המלצה חמה ...

המלצה חמה ...

כדאי מאוד לכן לעשות בדיקת DNA (גנטית) לבדוק אם הכל בסדר לי נמצאה בעיה ואסור לי הורמונים כי בעתיד יהיה לי סרטן (אני נמצאת בסיכון גבוה מאוד) הבדיקה עולה המון כסף אבל זה שווה את זה שאח"כ תישנו בשקט בלילות ותדעו שאסור לקחת הורמונים אם יש את הבעיה הגנטית אני לא רוצה להפחיד אף אחת מכן רק לעורר את תשומת לבכם לכל הסיכונים מההורמונים בהצלחה ורק בריאות

תשמעי, אני חייבת להגיד לך כמה דברים

קודם כל, הערה מנהלית: במקום לפתוח הודעה חדשה באותו עניין, את בהחלט יכולה לשרשר להודעה הקודמת שלך שנמצאת ממש מתחתייך. שנית, לגבי העניין הגנטי - כמו שאת אומרת בעצמך, הבדיקה עולה המון כסף. נראה לך הגיוני שכל הנשים בעולם צריכות לרוץ ולעשות אותה, כשיש דברים לא פחות דחופים ומהותיים (כמו בדיקות קרישיות, שלטעמי, בעולם נטול שיקולי עלות ותועלת היו צריכות להינתן לכל אישה בגיל הפוריות)? יותר מזה, חשבת על כך שנשים רבות במילא לא ישנו טוב בלילה, כי השקט של הבית הריק רועם מנשוא? אני יכולה להגיד לך, בתור אחת שלא מבייצת, שבעיניי לכל הדיבורים האלה אין משמעות, כי אין לי דרך אחרת להרות, ולא משנה איזה גן היו מוצאים לי, עדיין הייתי הופכת עולמות ועושה כל מה שצריך כדי להיות אמא. אני מציעה לך לכתוב את ההודעה הזו בפורום "פוריות" (180), שלו היא יותר רלבנטית, ולתת לתגובות של הנשים שם לדבר בעד עצמן. ואגב, הדיבורים האלה על "כל הסיכונים שיש מההורמונים" הם במידה רבה דמגוגיה לא אחראית שיוצרת היסטריה מיותרת. טובי הרופאים בתחום טוענים שלא הוכח שום נזק מצטבר מטיפולים הורמונליים, גם כשהם אינטנסיביים. להיפך, לעתים טיפול הורמונלי הוא חיוני כדי להגן על האישה מרעות כמו סרטן צוואר הרחם והשחלות (ולך, בתור מישהי שאין לה ביוץ, כדאי להביא את זה בחשבון). וכן, אני יודעת שהתגובה שלי באה ממקום של רציונליזציה לטונות של הורמונים שאני דוחפת לעצמי בלית ברירה. אז מה? עתליה

עתליה, אני איתך בכל דבריך כאמא היום

אני יודעת שנכון עשיתי שנתתי את כל גופי בלי פחד וחשש בכדי להביא את הדבר במאושר ביותר בחיינו שי שהיא המתנה שלנו החיים לפניה היו ריקים וחסרי כל כאילו איזה מחלת סרטן אוכלת את ליבנו למענה הייתי עושה ויעשה הכל. מיטל

לצערי...

יש לי נסיון אישי כואב בנושא אז אני לא סתם אומרת אני פשוט לא רוצה שזה יקרה לעוד נשים

etti34

New member
אבל ...

בדרך כלל עושים בדיקה כזו למי שיש במשפחתה היסטוריה של סרטן השד, לא ?? כלומר, אני לא מכירה נשים שהלכו ועשו את הבדיקה הזו סתם כך כדי לישון טוב יותר בלילה, אלא הפנו אותן לבצע אותה עקב סיבה כלשהי. בכל אופן, אולי לא היה כדאי לכתוב את ההודעה הזו היכן שנכתבה, מה גם שאל לנו לשכוח שאנחנו נמצאים כאן בפורום הריון בסיכון גבוה, כלומר - רוב המשתתפות כאן - הטיפולים ההורמונליים כבר מאחוריהן, כך שחבל סתם להלחיץ לגבי משהו שלא ניתן כרגע לשנות, כי הרי יש לנו כאן מספיק חרדות ולחצים גם כך. מאחלת לך הצלחה בכל מקרה.

למעלה