המלצה חמה! תוכנית עבודה!

ayala sh

New member
המלצה חמה! תוכנית עבודה!

קראתי לא מזמן על תוכנית עבודה מפורום אחר, זה נקרא קומונת "משנתו של דון חואן". והם רשמו שם פשוט תוכנית נהדרת! סוג של תוכנית אימונים. אימצתי חלק ממנה וזה פשוט נהדר. חלק ממנה שיניתי, המקור נמצא בקומונה הזו, אם מישהו ירצה לבדוק. התוכנית שלהם היא משהו כזה: (זה אולי יראה קצת קיצוני, אבל זה עובד) קמים ב5:30 עושים את סידרת הכוונה ואימון נוסף אוכלים בריא במשך היום (מנסים להקפיד על כך) אומרים מס" פעמים במשך היום את המשפט: "אני מזמנת שינוי, אני משתנה, השתנתי, השינוי מתחיל מבפנים" זה משפט ענק! לדעתי אפשר לשנות אם רוצים ולמצוא משפט אחר שיאתגר או שיתאים הליכה כל יום קריאה: לקרוא כל יום 10 עמודים מספרי קסטנדה. לדעתי אפשרי גם ספר רוחני אחר התנזרות מקפה התנזרות ממין בסוף היום: דיווח. אני קניתי מחברת והפכתי אותה לסוג של יומן שבו אני רושמת אם אכן קמתי, מה אכלתי, אילו תרגילים התאמנתי ואם לא, מדוע, וזה ממש בונה משמעת ואני מרגישה שיפור. תוספות נוספות שהוספתי לתוכנית: עם הקימה רושמת ביומן חלומות, כלומר עובדת על חלימה. הוספת מדיטציה. 10 דקות פעמיים ביום, בבוקר ובלילה, ייתכן שארחיב את הזמן בהמשך אני כוללת בספורט מלבד מעברים קסומים גם: יוגה, טאי-צי, קונג-פו, פילאטיס, וחימום

נשמע מעניין ../images/Emo13.gif

לא בטוח ששעת הקימה מתאימה לכל אחד כמובן.... ספרי על השינויים שחלו מאד שהתחלת זאת? וגם כמה ימים כבר את עושה את זה?

רשף כשף

New member
שאלה לגבי המשפט

האם הכוונה לומר אותו כמו מנטרה כל יום עד לשכנוע פנימי? ואם לא, למה הוא משמש?

ayala sh

New member
ובכן..

מדי פעם אני משנה את התוכנית הזו, מוסיפה ומורידה מרכיבים.. דווקא הקימה בשעה מוקדמת יכולה להתחיל את היום מאוד יפה , ונקי. זה נותן המון שעות של בוקר..
התירגול הגופני בבוקר פשוט מסדר לי את שאר היום וזה בונה משמעת לגבי המשפט, חייבת להודות שעכשיו משתמשת בו פחות, אבל כשהשתמשתי בו הרגשתי שהוא פשוט מזמן שינוי, כלומר ממש הרגשתי שאני מבקשת שינוי, מוכנה לקבל שינוי, ושינוי לטובה. בייחוד השתמשתי במשפט כשהרגשתי שהחסרונות שלי עולים על פני השטח. נראה לי שזה באמת סוג של מנטרה. תודה על השאלות!

שאלה

למה לדעתך עדיף לזמן שינוי באופן כללי על פני לזמן את השינויים שרוצים?

מוזר

ביררת איתם למה הם עושים את זה? או שראית שהם עושים את זה והתחלת גם?

ayala sh

New member
אני לא יכולה לדבר בשמם

לגבי, לזמן שינוי באופן כללי, נראה לי שאם אני מזמנת שינוי, אז אני לא ממש יודעת איזה שינוי אני רוצה, רק יודעת שאני רוצה שינוי ,שמשהו בי ישתנה ולטובה. לא ביררתי למה הם עושים את זה, ראיתי שהם עושים והתחלתי גם. (בעיקר התלהבתי מהחלק של האוכל הבריא, האימון הפיזי (סדרת הכוונה) וכו'

אשכר

New member
אם לא תקָבעי לך תוכניות, השינוי יקרה מעצמו,

פשוט כי כל דבר ביקום שאני מכיר משתנה, אלא אם מקבעים אותו במסמרים לאיזה עץ. וגם אז דברים נרקבים, דברים מתחדשים, דברים רוחשים, משתנים. את לא יכולה "לזמן" שינוי, כי השינוי כבר כאן. אולי תנסי לזמן "אי קיבעון" ?

לא ביקשתי שתדברי בשמם

ועדיין לא הבנתי מה את מעדיפה, לזמן שינוי באופן כללי? או לדעת איזה שינוי את רוצה ולזמן אותו? ולמה לך לעשות את כל הדברים שהם עושים ולא רק את הדברים שמלהיבים אותך?

ayala sh

New member
מהניסיון שלי

אין מתנות חינם. אתה רוצה להגיע לידע מסויים, אז צריך לעבוד/להשקיע כדי להשיג אותו, וגם אז אין ערבות. כמובן ואני מניחה שיש אנשים שאצלם אין צורך בזה

ayala sh

New member
שינוי לטוב או לרע

מזכיר לי סיפור שקראתי בעיתון: " סיני מכפר קטן, שהיה לו בן יחיד וסוס. יום אחד הסוס ברח. אמרו לו בני הכפר: אוי זה רע, ברח הסוס. אמר להם הסיני: לא יודע אם זה טוב או רע. למחרת חזר הסוס עם להקה של סוסי פרא. אמרו לו: אוי, זה טוב. אמר להם: לא יודע אם זה טוב או רע. אחרי יום רכב הבן שלו על אחד מסוסי הפרא ושבר רגל. אמרו לו: אוי, זה רע. אמר: לא יודע אם זה טוב או רע. פרצה מלחמה והבן שלו היה היחיד שלא גוייס בגלל השברים וכן הלאה. הכל יחסי לזמן ולמקום

הכל יחסי לזמן ללמקום....

אך שיפוט תמיד הוא שיפוט. עכשיו... אחרי סיפורי סין... את מוכנה לענות לשאלה פשוטה שלי?

ayala sh

New member
לא שופטת

לפחות מנסה שלא.. נדמה לי שהשיעור הראשון שקסטנדה העביר היה: suspend judgment השהה שיפוט..

נדמה לי שאין לי מושג מה השיעור הראשון

שקסטנדה העביר.... מניח שגם לך אין... אולי את מתכוונת לשעיור הראשון שהוא קיבל מדון חואן... אך גם זה לא בטוח. יפה לך שאת כותבת על סינים וקסטנדה אך לא על הדרך שבא את פועלת.... אם את מנסה לא לשפוט סימן שאת שופטת... אז למה הכותרת היא "לא שופטת"?

אשכר

New member
ציטוט מהספר: "הצד הפעיל של האינסוף"

של אחד קוראים אותו קרלוס:
But by discipline I don't mean harsh routines. I don't mean waking up every morning at five-thirty and throwing cold water on yourself until you're blue. Sorcerers understand discipline as the capacity to face with serenity odds that are not included in our expectations. For them, discipline is an art: the art of facing infinity without flinching, not because they are strong and tough but because they are filled with awe​
.

אשכר

New member
בתרגום חופשי שלי:

בתרגום חופשי שלי: ב"משמעת", אני לא מתכוון לשיגרה נוקשה. אני לא מתכוון שתקומי כל בוקר בחמש וחצי ותשפריצי מיים קרים על עצמך עד שאת כחולה. מכשפים מבינים "משמעת" בתור היכולת לעמוד בשלווה מול סיכויים שלא כלולים במערכת הציפיות שלנו. בשבילם [בשביל המכשפים] משמעת היא האומנות לעמוד מול האינסוף בלי להניד עפעף, לא בגלל שהם חזקים וקשוחים, אלא בגלל שהם מלאים בכבוד/יראה.

אשכר

New member
../images/Emo6.gif

ואני מוסיף: בגלל שהם חיים את הרגע במלואו בכל שנייה ושניה, ובגלל שהם מבצעים את הפעולות בהנאה חושית.

למעלה