המלצה חמה על הסרט Who will write our history

placid1

New member
המלצה חמה על הסרט Who will write our history

http://whowillwriteourhistory.com/about-the-film/
ראיתי אותו בהקרנה מיוחדת ומעבר לכך שהוא מרתק, הוא מספר סיפור על גטו ורשה שלא שמעתי עליו מעולם שזה די מפתיע אחרי כל מה שנחקר וסופר על הגטו בעשרות ימי השואה בישראל.....

debby12

New member
מנהל
תודה! שמעתי בעבר על עמנואל רינגלבלום

שהיה ארכיונאי של גטו וורשה. זה הוא שקבר את המסמכים בתוך כדי חלב שחלק מהם לא נמצאו עד יום, נכון? 2 שאלות

1) זה סרט באורך מלא?
2) רואים בו זוועות? אפשר להראות אותו לבני נוער שלא גדלים בארץ? (מחפשת תכנים לבנותי לקראת יום השואה. בישראל רואים בטלויזיה תכנים גרפיים קשים בכל הגילאים. אבל לי זה מזכיר סיוטים מהילדות, אז אני רגישה לזה)

placid1

New member
הם החביאו אותם בקופסאות מתכת בשלושה אתרים

בגטו, מתחת לרצפה של הבתים. עד היום נמצאו שניים מתוך שלושה מחבואים, השלישי כנראה שנמצא מתחת לשגרירות סין בורשה כך שלא ניתן להגיע אליו.
הסרט באורך מלא. הוא שילוב של משחק וקטעי ארכיון ויש בו גם קצת ממה שאת זוכרת שהיו מראים בארץ ביום השואה (מריצות מלאות בגופות ערומות שחלקן נשמט החוצה או גופות מוטלות ברחובות הגטו) אז אני לא בטוחה שזה מתאים לילדות שלך. אני הייתי מוותרת על חווית הצפיה בזוועות האלה מגיל צעיר מאד בארץ. למבוגרים, בעיקר כאלה שלא בדיוק מודעים למה שקרה באותם ימים, אני חושבת שזה עשוי בצורה מאד אפקטיבית.

debby12

New member
מנהל
תודה רבה על הפרטים

אני מקווה לראות את הסרט. יהי זכרו של עמנואל רינגלבלום ברוך

nogala1

New member
תודה והמלצה בנושא

תודה על ההמלצה - אצפה בו בקרוב.
אני משתמשת באתר "ילדים בגטו" של גלים בכדי ללמד ילדים ובני נוער על השואה .
אני ממליצה עליו כי הוא לא מכיל את כל הזוועות המצולמות ועדיין מצליח להעביר את המסר

למעלה