המלצה והצעה

tulkin

New member
המלצה והצעה

הבלוג של קוסם חוגג 100 (פוסטים) ולכבוד המאורע קוסם פירסם רשימה מוערת מעולה של ספרים שקשורים לפסיכולוגיה אבולוציונית - תחום המחקר שלו. שווה לקרוא (את הרשימה לפחות, אם לא את הספרים עצמם). זה הזכיר לי שאני בעצם אוהב מאד רשימות קריאה, בין אם אקדמיות או אישיות (את הרשימה האישית שלי, או לפחות אחת מהן, אפשר למצוא בבלוג שלי). אני, אישית, לא אוהב רשימות קריאה ארוכות ומקיפות, ומעדיף קצרות. במידת אדם. משהו שאדם מתענייןיכול להקיף בזמן סביר. הקיצור הזה גם מחייב את המחבר הרשימה לעשות בחירות, פריוריטיזציה והכרעות ערכיות כאלה ואחרות. ואז הרשימה אפילו מעניינת יותר כי היא גם משקפת נקודת מבט אישית, ולא רק תחום. בדיוק מהסיבה הזו אני אוהב סילבוסים של קורסים, והרבה פעמים אני מוצא את עצמי מחפש סילבוסים באינטרנט רק כדי לראות מה אנשים בחרו, ואיך הם מציגים את התחום לתלמידיהם. אז חשבתי שזה יהיה מעניין לזרוק את זה לפורום כאן - שמי שרוצה ובא לו ושיש לו זמן, יחבר רשימת קריאה של תחום המחקר שלו (הפניה מיועדת לנשים וגברים כאחד.. שלא תהיינה אי הבנות). הרשימה צריכה לא להיות מקצועית מדי, כדי שגם קורא משכיל, אבל חסר רקע ספציפי, יוכל לקבל מושג על התחום, השאלות העיקריות, שיטות המחקר וכד'... והפריטים צריכים להיות קריאים ונגישים ככל האפשר. אפשר לכלול מאמרים ו/או ספרים. (ו/או כל דבר רלוונטי אחר.... בחיים הקודמים שלי הסילבוס שלי היה רשימת האזנה...) אני אשן על זה לילה, ואז אנסה להעלות רשימה משלי.... בתקוה שהפרוייקט יתפוס. יש כאן כמה אנשים בפורום שהנושא שהם עובדים עליו מרתק, ואני אשמח לקרוא רשימות של אנשים.

22ק ו ס ם

New member
תודה על האיזכור

האמת היא שגם אני אוהב לקרוא סילבוסים, בעיקר של קורסים דומים שאני עברתי כדי לראות איך מעבירים אותם במקומות אחרים. האמת היא שזה לא פשוט בכלל לבנות סילבוסים. יש מרצים שכותבים סילבוסים לא יאמנו של 20 עמודים ויש כאלו של עמוד אחד. אגב, אני לא יודע למה אתה מתכוון בתחום המחקר. האם אתה מתכוון לדיסיפלינה הכללית שמישהו לומד או למחקר הספציפי של כל אחד? יש הבדל בין נניח לכתוב על ארכיאולוגיה כללית, לבין ארכיאולוגיה של בית שני.

tulkin

New member
השארתי את זה עמום בכוונה

שכל אחד יעשה לפי הבנתו ורצונו. מה גם שכל אחד נמצא בשלב אחר בלימודים ולכן יכולת ההתמקדות משתנה.

אכן הצעה טובה.

טרם הספיקותי לבקר אצל הקוסם, ואני גם לא אספיק יהום עם רשימת קריאה, אבל בהחלט מקווה שאגיע לזה בקרוב. (בינתיים, עוד רודפת אחרי הזנב שלי להשלים את הפערים שנפערו לי משלושת השבועות האחרונים, שבהם עיקר מעייני היה נתון להרצאה שלי...

אני חייבת לספר לך, בהקשר הזה

שעניין רשימת הקריאה ההכרחית (core) של התחום שלי(information science) הוא נושא לויכוח מתמשך שאין לו תשובה חד משמעית. במשך כל השנה האחרונה נוהלו דיונים על גבי דיונים במחלקה על מה צריך להיות כלול ומה לא, מה חייבים להציג ומה לא. מאחר והתחום הוא אינטרדיסציפלינרי במהותו אין סיכוי להסכמה כזו. יש כמה ספרים שהם באמת אבני דרך בתחום, או יותר נכון בתתי התחומים השונים, אבל אין סיכוי שאוכל להציג כאן רשימת קריאה מספקת.

tulkin

New member
גם התחום שלי הוא כזה

בכלל בהרבה אוניברסיטאות אין דבר כזה שנקרא management. זה מין תחום כולל כזה שמכיל בתוכו המון דברים שקשורים לניהול - תאוריה ארגונית הן ברמת המאקרו (שבאופן מסורתי קשור לסוציולוגיה) ורמת המיקרו (שבאופן מסורתי קשור לפסיכולוגיה), אסטרטגיה עסקית (כשהגישות המרכזיות באות מתחום הכלכלה, דבר שהולך ומשתנה כיום), יזמות וחדשנות טכנולוגית, ניהול משאבי אנוש ועוד כמה... כיוון שאין לי עדיין נושא מוגדר לדוקטורט, אולי אנסה ליצור רשימת קריאה בסיסית שתנסה להגדיר את התחום הזה, לפחות מנקודת המבט של תלמיד דוקטורט אחרי שנה א שלו.

למעלה