המלצה חמה לעוגת שוקולד בלי קמח ועם הסתייגות

Gidi Shemer

New member
המלצה חמה לעוגת שוקולד בלי קמח ועם הסתייגות

אתחיל בהסתייגות- מי שמכיר אותי מעט יודע שאני לא נמנע מלאכול את הביצים הספציפיות שאני אוכל. מצד שני, אני לא אוהב בדרך כלל לשתף במתכונים עם ביצים כי אני לא רוצה לעודד את התעשייה. מצד שלישי, למרות שהמתכון מכיל ביצים אני מניח שאפשר למצוא את התחליפים המתאימים (אולי רסק תפוחים+שמן?).

בקיצור, מצורף מתכון עם ביצים. לרוב הטבעוני שפה- אני מקווה שמישהו ינסה לעשות את ההתאמות המתאימות וידווח (RSPA, אני בונה עליך).

המתכון מבוסס על הבלוג "ביסים" והשוס המנצח? אין בו קמח, יש בו....שעועית שחורה


נוסה היום, נזלל בתאווה על ידי מבוגרים וילדים. מדובר ב-5 דקות הכנה וקצת מעל 30 דקות אפיה.

מצרכים-
קופסת שעועית שחורה- לשטוף ולסנן
1/2 כוס סוכר
מעט וניל (או להשתמש בסוכר וניל במקום סוכר)
1 כפית אבקת אפיה
שלש כפות גדושות של קקאו
3 ביצים
חצי תפוז, כולל הקליפה- חתוך לרבעים.
כפית קפה נמס מומסת במעט מים רותחים
50 גרם שוקולד מריר 85% (אפשר גם פחות מריר. העיקר שיהיה שוקולד מריר אמיתי).

הכנה- שמים את כל המצרכים למעט השוקולד המריר במעבד מזון ועושים ווש...ווש...
שופכים את העיסה הנוזלית לתבנית מאורכת (אני מסתמש בסיליקון. אם אתם משתמשים בתבנית מתכת, כדאי לשים נייר אפיה).

חותכים את השוקולד המריר לשבבים ומניחים על העיסה. דוחפים חלק מהחתיכות לתוך העיסה.

מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות, ל- 35-40 דקות עד שקיסם בדיקה יוצא יבש.
מקררים מעט.
מגישים.
מחסלים.
 

RSPA

New member
תודה. יטופל. רק שאלה קטנה...

כמה גרם נטו יש שעועית שחורה (לאחר סינון הנוזלים)? היות ואין לי בסטוק אני אמצא גם לה תחליף.
גם הקיווי שאצלי ימלא תפקיד בעוגה הזאת.
 

Gidi Shemer

New member
במתכון המקורי היא משתמשת בכוס

(240 גרם).

על הקופסה שאני השתמשתי כתוב Net weight 450 gr. בהנחה שאכן מדובר בשעועית לאחר סינון- זה המשקל.
 

RSPA

New member
מצוין. השתמשתי ב-360 גרם תחליף. באמצע


והעוגה כבר בתנור. לא יכולתי להמתין...

לעיסה היה טעם נפלא (עם כל התוספות והשינויים שעשיתי).
נחכה לתוצאות....
 

Gidi Shemer

New member
אצלי כבר מתקרב ל 1 בלילה

אז אולי ארדם לפני שהיא תהיה מוכנה, אבל אני מצפה לדיווח דבר ראשון על הבוקר.

עם מה החלפת את הביצים, רסק תפוחים ושמן?
 

RSPA

New member
טוב לילה טוב (או בוקר טוב) ...תלוי מתי תקרא

נתקעתי בלי רסק תפוחים למרות שהניסיון הראשון היה אמור להיות להוסיף אותו (180-200 גרם).
כדי להחליף הביצים השתמשתי ברוטב קאשיו (כוס קאשיו טחון + 1/2 כוס מים).
נתקעתי גם בלי שעועית שחורה - אז הוספתי במקומה 360 גרם גרגרי חומוס (!) מבושלים וטחונים.
בגלל החיפזון ואולי בשל חוסר הבנה טחנתי את התפוז עם הקליפה (שלא נטחנה כהלכה ובעוגה נותרו חתיכות ממנה).
הוספתי גם שני קיווי על קליפתם.
את השוקולד לא היה לי כח לשבור אז חתכתי קוביות וסתם הנחתי על העוגה וגם דחפתי כמה פנימה. אלה שעל העוגה לא נמסו טוב והיה עדיף לחמם אותן קודם קצת במיקרו ואז לשפוך על העוגה.
בשורה התחתונה: עוגה טעימה מאוד עם מרקם רך ולא חלק בפה (זה לא מפריע במיוחד) בגלל טחינת חסר של התפוז וגם של הקאשיו. העוגה אמורה להתקרר ולהתמצק.
מצורפת תמונת ביניים.
 


אז גם סברס?
סליחה אבל אני לא אוכלת קליפות של בננה, אשכולית, וגם מה לעשות קיוי

עוד מעט יגידו שלאכול את המחציות בתוך בפקאן זה בריא...אז מה???

 

ladybug6

New member
אל תתייחסי, הם לא שפויים

חלקם אוכלים את קליפת הקיווי בתור נישנוש, וגם של המנגו (אהמ אהמ).
והבנזוג שלי מת על החלקים הלבנים בקליפה של התפוז והפומלה
 

Gidi Shemer

New member
בוקר טוב


נשמע אחלה!

הרבה תחליפים, ועדיין יצא טוב.
לא טעית, אני חותך את התפוז על קליפתו, פשוט מוודא שזה מתרסק טוב במעבד. אם לא הולך, אפשר (כמו במתכון המקורי) להשתמש במיץ ולגרר את הקליפה.
 

RSPA

New member
בוקר טוב.


כן העוגה יצאה באמת טוב גם מבחינת המרקם שבסה"כ מחזיק מעמד וגם מבחינת הטעם. שילובים מאוד מוצלחים.
מה שכן בפעם הבאה קודם להכנה אני אשרה את הקאשיו לכמה שעות במים כדי לרככו וגם אותו וגם את התפוז אטחן יותר זמן עד שאוודא שהם ללא חתיכות והופכים לממרח.
תודה ויום טוב.
 

Gidi Shemer

New member
שכחתי את הבננה


לא היה לי תפוז אלא רק קלמנטינה קטנה יחסית, אז השתמשתי בה והוספתי בננה.
 

RSPA

New member
זה לא כל כך משנה

חשוב הרעיון הבסיסי של העוגה הזאת. והוא מעולה.
נראה, שאפשר ליצור אותה עם תחליפים רבים.
 
למעלה