המלצה וסיפור אישי

גורי80

New member
המלצה וסיפור אישי

שלום,
רציתי לספר ולשתף על חוויה אישית שעברנו, משפחתי ואני.
אבי מאובחן כחולה אלצהיימר מזה כ 5 שנים.
מיותר לתאר ולספר את מספר הפעמים שבהם הלך לאיבוד והכניס את כל המשפחה לדאגה ואת עצמו לסכנה, ואף פעם אחת נעלם ל 24 שעות, בהם התייבש ונאלץ להתאשפז לאחר מכן בבית חולים.
לפני כשבועיים רכשנו את צמיד הזיהוי הרפואי, לאחר שקראנו על מקרים רבים בחו"ל בהם הצמיד הזה הציל חיים. מסתבר שהוא קיים שם כבר שנים רבות.
שבוע שעבר יצא אבי מביתו ולאחר כשעה קיבלתי טלפון מאזרח דואג שמצא אותו משוטט ואבוד, וזאת משום שמספר הטלפון שלי והבעיה ממנה סובל אבי צוינו על גב הצמיד.
מיותר לציין את הכאב, הדאגה והסכנה שנחסכו מאיתנו בפעם הזו, אם לא היו מוצאים אותו במהירות שכזו.

גורי

אירילה

New member
המלצה ונסיון אישי

מתוך נסיוני האישי אני יכול להמליץ על כך שלא להשאיר חולה אלצהיימר לבדו בבית ,אלא להצמיד לו מטפל אישי בהשגחה של 24 שעות.
מוכרים לנו הצמידים והשעונים ודיסקיות ,אבל.... חולה אלצהיימר אינו בעל שיפוט כבעבר ,חציית כביש עלולה להיגמר באסון ,לא שכן השארת חולה לבדו בבית וכמובן אני מדבר על גז או התחשמלות.
אני ממליץ לכם מאוד להתחיל לחשוב על השגת אישור להעסקת עובד זר.
אני אישית השתתפתי לפני שנתיים בחיפושים אחרי נעדר מנתניה (חולה אלצהיימר עם צמיד) שיצא למודיעין עם אוטובוס ולא הגיע ליעדו ,מסתבר שירד 1.5 ק"מ ממודיעין והלך בגבעות , סופו היה טרגי והוא נמצא ללא רוח חיים באחת הגבעות סמוך למודיעין.
החולה היה בשלבים ההתחלתיים של המחלה והושאר ע"י קרוביו לבדו בבית....

שנשמע רק בשורות טובות

גרשון

שרות איתור נוסף

בדומה למה שאת מתארת, קיימת היום טכנולוגיה, לפיה ניתן לאתר את אביך באמצעות טלפון נייד רגיל שהוא נושא עמו. הטלפון יכול לשמש עבורו מין לחצן מצוקה, אבל בנוסף, ניתן להתקשר אל הטלפון בשעת דאגה והוא ישמש כרמקול להשמיע באזנייך את מה שמתרחש בסביבתו. בנוסף ניתן לזהות את מיקומו.
עידנה

אירילה

New member
שלום עדינה ממלבב

צר לי ,אבל בעניין זה אני חולק עליך , הטכנולוגיות הממציאות לנו היום את אפשרויות האיתור והמצוקה ,טובות אולי לאנשים בריאים והנמצאים לא אחת בסכנות כמו מטפסי הרים, חוקרים , ארכיאולוגים , ימאים וכו'.גם אם כל אלה יהיו נשואות על ידי החולה עדיין הן לא תמנענה את הסכנות שהזכרתי.הרמקול למשל לא ימנע שריפה בבית אם החולה הדליק את הגז וזרק גפרור בוער.הטלפון עם עם כל השכלול לא ימנע חס וחלילה את מותו של החולה באם חצה את הכביש ללא הבחנה.
לשים צמיד על ידו של חולה אלצהיימר אינה פוטרת עדיין את הסרת האחריות והפיקוח על חולה אלצהיימר , נדמה לי שכאן אין דעתו של מישהוא חולקת על כך שחולה אלצהיימר אינו יכול להישאר לבדו יותר בבית ,או שמא את חולקת על דעתי שהסכנות האורבות לחולה אינן בנמצא, מדוע לשלול מחולה אלצהיימר את רשיון הנהיגה וכן לתת לו לשוטט בחופשיות?
חבל שלא התייחסת לעניין ההשגחה.
גרשון

הבהרה

כוונתי לא הייתה ברורה. אין ספק שיש כאן צורך דחוף להשגחה צמודה ומותמדת., ואם היה נראה שאני חולקת על כך- אז לא. זה הדבר החשוב והדחוף ביותר מכל הסיבות שהוזכרו.

אני רציתי רק להביא לידיעת הקוראים האחרים שקיימת טכנולוגיה כזו עבור אנשים שהם עדיין עצמאיים, אך בני המשפחה לפעמים דואגים וזקוקים לאמצעי להבטחת השקט הנפשי של עצמם. מי מאתנו לא דואג לפעמים לקשיש היקר ללבנו שחי לבדו ומתפקד באופן עצמאי, אך לפעמים לא עונה לטלפון ולא מתקשר?

כמו שאירלה כתב...

זה לא רק בעיה של ללכת לאיבוד, גם הסכנות בבית לא קטנות, והסיפור הידוע של בעלי שהיה בדיוק 10 דקות לבד בבית (ירדתי עם הכלבה) והוא ניסה להדליק את הגז, לא הצליח ופתח את כל הלהבות, מזל שלא הדליק סיגריה באותן שניות, כך שהסכנות עורבות מכל עבר, ולא רק בדרכים, צריך דחוף השגחה 24 שעות!!!!!!!!!!!!!

רק בשורות טובות,
ניצה.

משה מ3

New member
צריך לדעתי לרענן את זכרון של הפסיכוגראטרים.

שקובעים את הנהלים לקבלת אישורים שונים..

משה מ3

New member
כרגע מטפל באישורים מול מכבי סיעודית..

מקווה שהרופאים פסיכוגראטרים,מבינים את בעית החולים ולו עומדים בצד חברות הביטוח..

חגסים

New member
מכשיר איתור

שלום !!
אנחנו שמנו לאבי מכשיר שנראה כמו ביפר שנתפס על חגורת המכנסיים שברגע שיצא מרדיוס שקבענו הוא שלח באופן אוטומטי הודעה ובה יכולנו לראות בדיוק איפה הוא נמצא. כמו כן המכשיר מתפקד כטל' אפשר להתקשר אליו וממנו ל2 מס' שקבענו מראש.

noya3003

New member
צמיד זיהוי

תודה לכולם על ההמלצות הרבות.
גילו אצל אמי את מחלת האלצהיימר, אמנם בשלביה המאוד מאוד ראשונים, אך כל ההמלצות, הביקורות והתגובות שלכם נתנו לי המון כלים למחשבה.
אני חושבת שצמיד זיהוי בתור התחלה הוא מאוד מאוד חשוב, וכבר רכשתי לה אחד כזה.
אני מסכימה שאין זה תחליף לשמירה, אך זה בטח שלא יזיק במידה והיא תלך לאיבוד, מה שהבנתי שקורה הרבה אצל חולים כאלה....
תודה ובריאות לכולם.

למעלה