המלצה חמה - חיתוכיות בריאות כשל"פ ללח"ק ל"ש

shira1960

Active member
המלצה חמה - חיתוכיות בריאות כשל"פ ללח"ק ל"ש

חיתוכיות בריאות / חטיפי אנרגיה - כשל"פ, לא קטניות, לא שרויה.

המתכון מבוסס על המתכון הזה - אני מתרגמת ונונתת עם השינויים שלי. זה לא *בדיוק* גרנולה ברס, המרקם הוא משהו בין עוגה רכה לבראוניס, כלומר יותר רך וצ'ואי ופחות קראנצ'י. להזהר אם מגישים לילדים כי יש בזה אגוזים קצוצים (אולי אפשר להכין מאגוזים טחונים). אין בזה קמח בכלל - כך שזה מתאים לאלה שלא אוכלים שרויה ובכלל מתאים לציליאקים במשך כל השנה. אפשר להקפיא.

חיתוכיות בריאות כשל"פ
-------------------------
כוס וחצי אגוזים שלמים לא קלויים (אפשר כל סוג שרוצים, אני הכנתי מתערובת של אגוזי מלך ובונדק)
חצי כוס קמח שקדים
חצי כוס קוקוס
1/2 כוס פירות יבשים קצוצים (אני שמתי קרנבריס וצימוקים)
חצי כוס שמן רגיל או שמן קוקוס מומס
חצי כוס דבש או סילאן (במקור היה רבע כוס אבל לדעתי זה לא היה מספיק מתוק)
2 ביצים
2 כפות קינמון
1 כף ג'ינג'ר

לחמם תנור מראש
לקצוץ את האגוזים עד לרמה של פירורים אבל לא אבקה (לילדים הייתי טוחנת יותר). לערבב את כל החומרים היבשים יחד, לשפוך את החומרים הרטובים ולערבב.
לשטח בתבנת מלבנית משומנת 22 על 22 (אני השתמשתי בנייר אפיה ולא שימנתי)
לאפות כ20-25 דקות עד שמרכז העוגה יבשה והצדדים מתחילים להשחים. להוציא, לקרר מעט, להעביר למקרר עד שקר ולחתוך לריבועים.
אפשר לשמור בפריזר.
הערות: אני מביאה את המתכון עם השינויים שערכתי. לדעתי אפשר לשחק עם הרכיבים - אם אתם רוצים יותר אגוזים, פחות קוקוס, וכו'. במקור הוסיפו גם גרעיני חמניות ועוד דברים.
 
נראה טוב ! נמאס לי מהעוגות של פסח !

הלכלוך אוי הלכלוך
הילד אוכל וכל הבית עם פירורים ! העוגה ממש מתפרקת לו ביד ...
 
ועוד - כלי אפייה - "טובלרון" תמרים ואגוזים

גיליתי את המתכון של מרילין בעקבות שאלה של michalgad וניסיתי בסביבות פורים.
התלהבות נרשמה בקרב בני הבית ואף יותר אצל האורחים.
מזל שהקפאתי חלק מהכמות.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שירה, נשמע ונראה נהדר! חייבת להעביר

לחברתי עם הבן הצליאקי - נראה לי בול בשבילו לכל ימות השנה!
 

shira1960

Active member
אגב, יש גם מתכון ל"גרנולה" ללא גלוטן -

אז יש להם מתכון לגרנולה ובכלל המליצו לי לחפש משהו שנקרא lara barsשזה כנראה חטיפי אנרגיה מאוד מפונפנים (ויקרים!!) שאפשר להכין בבית (לגגל lara bars homemade recipes, לדוגמה משהו כזה) - ובקיצור זה פשוט תמרים שטוחנים עם אגוזים שונים ואז מוסיפים תוספות כמו שוקולד צ'יפס, תבלינים, וכו'. אני הכנתי עם תמרים דחוסים, טעים מאוד אבל דביקי כזה. מזכיר לי את הממתקים הטבעוניים שהיינו מכינים אי שם בשנות ה70...
 

tzivi1

New member
במקום גרנולה, אפשר גרעיני חמניה וגרעיני דלעת

פשוט מעדן. מסוג המאכלים שהמכלול עולה על סך חלקיו...
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הגרנולה שלי - שקדים קלויים עם תבלינים וקינמון

על יוגורט - חבל"ז, כשנשנוש, חבלז על הזלז.
 
למעלה