המלצה חמה ל-קרקרים שומשום וקצח ,בטעם נפלא.

shron17

New member
המלצה חמה ל-קרקרים שומשום וקצח ,בטעם נפלא.

מתכון נפלא להכנת קרקרים טעימים בבית:

המצרכים הדרושים:

2 כוסות קמח מלא (השתמשתי בכוס קטנה חד -פעמית).

כף גדושה חמאה קרה.

1/2 כוס מים + 3 כפות.

3/4 כפית מלח .

1.לערבל במיקסר כמה שניות עד לאיחוד החומרים לבצק,
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה וחצי.

2.לאחר שעה וחצי, להכין בקערית קטנה :
ביצה בלולה מדוללת במעט מים,(תשמש להברשה לפני האפיה).

לעיטור:
1/4 כפית מלח, 1/4כוס שומשום + קצח.
______________________________

3. על השייש להניח נייר -אפיה, מעליו את הבצק, ולכסות מעליו עוד ניר -אפיה,
לרדד במערוך מעל ניר -האפיה העליון, לרדד לקבלת עלה בצק דק, (ולזרוק לפח רק את ניר -האפיה העליון.)

4. לחמם את התנור חום בינוני 170 מעלות.

5. להבריש את הבצק במעט ביצה בלולה,
ולהעבירו ביחד עם ניר -האפיה התחתון, לתוך תבנית גדולה .

מעל לכול ריבוע לפזר את תערובת השומשום והקצח.

לסמן עם סכין לאורך ולרוחב, לריבועים ,בגודל של בסקוויטים.
ולהכניס לתנור למשך כ--20 דקות,

מתקבלים קרקרים נפלאים בטעמם, במינימום חומרים וכמעט ללא מאמץ.

כול כך פשוט להכנה - וכול כך טעים.
 

shron17

New member
אפשר לפזר על הקרקרים סוגים שונים של,,

גרעינים ,וכך לגוון בצבעים ובטעמים,שיצאו כול מיני טעמים:
כמו פיזור גרעיני חמניות וגרעיני חמניות,.על מחצית מהבצק
ועל החלק השני לפזר זרעי פישתן שומשום וקצח, וכו'.
 

רוזהלי2

New member
shron


 
למעלה