המלצה חמה משבת- מילוי דאבל שוקולד לשמרים של קרוטית

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מזמן לא ניסיתי מילוי חדש לעוגת שמרים ועוד יותר מזמן לא התלהבתי ממילוי חדש.
ביום חמישי, כשהכנתי שמרים לאפיה במידה והחייל הטירון יגיע (הוא הגיע!) החלטתי שלא בא לי נוטלה.
דפדפתי קצת בשמרים של קרוטית והמלית הזו צדה את עיני.
ניסיתי- פצצת שוקולד, מרקם רך יותר ממלית נוטלה. ממש ממש אהבנו!
לבצק השתמשתי כרגיל במתכון של יפנית.

זה המילוי, של קרוטית כאמור:


למילוי:
50 גרם חמאה
180 גרם סוכר חום בהיר (דמררה)
100 מ”ל (1/2 כוס) שמן קנולה
1/2 כפית קינמון
3 כפות גדושות ממרח שוקולד (השחר/נוטלה)
90 גרם (5 כפות גדושות) קקאו איכותי
לפיזור: 200-250 גרם שוקולד צ’יפס מריר ואפשר גם טבלת שוקולד חתוכה לחתיכות קטנות עם סכין

פצצה!
 

ליאת127

New member
מזמן לא ניסיתי מילוי חדש לעוגת שמרים ועוד יותר מזמן לא התלהבתי ממילוי חדש.
ביום חמישי, כשהכנתי שמרים לאפיה במידה והחייל הטירון יגיע (הוא הגיע!) החלטתי שלא בא לי נוטלה.
דפדפתי קצת בשמרים של קרוטית והמלית הזו צדה את עיני.
ניסיתי- פצצת שוקולד, מרקם רך יותר ממלית נוטלה. ממש ממש אהבנו!
לבצק השתמשתי כרגיל במתכון של יפנית.

זה המילוי, של קרוטית כאמור:


למילוי:
50 גרם חמאה
180 גרם סוכר חום בהיר (דמררה)
100 מ”ל (1/2 כוס) שמן קנולה
1/2 כפית קינמון
3 כפות גדושות ממרח שוקולד (השחר/נוטלה)
90 גרם (5 כפות גדושות) קקאו איכותי
לפיזור: 200-250 גרם שוקולד צ’יפס מריר ואפשר גם טבלת שוקולד חתוכה לחתיכות קטנות עם סכין

פצצה!
נשמע מעולה!
 
למילוי:
50 גרם חמאה
180 גרם סוכר חום בהיר (דמררה)
100 מ”ל (1/2 כוס) שמן קנולה
1/2 כפית קינמון
3 כפות גדושות ממרח שוקולד (השחר/נוטלה)
90 גרם (5 כפות גדושות) קקאו איכותי
לפיזור: 200-250 גרם שוקולד צ’יפס מריר ואפשר גם טבלת שוקולד חתוכה לחתיכות קטנות עם סכין
את לא שופכת סירופ סוכר על העוגות מלמעלה כשאפויות?
האם את עושה פרווה? האם נשאר עסיסי גם אחרי יום-יומיים?
 

עדיקים

Active member
תודה מתהוללת נראית מלית מעולה.
שתי שאלות-

1. איזה בצק שמרים את מכינה למלית הזו?
2. האם את עושה את העוגות חתוכות מלופפות או רולדה סגורה (מקוה שהצלחתי להסביר את עצמי)?
יש מליות שלא מתאימות לעוגות חתוכות מלופפות ואני אוהבת רק כאלה עוגות.

תודה רבה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תודה מתהוללת נראית מלית מעולה.
שתי שאלות-

1. איזה בצק שמרים את מכינה למלית הזו?
2. האם את עושה את העוגות חתוכות מלופפות או רולדה סגורה (מקוה שהצלחתי להסביר את עצמי)?
יש מליות שלא מתאימות לעוגות חתוכות מלופפות ואני אוהבת רק כאלה עוגות.

תודה רבה
אז ככה.
הכנתי בצק שמרים של יפנית:

רולדות בצק שמרים (4 רולדות בתבניות "אינגליש קייק חד"פ)

1 ק"ג קמח
1/2 2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים
קורט מלח
200 גרם חמאה מומסת או לחילופין-כוס שמן
½ כוס שמן (בנוסף לחמאה!)
1/2 כוס סוכר
2 כפיות וניל
1/2 1 – 1 3/4 כוסות חלב/מים פושרים

אני הכנתי כשושנים אבל למיטב זכרוני קרוטית הכינה גם רולדה מלופפת וגם שושנים עם המילוי.
 

עדיקים

Active member
אז ככה.
הכנתי בצק שמרים של יפנית:

רולדות בצק שמרים (4 רולדות בתבניות "אינגליש קייק חד"פ)

1 ק"ג קמח
1/2 2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים
קורט מלח
200 גרם חמאה מומסת או לחילופין-כוס שמן
½ כוס שמן (בנוסף לחמאה!)
1/2 כוס סוכר
2 כפיות וניל
1/2 1 – 1 3/4 כוסות חלב/מים פושרים

אני הכנתי כשושנים אבל למיטב זכרוני קרוטית הכינה גם רולדה מלופפת וגם שושנים עם המילוי.
תודה רבה על התשובה נראה לי בצק מעולה אנסה אותו. אוהבת מתכונים של יפנית.
כמובן כמו שכתבתי כאן אלך על מלופף אדווח אחרי שאכין. עוד לא יודעת מתי מקוה לשבת הקרובה.
 

michalgad

Active member
תודה על המתכון! נקרא מעולה שבמעולים. אתמול הכנתי מלא רוגלך אז זה יחכה לשבוע הבא
 
למעלה