המלצה וטיפים לשינוי מתכון כדורי שוקולד מיקי שמו

Netaklopedia

New member
המלצה וטיפים לשינוי מתכון כדורי שוקולד מיקי שמו

מצ"ב קישור מתכון של מיקי שמו לכדורי שוקולד:
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-desserts/Recipe-6f605778c8dd421006.htm
זוכרת שיצא לי להכין אותם פעם ואני לא בדיוק זוכרת מה עשיתי אבל הוספתי כמות של איזה 250 מ"ל אייריש קריש וזה שיפר את הכדורים ממש. פעם שנייה שעשיתי את זה לדעתי החפתי את כל החלב באייריש אבל משהו בעיסה בסוף יצא כל כך שומני שזה כבר היה דוחה. אז השאלה שלי היא בכל זאת אני מוסיפה לכדורים טעם חזק של אייריש קרים בלי שזה יפגע במרקם.
האם להפחית חמאה ולהחליף אותה באייריש קרים יהיה כדאי? ואם כן אז באיזה יחס? וכו' וכו'. ותודה :)
 

bali

New member
מנהל
אייריש קרים עשוי מוויסקי ושמנת מתוקה

מה שמסביר את תחושת השמנוניות הגדולה שקרתה כשהחלפת את כל החלב באייריש קרים.
הייתי מחליפה רק חצי מהחלב באייריש קרים, ואז תהיה פחות שמנוניות.
אי אפשר להחליף את החמאה באייריש קרים מכיוון שלחמאה יש תפקיד בייצוב התערובת, והאייריש קרים ידלל אותה במקום לייצב.
 
למעלה