המלצה חמה ל-קרקרים שומשום וקצח ,בטעם נפלא.
מתכון נפלא להכנת קרקרים טעימים בבית:
המצרכים הדרושים:
2 כוסות קמח מלא (השתמשתי בכוס קטנה חד -פעמית).
כף גדושה חמאה קרה.
1/2 כוס מים + 3 כפות.
3/4 כפית מלח .
1.לערבל במיקסר כמה שניות עד לאיחוד החומרים לבצק,
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה וחצי.
2.לאחר שעה וחצי, להכין בקערית קטנה :
ביצה בלולה מדוללת במעט מים,(תשמש להברשה לפני האפיה).
לעיטור:
1/4 כפית מלח, 1/4כוס שומשום + קצח.
______________________________
3. על השייש להניח נייר -אפיה, מעליו את הבצק, ולכסות מעליו עוד ניר -אפיה,
לרדד במערוך מעל ניר -האפיה העליון, לרדד לקבלת עלה בצק דק, (ולזרוק לפח רק את ניר -האפיה העליון.)
4. לחמם את התנור חום בינוני 170 מעלות.
5. להבריש את הבצק במעט ביצה בלולה,
ולהעבירו ביחד עם ניר -האפיה התחתון, לתוך תבנית גדולה .
מעל לכול ריבוע לפזר את תערובת השומשום והקצח.
לסמן עם סכין לאורך ולרוחב, לריבועים ,בגודל של בסקוויטים.
ולהכניס לתנור למשך כ--20 דקות,
מתקבלים קרקרים נפלאים בטעמם, במינימום חומרים וכמעט ללא מאמץ.
כול כך פשוט להכנה - וכול כך טעים.
מתכון נפלא להכנת קרקרים טעימים בבית:
המצרכים הדרושים:
2 כוסות קמח מלא (השתמשתי בכוס קטנה חד -פעמית).
כף גדושה חמאה קרה.
1/2 כוס מים + 3 כפות.
3/4 כפית מלח .
1.לערבל במיקסר כמה שניות עד לאיחוד החומרים לבצק,
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה וחצי.
2.לאחר שעה וחצי, להכין בקערית קטנה :
ביצה בלולה מדוללת במעט מים,(תשמש להברשה לפני האפיה).
לעיטור:
1/4 כפית מלח, 1/4כוס שומשום + קצח.
______________________________
3. על השייש להניח נייר -אפיה, מעליו את הבצק, ולכסות מעליו עוד ניר -אפיה,
לרדד במערוך מעל ניר -האפיה העליון, לרדד לקבלת עלה בצק דק, (ולזרוק לפח רק את ניר -האפיה העליון.)
4. לחמם את התנור חום בינוני 170 מעלות.
5. להבריש את הבצק במעט ביצה בלולה,
ולהעבירו ביחד עם ניר -האפיה התחתון, לתוך תבנית גדולה .
מעל לכול ריבוע לפזר את תערובת השומשום והקצח.
לסמן עם סכין לאורך ולרוחב, לריבועים ,בגודל של בסקוויטים.
ולהכניס לתנור למשך כ--20 דקות,
מתקבלים קרקרים נפלאים בטעמם, במינימום חומרים וכמעט ללא מאמץ.
כול כך פשוט להכנה - וכול כך טעים.