michalgad1
New member
המלצה חמה תרתי נשמע וולקנו פרווה כשר לפסח
שמעתי בעצת חברותי והכנתי מראש. חיממתי כמה דקות לפני ההגשה והיה. מושלם מאתר עוגיו.נט פונדנט שוקולד הוא קינוח שאני לא מכירה מישהו שיכול לעמוד בפניו: עוגת שוקולד אישית עשירה במיוחד עם חלק פנימי נוזלי, שוקולדי וחם, שמתפרץ עם הביס הראשון. תענוג מושחת וטעים, שאפשר ליהנות ממנו גם בפסח (ואפילו בגרסה פרווה המובאת כאן הוא פשוט מצוין ולא מרגיש כמו התפשרות על הטעם). בגלל שמראש לא מדובר במתכון שמכיל כמות גדולה של קמח, המרתי אותו בקורנפלור, ובשביל תוספת של טעם מעניין שישתלב טוב עם השוקולד הוספתי גם אגוזים קצוצים דק. התקבל קינוח טעים להפליא (וגם ממש קל להכנה!), שיהיה מעולה לסגור איתו את ליל הסדר. תוסיפו לזה את העובדה שאפשר להכין אותו אפילו שבוע מראש, לשמור בהקפאה ורק לאפות לפני ההגשה, וקיבלתם קינוח מנצח! אמנם לא מדובר בקינוח מתחכם או מיוחד מדי, אבל לפעמים כיף ליהנות דווקא מהדברים הפשוטים. אין ספק שבחג שבו משקיעים כל כך בכל מה שמסביב לארוחה (במיוחד אם אתם המארחים), דווקא כדאי ללכת על קינוחים מוכרים ובטוחים, כאלה שכולם יאהבו. המתכון פורסם לראשונה במסגרת טור מתכוני הפרווה שהיה לי במאקו. צילומים: בני גם זו לטובה. פונדנט שוקולד עם אגוזים פרווה לפסח | 6 מנות אישיות מצרכים: 250 גרם שוקולד מריר 75 מ"ל (1/3 כוס) שמן 3 ביצים בטמפרטורת החדר 75 גרם (1/3 כוס) סוכר קורט מלח 2 כפות ליקר שוקולד או ברנדי 25 גרם קורנפלור 20-30 גרם אגוזים קצוצים דק אבקת סוכר לקישוט אופן ההכנה: מחממים תנור ל-190 מעלות. קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על בן מארי. כאשר השוקולד נמס במלואו מוסיפים שמן ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. בקערת מיקסר מקציפים יחד ביצים, סוכר ומלח במשך כ-5-6 דקות במהירות גבוהה מאוד, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את הליקר וממשיכים להקציף במהירות בינונית. מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד המומס ומקפלים בעדינות. מוסיפים קורנפלור ואגוזים קצוצים ומקפלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מחלקים את התערובת בין התבניות האישיות ואופים במשך כ-10-15 דקות או עד שהפונדנט תופח ומתייצב בשוליים, אך עדיין רוטט ורך במרכז. מגישים חם. הערות, הארות ותוספות: ניתן להכין את הפונדנט מראש עד לשלב האפייה ולשמור במקפיא עד שבועיים. את האפייה עושים ישירות מהמקפיא ופשוט מאריכים קצת את משך האפייה בעוד מספר דקות. אפשר להשתמש בכל סוג אגוזים שאוהבים. אני בדרך כלל משתמשת בתערובת של שקדים ואגוזי לוז קצוצים דק, אבל גם פקאנים, אגוזי מלך ואפילו בוטנים יתאימו. אפשר לותר על הליקר או הברנדי ולהכין את הפונדנט בלעדיהם. יצא מצוין גם כך. חשוב שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר על מנת שההקצפה תהיה טובה יותר. מוציאים את הפונדנט מהתנור כשהוא תפוח אך עדיין מאוד רוטט במרכז, מה שיבטיח חלק שוקולדי נוזלי פנימי. ___
שמעתי בעצת חברותי והכנתי מראש. חיממתי כמה דקות לפני ההגשה והיה. מושלם מאתר עוגיו.נט פונדנט שוקולד הוא קינוח שאני לא מכירה מישהו שיכול לעמוד בפניו: עוגת שוקולד אישית עשירה במיוחד עם חלק פנימי נוזלי, שוקולדי וחם, שמתפרץ עם הביס הראשון. תענוג מושחת וטעים, שאפשר ליהנות ממנו גם בפסח (ואפילו בגרסה פרווה המובאת כאן הוא פשוט מצוין ולא מרגיש כמו התפשרות על הטעם). בגלל שמראש לא מדובר במתכון שמכיל כמות גדולה של קמח, המרתי אותו בקורנפלור, ובשביל תוספת של טעם מעניין שישתלב טוב עם השוקולד הוספתי גם אגוזים קצוצים דק. התקבל קינוח טעים להפליא (וגם ממש קל להכנה!), שיהיה מעולה לסגור איתו את ליל הסדר. תוסיפו לזה את העובדה שאפשר להכין אותו אפילו שבוע מראש, לשמור בהקפאה ורק לאפות לפני ההגשה, וקיבלתם קינוח מנצח! אמנם לא מדובר בקינוח מתחכם או מיוחד מדי, אבל לפעמים כיף ליהנות דווקא מהדברים הפשוטים. אין ספק שבחג שבו משקיעים כל כך בכל מה שמסביב לארוחה (במיוחד אם אתם המארחים), דווקא כדאי ללכת על קינוחים מוכרים ובטוחים, כאלה שכולם יאהבו. המתכון פורסם לראשונה במסגרת טור מתכוני הפרווה שהיה לי במאקו. צילומים: בני גם זו לטובה. פונדנט שוקולד עם אגוזים פרווה לפסח | 6 מנות אישיות מצרכים: 250 גרם שוקולד מריר 75 מ"ל (1/3 כוס) שמן 3 ביצים בטמפרטורת החדר 75 גרם (1/3 כוס) סוכר קורט מלח 2 כפות ליקר שוקולד או ברנדי 25 גרם קורנפלור 20-30 גרם אגוזים קצוצים דק אבקת סוכר לקישוט אופן ההכנה: מחממים תנור ל-190 מעלות. קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על בן מארי. כאשר השוקולד נמס במלואו מוסיפים שמן ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. בקערת מיקסר מקציפים יחד ביצים, סוכר ומלח במשך כ-5-6 דקות במהירות גבוהה מאוד, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את הליקר וממשיכים להקציף במהירות בינונית. מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד המומס ומקפלים בעדינות. מוסיפים קורנפלור ואגוזים קצוצים ומקפלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מחלקים את התערובת בין התבניות האישיות ואופים במשך כ-10-15 דקות או עד שהפונדנט תופח ומתייצב בשוליים, אך עדיין רוטט ורך במרכז. מגישים חם. הערות, הארות ותוספות: ניתן להכין את הפונדנט מראש עד לשלב האפייה ולשמור במקפיא עד שבועיים. את האפייה עושים ישירות מהמקפיא ופשוט מאריכים קצת את משך האפייה בעוד מספר דקות. אפשר להשתמש בכל סוג אגוזים שאוהבים. אני בדרך כלל משתמשת בתערובת של שקדים ואגוזי לוז קצוצים דק, אבל גם פקאנים, אגוזי מלך ואפילו בוטנים יתאימו. אפשר לותר על הליקר או הברנדי ולהכין את הפונדנט בלעדיהם. יצא מצוין גם כך. חשוב שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר על מנת שההקצפה תהיה טובה יותר. מוציאים את הפונדנט מהתנור כשהוא תפוח אך עדיין מאוד רוטט במרכז, מה שיבטיח חלק שוקולדי נוזלי פנימי. ___