Gidi Shemer
New member
המלצה חמה לעוגת שוקולד בלי קמח ועם הסתייגות
אתחיל בהסתייגות- מי שמכיר אותי מעט יודע שאני לא נמנע מלאכול את הביצים הספציפיות שאני אוכל. מצד שני, אני לא אוהב בדרך כלל לשתף במתכונים עם ביצים כי אני לא רוצה לעודד את התעשייה. מצד שלישי, למרות שהמתכון מכיל ביצים אני מניח שאפשר למצוא את התחליפים המתאימים (אולי רסק תפוחים+שמן?).
בקיצור, מצורף מתכון עם ביצים. לרוב הטבעוני שפה- אני מקווה שמישהו ינסה לעשות את ההתאמות המתאימות וידווח (RSPA, אני בונה עליך).
המתכון מבוסס על הבלוג "ביסים" והשוס המנצח? אין בו קמח, יש בו....שעועית שחורה
נוסה היום, נזלל בתאווה על ידי מבוגרים וילדים. מדובר ב-5 דקות הכנה וקצת מעל 30 דקות אפיה.
מצרכים-
קופסת שעועית שחורה- לשטוף ולסנן
1/2 כוס סוכר
מעט וניל (או להשתמש בסוכר וניל במקום סוכר)
1 כפית אבקת אפיה
שלש כפות גדושות של קקאו
3 ביצים
חצי תפוז, כולל הקליפה- חתוך לרבעים.
כפית קפה נמס מומסת במעט מים רותחים
50 גרם שוקולד מריר 85% (אפשר גם פחות מריר. העיקר שיהיה שוקולד מריר אמיתי).
הכנה- שמים את כל המצרכים למעט השוקולד המריר במעבד מזון ועושים ווש...ווש...
שופכים את העיסה הנוזלית לתבנית מאורכת (אני מסתמש בסיליקון. אם אתם משתמשים בתבנית מתכת, כדאי לשים נייר אפיה).
חותכים את השוקולד המריר לשבבים ומניחים על העיסה. דוחפים חלק מהחתיכות לתוך העיסה.
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות, ל- 35-40 דקות עד שקיסם בדיקה יוצא יבש.
מקררים מעט.
מגישים.
מחסלים.
אתחיל בהסתייגות- מי שמכיר אותי מעט יודע שאני לא נמנע מלאכול את הביצים הספציפיות שאני אוכל. מצד שני, אני לא אוהב בדרך כלל לשתף במתכונים עם ביצים כי אני לא רוצה לעודד את התעשייה. מצד שלישי, למרות שהמתכון מכיל ביצים אני מניח שאפשר למצוא את התחליפים המתאימים (אולי רסק תפוחים+שמן?).
בקיצור, מצורף מתכון עם ביצים. לרוב הטבעוני שפה- אני מקווה שמישהו ינסה לעשות את ההתאמות המתאימות וידווח (RSPA, אני בונה עליך).
המתכון מבוסס על הבלוג "ביסים" והשוס המנצח? אין בו קמח, יש בו....שעועית שחורה

נוסה היום, נזלל בתאווה על ידי מבוגרים וילדים. מדובר ב-5 דקות הכנה וקצת מעל 30 דקות אפיה.
מצרכים-
קופסת שעועית שחורה- לשטוף ולסנן
1/2 כוס סוכר
מעט וניל (או להשתמש בסוכר וניל במקום סוכר)
1 כפית אבקת אפיה
שלש כפות גדושות של קקאו
3 ביצים
חצי תפוז, כולל הקליפה- חתוך לרבעים.
כפית קפה נמס מומסת במעט מים רותחים
50 גרם שוקולד מריר 85% (אפשר גם פחות מריר. העיקר שיהיה שוקולד מריר אמיתי).
הכנה- שמים את כל המצרכים למעט השוקולד המריר במעבד מזון ועושים ווש...ווש...
שופכים את העיסה הנוזלית לתבנית מאורכת (אני מסתמש בסיליקון. אם אתם משתמשים בתבנית מתכת, כדאי לשים נייר אפיה).
חותכים את השוקולד המריר לשבבים ומניחים על העיסה. דוחפים חלק מהחתיכות לתוך העיסה.
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות, ל- 35-40 דקות עד שקיסם בדיקה יוצא יבש.
מקררים מעט.
מגישים.
מחסלים.