אורני המקורית
Active member
אין בחורף ארוחה טריפוליטאית שהסלט הזה נעדר ממנה. ההכנה קלה ביותר.
מבחר ירקות שאינם מכילים הרבה נוזלים. כדאי לבחור יפים ורעננים.
הירקות המתאימים - סלרי, גזר, שומר, קולרבי, כרובית, פלפלים עבים בכל הצבעים,
פלפל חריף חתוך לרצועות דקיקות (אני נמנעת מזה), אפשר מלפפון אם הוא ממש טרי,
עם הקליפה, צנון או צנונית - לפחות 3 סוגים.
לא כדאי לוותר על הסלרי - גבעולים וגם עלים. את שאר הירקות חותכים למקלות או
לפלחים, יפה במיוחד לחתוך בסכין שיוצרת זיגזג בשוליים.
שמים בקערה, סוחטים מעל לימון עסיסי, מוסיפים מלח ואפשר גם ממש מעט חומץ פושט עם קמצוץ סוכר.
מערבבים ומכניסים למקרר. מוכן לאכילה כעבור בערך 4 שעות ונשמר עד 3 ימים.
מבחר ירקות שאינם מכילים הרבה נוזלים. כדאי לבחור יפים ורעננים.
הירקות המתאימים - סלרי, גזר, שומר, קולרבי, כרובית, פלפלים עבים בכל הצבעים,
פלפל חריף חתוך לרצועות דקיקות (אני נמנעת מזה), אפשר מלפפון אם הוא ממש טרי,
עם הקליפה, צנון או צנונית - לפחות 3 סוגים.
לא כדאי לוותר על הסלרי - גבעולים וגם עלים. את שאר הירקות חותכים למקלות או
לפלחים, יפה במיוחד לחתוך בסכין שיוצרת זיגזג בשוליים.
שמים בקערה, סוחטים מעל לימון עסיסי, מוסיפים מלח ואפשר גם ממש מעט חומץ פושט עם קמצוץ סוכר.
מערבבים ומכניסים למקרר. מוכן לאכילה כעבור בערך 4 שעות ונשמר עד 3 ימים.