המלצה חוזרת: סלט בטטות, ירקות וקשיו של אחותי |המלצה|

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בשבוע שעבר התנדבתי להביא סלט לערב סיום המכינה של בני. בלי לחשוב פעמיים, החלטתי על הסלט הזה של אחותי שאני מאד אוהבת.
החצי ואני הגענו לאיזור האוכל כמה דקות אחרי כולם, דיברנו לתומנו עם מדריכים של הבן, וכשנגשתי לסלט "שלי" גיליתי קערה ריקה....ומאז הבן מקבל בקשות למתכון שוב ושוב. הקש ששבר את גב הגמל היה תמונה של הסלט ששל לי- משהי צלמה וצרפה צילום לבקשה...

אז מביאה לפה שוב, עם תמונה של החברה של הבן מהמכינה...

אני מכינה ממש כך, משתמשת בעגבניות שרי במקום ברגילות ובגבינת חמד 5%. מניחה שצפתית או בולגרית יעבדו גם הן. 875fc124-d826-406e-918c-d2ed11aba153.jpg

סלט בטטות, ירקות וקשיו

החומרים:

חסה
2 בטטות בינוניות
2 עגבניות
2 מלפפונים פרוסים
בצל סגול קטן פרוס לטבעות
גבינת חמד פיראוס חתוכה לקוביות
שקית אגוזי קשיו קלויים

לחתוך את הבטטות לגפרורים.
לשטח בתבנית, עם רבע כוס מים, רבע כוס שמן, 4 כפות סויה ו-2 כפות סילאן.
לאפות בחום גבוה, עד שהבטטות משחימות, כ-15 דקות (תלוי בתנור). הנוזלים טיפה מתאדים, והבטטות למעלה קצת קריספיות אבל צריכות להשאר כמה כפות נוזלי צליה - זה התיבול לסלט.
לשים ירקות, בטטות, גבינה בקערה. מקפיצים עם מיצי הצליה ומפזרים קשיו מעל.
התיבול הוא הנוזל שנשאר מהאפיה...לא להגזים באפיה!!!
 

חנהפ

Active member
בשבוע שעבר התנדבתי להביא סלט לערב סיום המכינה של בני. בלי לחשוב פעמיים, החלטתי על הסלט הזה של אחותי שאני מאד אוהבת.
החצי ואני הגענו לאיזור האוכל כמה דקות אחרי כולם, דיברנו לתומנו עם מדריכים של הבן, וכשנגשתי לסלט "שלי" גיליתי קערה ריקה....ומאז הבן מקבל בקשות למתכון שוב ושוב. הקש ששבר את גב הגמל היה תמונה של הסלט ששל לי- משהי צלמה וצרפה צילום לבקשה...

אז מביאה לפה שוב, עם תמונה של החברה של הבן מהמכינה...

אני מכינה ממש כך, משתמשת בעגבניות שרי במקום ברגילות ובגבינת חמד 5%. מניחה שצפתית או בולגרית יעבדו גם הן. צפה בקובץ המצורף 26027

סלט בטטות, ירקות וקשיו

החומרים:

חסה
2 בטטות בינוניות
2 עגבניות
2 מלפפונים פרוסים
בצל סגול קטן פרוס לטבעות
גבינת חמד פיראוס חתוכה לקוביות
שקית אגוזי קשיו קלויים

לחתוך את הבטטות לגפרורים.
לשטח בתבנית, עם רבע כוס מים, רבע כוס שמן, 4 כפות סויה ו-2 כפות סילאן.
לאפות בחום גבוה, עד שהבטטות משחימות, כ-15 דקות (תלוי בתנור). הנוזלים טיפה מתאדים, והבטטות למעלה קצת קריספיות אבל צריכות להשאר כמה כפות נוזלי צליה - זה התיבול לסלט.
לשים ירקות, בטטות, גבינה בקערה. מקפיצים עם מיצי הצליה ומפזרים קשיו מעל.
התיבול הוא הנוזל שנשאר מהאפיה...לא להגזים באפיה!!!
נראה שווה, העתקתי לי
 
למעלה