המלצה/ביקורת על עוגת שוקולד
בחיפושי אחר מתכון של עוגת שוקולד מצאתי עוגת הגומות של קרין גורן
העוגה של הגומות של קרין גורן מכילה כמות של 6 ביצים וזה נראה לי המון.
הנה המתכון:
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ
לעוגה:
200 גרם שוקולד פרה מריר של עלית
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר (200 גרם)
6 ביצים
1/2 כוס קמח תופח (70 גרם)
2 כפות קורנפלור (20 גרם)
1 כפית קפה נמס של עלית
לציפוי:
1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)
100 גרם שוקולד פרה מריר של עלית
2 כפות ממרח שוקולד של עלית
מכינים את העוגה ואופים:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בסיר על אש נמוכה ממיסים שוקולד וחמאה. מסירים מהאש ומצננים מעט.
מוסיפים סוכר ומערבבים. טורפים פנימה ביצים (במהירות, לפני שייקרשו מהחום).
מוסיפים קמח תופח, קורנפלור ואבקת נס קפה וטורפים כמה שפחות, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות "חנק").
משטחים בתבנית משומנת ואופים כ-40-30 דקות, עד שהעוגה תפוחה וסדוקה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
מכינים את הציפוי, מצפים ומגישים:
יוצרים בעוגה כ-12 חורים בעזרת ידית של כף עץ – נועצים את הידית כמעט עד לתחתית התבנית (נוצרות "מחילות" בקוטר 1 ס"מ בערך).
במיקרוגל ממיסים שמנת מתוקה ושוקולד. מערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים ממרח שוקולד ומערבבים.
מוזגים את ציפוי השוקולד החם על העוגה – הוא יצפה את העוגה וגם ימלא את החורים וזו בדיוק הכוונה.
מצננים להתייצבות הציפוי, לפני שמגישים. שומרים במקרר ומגישים בטמפ' החדר, או מחממים כל פרוסה כמה שניות במיקרוגל.
אני אשמח לדעת מאילו שהכינו את העוגה איך היא יצאה והאם היא טעימה?
ובנוסף אני אשמח למתכון לעוגת שוקולד טובה וטעימה
תודה מראש לכל העוזרים אירית
בחיפושי אחר מתכון של עוגת שוקולד מצאתי עוגת הגומות של קרין גורן
העוגה של הגומות של קרין גורן מכילה כמות של 6 ביצים וזה נראה לי המון.
הנה המתכון:
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ
לעוגה:
200 גרם שוקולד פרה מריר של עלית
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר (200 גרם)
6 ביצים
1/2 כוס קמח תופח (70 גרם)
2 כפות קורנפלור (20 גרם)
1 כפית קפה נמס של עלית
לציפוי:
1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)
100 גרם שוקולד פרה מריר של עלית
2 כפות ממרח שוקולד של עלית
מכינים את העוגה ואופים:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בסיר על אש נמוכה ממיסים שוקולד וחמאה. מסירים מהאש ומצננים מעט.
מוסיפים סוכר ומערבבים. טורפים פנימה ביצים (במהירות, לפני שייקרשו מהחום).
מוסיפים קמח תופח, קורנפלור ואבקת נס קפה וטורפים כמה שפחות, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות "חנק").
משטחים בתבנית משומנת ואופים כ-40-30 דקות, עד שהעוגה תפוחה וסדוקה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
מכינים את הציפוי, מצפים ומגישים:
יוצרים בעוגה כ-12 חורים בעזרת ידית של כף עץ – נועצים את הידית כמעט עד לתחתית התבנית (נוצרות "מחילות" בקוטר 1 ס"מ בערך).
במיקרוגל ממיסים שמנת מתוקה ושוקולד. מערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים ממרח שוקולד ומערבבים.
מוזגים את ציפוי השוקולד החם על העוגה – הוא יצפה את העוגה וגם ימלא את החורים וזו בדיוק הכוונה.
מצננים להתייצבות הציפוי, לפני שמגישים. שומרים במקרר ומגישים בטמפ' החדר, או מחממים כל פרוסה כמה שניות במיקרוגל.
אני אשמח לדעת מאילו שהכינו את העוגה איך היא יצאה והאם היא טעימה?
ובנוסף אני אשמח למתכון לעוגת שוקולד טובה וטעימה
תודה מראש לכל העוזרים אירית