המלצה חמה - חיתוכיות בריאות כשל"פ ללח"ק ל"ש
חיתוכיות בריאות / חטיפי אנרגיה - כשל"פ, לא קטניות, לא שרויה.
המתכון מבוסס על המתכון הזה - אני מתרגמת ונונתת עם השינויים שלי. זה לא *בדיוק* גרנולה ברס, המרקם הוא משהו בין עוגה רכה לבראוניס, כלומר יותר רך וצ'ואי ופחות קראנצ'י. להזהר אם מגישים לילדים כי יש בזה אגוזים קצוצים (אולי אפשר להכין מאגוזים טחונים). אין בזה קמח בכלל - כך שזה מתאים לאלה שלא אוכלים שרויה ובכלל מתאים לציליאקים במשך כל השנה. אפשר להקפיא.
חיתוכיות בריאות כשל"פ
-------------------------
כוס וחצי אגוזים שלמים לא קלויים (אפשר כל סוג שרוצים, אני הכנתי מתערובת של אגוזי מלך ובונדק)
חצי כוס קמח שקדים
חצי כוס קוקוס
1/2 כוס פירות יבשים קצוצים (אני שמתי קרנבריס וצימוקים)
חצי כוס שמן רגיל או שמן קוקוס מומס
חצי כוס דבש או סילאן (במקור היה רבע כוס אבל לדעתי זה לא היה מספיק מתוק)
2 ביצים
2 כפות קינמון
1 כף ג'ינג'ר
לחמם תנור מראש
לקצוץ את האגוזים עד לרמה של פירורים אבל לא אבקה (לילדים הייתי טוחנת יותר). לערבב את כל החומרים היבשים יחד, לשפוך את החומרים הרטובים ולערבב.
לשטח בתבנת מלבנית משומנת 22 על 22 (אני השתמשתי בנייר אפיה ולא שימנתי)
לאפות כ20-25 דקות עד שמרכז העוגה יבשה והצדדים מתחילים להשחים. להוציא, לקרר מעט, להעביר למקרר עד שקר ולחתוך לריבועים.
אפשר לשמור בפריזר.
הערות: אני מביאה את המתכון עם השינויים שערכתי. לדעתי אפשר לשחק עם הרכיבים - אם אתם רוצים יותר אגוזים, פחות קוקוס, וכו'. במקור הוסיפו גם גרעיני חמניות ועוד דברים.
חיתוכיות בריאות / חטיפי אנרגיה - כשל"פ, לא קטניות, לא שרויה.
המתכון מבוסס על המתכון הזה - אני מתרגמת ונונתת עם השינויים שלי. זה לא *בדיוק* גרנולה ברס, המרקם הוא משהו בין עוגה רכה לבראוניס, כלומר יותר רך וצ'ואי ופחות קראנצ'י. להזהר אם מגישים לילדים כי יש בזה אגוזים קצוצים (אולי אפשר להכין מאגוזים טחונים). אין בזה קמח בכלל - כך שזה מתאים לאלה שלא אוכלים שרויה ובכלל מתאים לציליאקים במשך כל השנה. אפשר להקפיא.
חיתוכיות בריאות כשל"פ
-------------------------
כוס וחצי אגוזים שלמים לא קלויים (אפשר כל סוג שרוצים, אני הכנתי מתערובת של אגוזי מלך ובונדק)
חצי כוס קמח שקדים
חצי כוס קוקוס
1/2 כוס פירות יבשים קצוצים (אני שמתי קרנבריס וצימוקים)
חצי כוס שמן רגיל או שמן קוקוס מומס
חצי כוס דבש או סילאן (במקור היה רבע כוס אבל לדעתי זה לא היה מספיק מתוק)
2 ביצים
2 כפות קינמון
1 כף ג'ינג'ר
לחמם תנור מראש
לקצוץ את האגוזים עד לרמה של פירורים אבל לא אבקה (לילדים הייתי טוחנת יותר). לערבב את כל החומרים היבשים יחד, לשפוך את החומרים הרטובים ולערבב.
לשטח בתבנת מלבנית משומנת 22 על 22 (אני השתמשתי בנייר אפיה ולא שימנתי)
לאפות כ20-25 דקות עד שמרכז העוגה יבשה והצדדים מתחילים להשחים. להוציא, לקרר מעט, להעביר למקרר עד שקר ולחתוך לריבועים.
אפשר לשמור בפריזר.
הערות: אני מביאה את המתכון עם השינויים שערכתי. לדעתי אפשר לשחק עם הרכיבים - אם אתם רוצים יותר אגוזים, פחות קוקוס, וכו'. במקור הוסיפו גם גרעיני חמניות ועוד דברים.