המלצה: חטיף צ'יפס כחול

ronen0091

New member
המלצה: חטיף צ'יפס כחול

חטיף די מגניב וממש טעים :)
זול, ללא גלוטן, ללא GMO (מרכיבים מהונדסים גנטית), גם כשר עבור מי ששומר.
זה הולך טוב עם מטבלים... אני אוהב את זה עם מטבל זיתים אבל כל אחד ומה שבא לו בטוב :)
http://www.vitacost.com/garden-of-eatin-organic-blue-tortilla-chips-gluten-free-1-5-oz#

האמת, לא נתקלתי במוצרים כאלה בארץ בגלל זה אני מזמין מחו"ל.
יש כאן מדריך הזמנה וקופון הנחה למי שמעוניין: http://bit.ly/1bPB0Wz

עבור מי שכבר הזמין באתר בעבר, יש לכם שם גם מדריך לקבל 7% מערך הקניה שלכם בחזרה בשיטת cash back.

vegetalien

New member
המוצר הוא בעיקר גימיק שיווקי, לדעתי.

כלומר, חטיפי תירס לא חסרים בארץ, וחטיף התירס הכחול אינו בהכרח בריא בהרבה לעומתם - גם הוא מוצר קמח יבש שמכיל ריכוז גבוה של שמן ומלח.
הצבע של התירס הכחול מעיד על תכולת אנתוציאנינים, שהם אכן נוגדי-חמצון בריאים, אך ניתן למצוא אותם בנקל בבאסטה של השוק.
הם עוטפים בגוניהם את הכרוב והבצל הסגולים, התותים, החציל ועוד ופירות אדמדמים/סגולים/כחולים מעונות שונות (דובדבנים, שזיפים, אוכמניות, פטל, ענבים אדומים/שחורים... ועוד די הרבה ירקות ופירות אקזוטיים ופחות נפוצים).
גם קטניות ודגנים מסוימים מכילים סוגים שונים מהם - בעיקר האדומים/שחורים שבהם. שעועית/קינואה/עדשים/אורז בצבעי שחור ואדום (אך לא בצבעי הלבן והחום), למשל.
&nbsp
אם מדובר בחטיף בעל טעם ייחודי ונדיר (אינני יודע באמת, מעולם לא טעמתי) - סבבה.
אבל אם זה ממש דומה בטעמו לחטיפי התירס המוכרים והצהבהבים, אז מוטב להמשיך לנשנש אותם בתור פינוק עם סלטים ומטבלים - ואת היתרון הבריאותי לקבל מן הפשוט והנפוץ במקום להמתין למשלוח של החטיף המיוחד בדואר.

ronen0091

New member
אף אחד לא משלה את עצמו. חטיף זה חטיף

ומן הסתם פירות וירקות טריים תמיד יהיו בריאים יותר.
&nbsp
אבל אדם יכול לחטוא מידי פעם גם לדברים הפחות בריאים.. ובאופן כללי, אני לא מכיר הרבה אנשים שיושבים לראות סרט ומכינים צלחת ירקות. תמיד מנשנשים חטיפים עם מטבל טעים או פופקורן.
&nbsp
זה מסוג המוצרים שבד"כ אדם לא צריך כאן ועכשיו.. כלומר אפשר להמתין 10 ימים עד שיגיע המשלוח. במיוחד כאשר המחיר שמוצע שם הוא זול יותר משמעותית מזה שבארץ.

vegetalien

New member
אז האם כוונתך בעצם

שאתה מעדיף את הצ'יפס הכחול עקב צבעו או בגלל טעם מיוחד? כלומר, לא רמזתי שלא ניתן לחטוא בריאותית (היכן כתבתי זאת?), אלא שקשה לי להבין למה לקנות חטיף תירס מחו"ל כשיש בארץ מבחר לא-רע בסך-הכול...
הרי אקזוטיקה חדרה גם הנה, כמדומני. ראיתי שמוכרים גם צ'יפס סגול מסלק. מצד שני, אני בהחלט מאמין שבחו"ל חטיפים נוטים להיות זולים יותר לעומת כאן.

אז אם זה משהו בטעם של הצ'יפס הכחול ו/או המחיר שלו, אין לי טענות מיוחדות.
פשוט בד"כ חטיפים "מיוחדים" כאלו נקנים בגלל טיעוני-בריאות שלא בהכרח מחזיקים מים (דוגמה ידועה - מלח אטלנטי. זה נשמע מהמם אבל זה לא שונה בריאותית לעומת סתם מלח).
אבל אם קונים את זה מסיבה של העדפת הטעם, המרקם, הצבע או כל פרט אחר בצ'יפס הזה, בלי קשר לערכו התזונתי (שאינו שונה במיוחד מהערך של סתם חטיף רגיל שאפשר למצוא בסופר) - זה בהחלט לגיטימי.

לגבי B12 מחו"ל (בהודעה השניה) - כן כן, גם אני מזמין מחו"ל (דרך iHerb אמנם), זה בהחלט הרבה יותר משתלם.

ronen0091

New member
אני בוחר לפי טעם, פחות לפי צבע :)

העניין הוא שבד"כ במוצרים שהצבע בהם הוא לא תוצר של שימוש בצבע מאכל אז השינוי בצבע הוא גם שינוי בטעם.
&nbsp
אני מזמין מחו"ל בעיקר בגלל שיקולי מחיר.
העובדה היא גם שבחנויות בחו"ל מבחר המוצרים גדול יותר ולכן זה פלוס נוסף.
&nbsp
יש אגב גם קטגוריה שלמה של חטיפים בריאותיים... בארץ קשה מאוד מאוד למצוא אותם אם בכלל, החטיפי בריאות בארץ מפוצצים בסוכר.
&nbsp
IHERB גם אתר מעולה. אני פחות עובד איתו אבל גם זו אופציה טובה מאוד.

ronen0091

New member
אגב גם את ה B12 שלי אני קונה שם.

יש שם אפילו את ה B12 של סולגאר שנפוץ מאוד בארץ.
http://www.vitacost.com/solgar-vitamin-b12-sublingual-1000-mcg-100-nuggets
&nbsp
וזה עולה שם 9$. בארץ לא תמצא את זה בפחות מ 53 שקל.
&nbsp
אם תלך שם על B12 מפירמת מותג הבית שלהם (של ויטה קוסט) אתה תוזיל עוד יותר את המחיר...
&nbsp
יש שם הרבה מאוד דברים ומוצרים גם בהיבט של בריאות... צריך רק לחפש :)
אפילו מגבונים אפשר לקנות משם.

למעלה