המלצה טובה של מומחים: הגיע למייל

ה דרומי

New member
המלצה טובה של מומחים: הגיע למייל

המלצה טובה של מומחים: בתי מלון רבים משתמשים בכרטיסים מגנטיים במקום מפתח לדלת של החדר. בסיום הלינה במלון, אין למסור בחזרה את הכרטיס המגנטי ("המפתח"). יש לקחת את הכרטיס בצאתך את המלון ולהשמיד את הכרטיס בהזדמנות הראשונה. הכרטיסים המגנטיים מכילים את כל המידע שמסרת למלון: הכתובת שלך, מספר כרטיס אשראי, תאריך פג תוקף כרטיס אשראי וכו'. כל אחד עם קורא כרטיסים (מכשיר זול, וקל להשיג בכל חנות מחשבים), יכול לעיין במידע ללא כל בעייה.

Forum User

New member
לא רלוונטי!

כרטיסים מגנטיים בבתי מלון - המלצה טובה של מומחים (המלצה: לא להעביר)

DJ69

New member
למי שלא רוצה לקרוא באנגלית...

כל עוד מדובר בכרטיס רגיל (כמו כרטיס אשראי) זה בלתי אפשרי. הכרטיסים מהסוג הנ"ל לא יכולים להכיל יותר מכמה בייטים של מידע - בגדול משהוא כמו 32 ספרות. הדבר היחיד שהם מחזיקים זה את קוד הלקוח. המידע שמקביל אליו שמור במחשבי המלון.

שמר2

New member
נשמע כמו איזה פרנואיד שכתב את זה

כל מי שעוקב אחרי פקידת הקבלה יכול לראות שהיא מקדדת את הכרטיס במכונה שלא תמיד מקושרת ישירות למחשב בדלפק. ובכלל, מה עם אלה שמזמינים דרך סוכן ולא פותחים חשבון אקסטרות?

DJ69

New member
בהחלט פרנואידי

אבל המכשיר של פקידת הקבלה חייב להיות מקושר למחשב (זה יכול להיות אלחוטי) והוא גם מקושר ליחידת הבקרה של הדלת. מקודדים את הקוד בבת אחת לכרטיס ולבקרה של הדלת שיהיו תואמים. אני רציתי לתכנן משהוא דומה לצימרים שלי, שכאשר אני מזין הזמנה, הקוד לפתיחת הדלת נשלח אוטומאטית למזמין ב-SMS במקום להשתמש בכרטיס. (חוסר בתקציבי פיתוח...) בהזמנה דרך סוכן עדיין צריך לעבור דרך פקיד הקבלה, למלא פרטים ולחתום על החדר כשמקבלים את הכרטיס. הסוכן רק מעביר את ההזמנה למלון ונותן לנו את הוואוצ'ר.

שמר2

New member
הסוכן לא מעביר למלון פרטי אשראי

ואם הלקוח לא פותח חשבון אקסטרות ולא נראה למלון חשוד או מופרע (ואז לא תמיד לוקחים כרטיס לעירבון) אז אין שום מידע חשוב לקריאה מן הכרטיס. חלק ממכונות הקידוד אינן מקושרות למחשב לצורך קידוד מספר החדר ורואים את זה ברור כשישנה נפילת רשת בקבלה והמכונות עדיין עובדות. ככה זה לפחות בקראון פלאזה י"ם שבו היה לי מקרה כזה לא מזמן.

כרטיסים מגנטיים

למיטב ידיעתי, בשעה שאתה אמור לעשות צ'ק אאוט, תוקף הכרטיס פג באופן אוטומטי. כך שאם יצאת את החדר ב 10:55 והצ'ק אאוט הוא ב 11:00 בשעה 11:05 כבר לא תוכל לחזור לחדר. גם אם שכחת שם את מיטב מחלצותיך. מכאן שאינני יודעת אם המידע הזה נכון או רלוונטי. שבת שלום

למעלה