותנו לבסס את התזונה על פחמימות מלאות ולהרחיק את השומן. בעשור האחרון הרפואה מודה
שהפחמימות הן האויב ולא השומן. אני בתזונה הזו כמעט 6 שנים, ללא טיפול תרופתי נגד סוכרת, והמדדים
מעולים. צריך שומן כי צריך אנרגייה, אך בניגוד לפחמימה שכדי לעבד אותה הגוף מפריש אינסולין
שרק מגביר את התיאבון ואת הדחף למתוקים, עם שומן יש תחושת שובע טובה לאורך שעות. ואת כל
זה אני עושה בליווי דיאטנית בכירה ומיומנת. נדהמתי כאשר הציעה לי את הרעיון הזה, לקח לי יומיים
של הסתגלות פיזית וחשיבתית ועליתי על המסלול הזה שכל הזמן רק מצדיק את עצמו.
 

michalgad

Active member
גם הבן שלי מעודד אותי להוסיף שומן בריא לתפריט כמו באבוקדו סרדינים שמן זית וכד׳
 

ויוי 25

Well-known member
שאלה ךאורני:
המתכון שהוא ללא קמח האם טעמו מזכיר את הבואיקוס המקורי ,או שצריך להתרגל לטעמו ?
 
שאלה ךאורני:
המתכון שהוא ללא קמח האם טעמו מזכיר את הבואיקוס המקורי ,או שצריך להתרגל לטעמו ?
הטעם הוא אותו הטעם. למעשה הטעם תלוי בגבינות שמכניסים. המרקם קצת יותר אוורירי,
שזה למעשה ההבדל בין מרקם של קמח שקדים לבין מרקם של קמח חיטה. הבואיקוס המתקבלים
אווריריים, קלילים, טעימים (גם אחרי הקפאה) ומאד משביעים. בשבילי זה פתרון מעולה למצבים
בהם יוצאים מהבית ואי אפשר לקחת למשל כריך כי לא רוצים לאכול לחם. בעבר נהגתי לקחת אתי
לדרך בננה ובוטנים או שקדים, אך מאז עברתי לתזונה דלת פחמימות, אני נמנעת גם מבננות.
 

ויוי 25

Well-known member
תודה לך על התגובה המהירה וגם על ההמלצה,מרשים ביותר שיש מתכון כזה ללא פחמימות, בקרוב אכין.
גם אני נזהרת מפחמימות בגלל סוכרת משפחתית ,ומתעניינת בכמה שיותר מתכונים ללא קמח.
ושוב תודה וערב נעים,
ויוי.
 
תודה לך על התגובה המהירה וגם על ההמלצה,מרשים ביותר שיש מתכון כזה ללא פחמימות, בקרוב אכין.
גם אני נזהרת מפחמימות בגלל סוכרת משפחתית ,ומתעניינת בכמה שיותר מתכונים ללא קמח.
ושוב תודה וערב נעים,
ויוי.
זה לא לגמרי נטול פחמימה, כי גם בשקדים יש פחמימה, אם כי הרבה פחות מאשר בדגנים,
והשומן שבשקד וגם בשאר מרכיבי המנה, מאט מאד את התפרקות הפחמימה ואת ספיגתה.
 

ויוי 25

Well-known member
אגב,
למי שמתעניין ב-גבינות : מרבית סוגי המוצרלה מורכבים מחלב -תאו בלתי מפוסטר.
 

ויוי 25

Well-known member
השאלה האם רשום על המוצרלה שאת קונה ,
שזו גבינה מחלב מפוסטר ?
אם כן , אז רק בחו"ל גבינת המוצרלה לא עוברת תהליך פיסטור?
 
השאלה האם רשום על המוצרלה שאת קונה ,
שזו גבינה מחלב מפוסטר ?
אם כן , אז רק בחו"ל גבינת המוצרלה לא עוברת תהליך פיסטור?
לא שמתי לב אם רשום (קניתי במעדנייה) אך ידוע לי בוודאות שיש איסור למכור מוצרים מחלב שלא עובר פסטור. כך גם בשוק האירופי המשותף. זוכרת שבביקור ברומניה לפני כמה שנים, הרומנים היו מאד ממורמרים על כך שאינם נקלטים בשוק האירופי המשותף כיוון שאינם עומדים בכל מיני תקנות, אחת מהן הגבינות שלהם שלא תמיד עוברות פסטור. ייתכן שגם בישראל אפשר למצוא מוצרים מחלב שלא עבר פסטור, אך זאת רק במחלבות פרטיות קטנות. כל מי שרוצה למכור בגדול ובשוק המפוקח, חייב לפסטר.
 

shira1960

Active member
400 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

1.5 כוסות קמח שקדים

1 כפית אבקת אפייה

2 ביצים

למריחה – 2 כפות חמאה מומסת (התעצלתי ללכלך מברשת וטפטפתי טיפה שמן זית)

מלח גס לקישוט (ויתרתי)



הכנה:

1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית עם נייר אפייה.

2. בקערה שמתאימה למיקרו לחמם עד להמסה את המוצרלה.

3. להוסיף קמח שקדים, אבקת אפייה וביצים. לערבב היטב וללוש ליצירת בצק.

כדאי לעבוד בידיים עטויות כפפות.

*במידה והתערובת "רטובה" מידי, הוסיפו עוד 1-2 כפות קמח שקדים.

4. להרטיב את הידיים (עם הכפפות) וליצור 14-15 כדורים בגודל ביצה בערך. לסדר את הכדורים בתבנית
מרופדת בנייר אפייה. קחו בחשבון שהם משתטחים ותופחים. להבריש את הכדורים בחמאה מומסת ולפזר מעל מעט מלח גס.

5. להכניס לתנור לכ-25 דק', עד להזהבה. חום בינוני.
אורני תודה על המתכון, נראה מעולה. שואלת לגבי הגבינה. אני יודעת שבואיקוס מכינים עם כמה גבינות, רכה, חצי קשה וקשה. האם אפשר לדעתך להכין עם גבינות אחרות? לא אוהבת מוצרלה אחרי אפיה (גם לא מוצרלה טרייה ממחלות קטנות). וגם האם אפשר לערבב גבינות שונות כמו במתכון המקורי
 
אורני תודה על המתכון, נראה מעולה. שואלת לגבי הגבינה. אני יודעת שבואיקוס מכינים עם כמה גבינות, רכה, חצי קשה וקשה. האם אפשר לדעתך להכין עם גבינות אחרות? לא אוהבת מוצרלה אחרי אפיה (גם לא מוצרלה טרייה ממחלות קטנות). וגם האם אפשר לערבב גבינות שונות כמו במתכון המקורי
עדיין אין לי מושג אך אני מתכוונת לנסות ואדווח כאן. בכל מקרה, מרחב התמרון שלי אינו גדול כי בגבינות רכות יש יותר לקטוז שאני נמנעת ממנו. אני צורכת בעיקר גבינות קשות וחצי קשות שהן שמנות יחסית (והלקטוז בהן מועט) ומוצרלה שמנה פחות מאשר שאר הגבינות המתאימות לי. ויש גם לזכור עוד שני דברים - במתכון המקורי שאפשר להכניס לתוכו גבינות לבנות כגון, יש גם חמאה. כלומר, המתכון שהבאתי שבו המוצרלה מחליפה גבינות וחמאה, לא יותר שומני. וגם - המוצרלה כאן נכנסת לתוך הבצק ולא יוצרת את אפקט המוצרלה ששמים מעל פיצה למשל, שבה אני לא מחבבת מוצרלה בכלל. זה משהו לגמרי אחר. לא מרגישים כאן את הטעם של מוצרלה אפויה.
 
נערך לאחרונה ב:

shira1960

Active member
הבנתי, תודה על ההסבר. אני לא אוהבת את הטעם והמרקם של מוצרלה. מוצרלה טרייה חטובה, בתוך סלט, איכשהו עובר, אבל זהו.
 
הבנתי, תודה על ההסבר. אני לא אוהבת את הטעם והמרקם של מוצרלה. מוצרלה טרייה חטובה, בתוך סלט, איכשהו עובר, אבל זהו.
אפשר להחליף בגבינה אחרת לטעמך, אך אם היא רזה יותר, תצטרכי להוסיף גם חמאה. בסך הכול המתכון המקורי של בואיקוס, מקמח רגיל,
מאד מוצלח לטעמי. ניסיתי את הגרסה הזו בשל הוויתור על הקמח ועל הגבינות הרזות.
 
למעלה