המלצה/ביקורת על עוגת שוקולד

kירית

New member
המלצה/ביקורת על עוגת שוקולד

בחיפושי אחר מתכון של עוגת שוקולד מצאתי עוגת הגומות של קרין גורן
העוגה של הגומות של קרין גורן מכילה כמות של 6 ביצים וזה נראה לי המון.

הנה המתכון:

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ
לעוגה:
200 גרם שוקולד פרה מריר של עלית
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר (200 גרם)
6 ביצים
1/2 כוס קמח תופח (70 גרם)
2 כפות קורנפלור (20 גרם)
1 כפית קפה נמס של עלית
לציפוי:
1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)
100 גרם שוקולד פרה מריר של עלית
2 כפות ממרח שוקולד של עלית

מכינים את העוגה ואופים:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בסיר על אש נמוכה ממיסים שוקולד וחמאה. מסירים מהאש ומצננים מעט.
מוסיפים סוכר ומערבבים. טורפים פנימה ביצים (במהירות, לפני שייקרשו מהחום).
מוסיפים קמח תופח, קורנפלור ואבקת נס קפה וטורפים כמה שפחות, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות "חנק").
משטחים בתבנית משומנת ואופים כ-40-30 דקות, עד שהעוגה תפוחה וסדוקה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
מכינים את הציפוי, מצפים ומגישים:
יוצרים בעוגה כ-12 חורים בעזרת ידית של כף עץ – נועצים את הידית כמעט עד לתחתית התבנית (נוצרות "מחילות" בקוטר 1 ס"מ בערך).
במיקרוגל ממיסים שמנת מתוקה ושוקולד. מערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים ממרח שוקולד ומערבבים.
מוזגים את ציפוי השוקולד החם על העוגה – הוא יצפה את העוגה וגם ימלא את החורים וזו בדיוק הכוונה.
מצננים להתייצבות הציפוי, לפני שמגישים. שומרים במקרר ומגישים בטמפ' החדר, או מחממים כל פרוסה כמה שניות במיקרוגל.


אני אשמח לדעת מאילו שהכינו את העוגה איך היא יצאה והאם היא טעימה?
ובנוסף אני אשמח למתכון לעוגת שוקולד טובה וטעימה
תודה מראש לכל העוזרים אירית
 

bali

New member
מנהל
לא טעמתי את העוגה הזו

אבל בד"כ בעוגות שוקולדיות מאד שאין בהן הרבה קמח, יש הרבה ביצים כדי לתת לעוגה נפח.

אני אעלה לך מתכון של עוגת שוקולד עסיסית שאני אוהבת מאד.
 

bali

New member
מנהל
עוגת שוקולד עסיסית

עוגת שוקולד עסיסית

1 כוס שמן
4 ביצים
2 כוסות סוכר
1/2 כוס אבקת קקאו
כוס קמח אוסם תופח או כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפייה
חצי מיכל שמנת מתוקה/שמנת לבישול או חצי כוס חלב (או שמנת צמחית/מיץ תפוזים/מים אם רוצים פרווה)

לציפוי:
1 חבילה שוקולד מריר
החצי השני של השמנת המתוקה/שמנת לבישול או 50 גרם מרגרינה לגרסה פרווה (או שמנת צמחית).

לערבב במיקסר: כוס שמן, 4 ביצים, 2 כוסות סוכר, 1/2 כוס קקאו וכוס קמח אוסם.
להוסיף 1/2 כוס שמנת מתוקה או נוזל אחר ולערבב.
לשפוך לתבנית עגולה מס' 26 או 24 משומנת קלות.
לאפות בחום של 170 מעלות בערך 30-40 דקות (לעשות בדיקה עם קיסם וכשהוא יוצא יבש זה מוכן).

לציפוי:
להרתיח את יתרת השמנת במיקרוגל או בסיר קטן. לשבור את השוקולד בקערה ולמזוג עליו את השמנת הרותחת. לערבב היטב לציפוי שוקולד חלק ומבריק ולשפוך על העוגה כשהציפוי עדיין חם והעוגה חמה גם כן.
אם לא משתמשיפ בשמנת צמחית לגרסת פרווה, להוסיף לשוקולד מרגרינה ולהמיס ביחד לציפוי חלק. בערך 50 גרם מרגרינה.

כשהעוגה מתקררת קצת, לכסות בניילון נצמד או נייר כסף ולשמור במקרר.
 
למעלה